Μπορεί η αγγλόφωνη εγχώρια σκηνή να έχει πάρει τα πάνω της τα τελευταία χρόνια αλλά και η ελληνόφωνη δεν πάει πίσω. Οι Σούπερ Στέρεο είναι μια από τις μπάντες που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία και τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία τους δουλειά, Το Τέρας, επέστρεψαν με την τρίτη τους δουλειά που ονόμασαν…3, και κυκλοφορεί από την Polytropon. Τα εννέα μελαγχολικά αλλά και φωτεινά κιθαριστικά κομμάτια του δίσκου θα παρουσιάσουν και στην Αθήνα και το six d.o.g.s. την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 αλλά έως τότε, ο μπροστάρης της μπάντας, Θανάσης Τζίνγκοβιτς, αποκαλύπτει πως γι’ αυτόν το μόνο γιατροσόφι στο χανγκόβερ είναι οι Beatles -κάπως έτσι, μοιάζει λογικό ότι θα ήθελε να παίξει στην κηδεία του η Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. 

https://www.youtube.com/watch?v=xEq0eJPnjfs&fbclid=IwAR0J8NpxGah9cbBJDHarPjo2aGvQJTIZsOa2mhvyPnrGkv9Xj-sS_jQhd9Y

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Ήταν το soundtrack της ταινίας Great Balls Of Fire και ήταν κάπου το 1989-90. Βοηθούσα στη βιοτεχνία των γονιών μου και έπαιρνα ένα χαρτζιλίκι. Μεγάλη πόρωση τότε με τον Jerry Lee Lewis.

Ποιός είναι ο τελευταίος; To Marquee Moon των Television.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Έχω Τα Φωτοστέφανα του Ζαφείρη Μελά, το Εκείνη του ΛΕ.ΠΑ και το Να το θυμάσαι της Μαριάνθης Κεφάλα, που ξέμειναν από ένα πάρτυ που είχε κάνει ο αδελφός μου. Όταν ήμουν μικρός, ντρεπόμουν, μετά το ξεπέρασα. ‘Υστερα τους άκουσα και μου άρεσαν και σήμερα κατάλαβα ότι αυτοί μπορεί να είναι οι δίσκοι που θα ντρεπόμουν αν δεν τους είχα! Ok, πλάκα κάνω. Γενικά δεν ντρέπομαι για τίποτα που έχω ακούσει κι έχω αγοράσει σε κάποια περίοδο της ζωής μου. Θα ήθελα όμως πολύ να έχω το ομώνυμο Modern Lovers, από dEUS το In a bar under the sea και το Midnite Vultures του Beck.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Το Ιn Sides των Οrbital σε cd (το έχασα), μια συλλογή Steve Miller (το έχασα) και το 4 των Led Zeppelin (τον έχω). Όπου βλέπεις «τον έχασα», βάλε «μου τον έφαγε κάποιος άλλος»…

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Pavement, το 2010 στο Λονδίνο.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: “Pusherman” – Curtis Mayfield. Drugs: “White Rabbit” – Jefferson Airplane. Rock ‘ n Roll: “Rock ‘n Roll” – Velvet Underground.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Beatles, και όλα θα αρχίσουν να μοιάζουν καλύτερα.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Ότι μάλλον θα έχουμε κόσμο, πολλά εισιτήρια και θα βγουν τα έξοδα του live.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Iggy Pop. Όχι τίποτα άλλο, έρχεται και στις συναυλίες μας ο άνθρωπος.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Νομίζω πως ζω μια κανονική ζωή παίζοντας μουσική. Εξαρτάται φυσικά τι εννοεί κανείς κανονικό.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; “L.A. Woman” – The Doors.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Είχαμε κάποιο πάρτυ στο σπίτι αλλά είναι αδύνατον να θυμηθώ τι ακούγαμε έτσι πως ήμουν…

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. To 1968 στην Ινδία με τους Beatles με γαστρεντερίτιδα 100%.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Η Sgt Pepper’s Lonely Hearts Club Band.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με τον Bob Marley.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Δεν υπάρχει Μεγαλοδύναμος. Είμαι σίγουρος για αυτό…Πόσω μάλλον να’ ναι αυτός.

https://www.youtube.com/watch?v=845Nj3fYvl4

Ο νέος δίσκος των Σούπερ Στέρεο, 3, κυκλοφορεί από την Polytropon και μπορείτε να τον αποκτήσετε εδώ
Οι Σούπερ Στέρεο θα εμφανιστούν στο six d.o.g.s. την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019. Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και τα εισιτήρια κοστίζουν 7 ευρώ.