Με ρίζες από την Ιταλία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, η Σοφία Αμορούζο μεγάλωσε στα προάστια του Σαν Ντιέγκο, εγκατέλειψε το σχολείο όταν στο λύκειο διαγνώστηκε με κατάθλιψη και σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και προτίμησε να τελειώσει τις τάξεις που της απέμειναν από το σπίτι. Αυτό της έδωσε άπλετο χρόνο ώστε να βρει μια δουλειά και μέχρι τα 22 είχε αλλάξει πάνω από είκοσι. Αγαπημένη της εκείνη στο σαντουιτσάδικο, όπου έπρεπε να κάνει «μασάζ» στην μαγιονέζα με τον τόνο και μπορούσε να μείνει μόνη με τις σκέψεις της. 

 

💭 Suit was great but wish I had stayed home. Smoke and and mirrors and pretend friends I can’t do 💬

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophia Amoruso (@sophiaamoruso) στις

Η ενηλικίωση την βρήκε να κάνει νομαδική ζωή. Γυρνούσε με ωτοστόπ όλη την δυτική ακτή των ΗΠΑ, βουτούσε σε κάδους για να βρει φαγητό και έκλεβε. Όλα αυτά από επιλογή, καθώς όπως λέει και στο μπεστ σέλερ βιβλίο της #GIRLBOSS, σιχαινόταν τον καπιταλισμό και ό,τι αυτός συνεπαγόταν. Το ότι τελικά κατάφερε να γίνει πολυεκατομμυριούχος πριν ακόμα γίνει 30 είναι μια άλλη ιστορία. 

 

What Saturdays looked like in 2006. Borders bag onesie hat combo and drunk on White Russians. Really wish I could still fit into this.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophia Amoruso (@sophiaamoruso) στις

Όλα στη ζωή της Sophia Amoruso έγιναν χωρίς κάποιον ιδιαίτερο προγραμματισμό. Αν δεν πάθαινε κήλη και δεν χρειαζόταν ασφάλιση, δεν θα έβρισκε ποτέ δουλειά στη ρεσεψιόν μιας σχολής καλών τεχνών, μια δουλειά στην οποία περνούσε τον περισσότερο χρόνο της στο ίντερνετ. Κάπως έτσι έφτιαξε το πρώτο της κατάστημα στο ebay και το πρώτο πράγμα που πούλησε ήταν ένα βιβλίο που είχε κλέψει όσο ήταν ακόμα έφηβη. Άρχισε να ψάχνει σε όλα τα μαγαζιά μεταχειρισμένων της πόλης της και το βιβλίο δεν άργησε να γίνει σακάκι Chanel, το οποίο είχε αγοράσει μόλις οχτώ δολάρια αλλά το πούλησε για πάνω από 1.000 και κάπως έτσι γεννήθηκε το Nasty Gal και η Sophia Amoruso έγινε και επισήμως το πρώτο #GIRLBOSS.

 

Met so many inspiring women yesterday at @britandco #remake2016 👯👯👯‍♂️👯‍♂️👯‍♂️👯👯👯👯👯👯👯👯👯👯

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophia Amoruso (@sophiaamoruso) στις

Το Nasty Gal ήταν το αγαπημένο μέρος όσων αγαπούσαν τα βίντατζ ρούχα και σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα το ebay δεν το χωρούσε πια. Πλέον ήταν μια κανονική ιστοσελίδα και η Sophia ήταν μια από τους 30 κάτω των 30 του Forbes, ενώ η δουλειά πήγαινε τόσο καλά που δεν προλάβαινε να πηγαίνει από μεγάλη αποθήκη σε μεγαλύτερη και να προσλαμβάνει προσωπικό.

Την ιστορία της αυτή αποφάσισε να την μοιραστεί το 2015, οπότε και έγραψε το #GIRLBOSS προσπαθώντας να εμπνεύσει κι άλλες κοπέλες.

 

Mom’s proud ✔️

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sophia Amoruso (@sophiaamoruso) στις

Ακολουθούν μερικά αποφθέγματα (της) Σοφίας:

 • Το σωστό #GIRLBOSS ξέρει πότε να ορθώσει τις γροθιές της και πότε να πάει με το ρεύμα
 • Καθετί που κάνεις είναι δημιουργικό
 • Το ίσιο μονοπάτι δεν είναι ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία
 • Τα χρήματα είναι πολύ πιο όμορφα στην τράπεζα απ’ ότι στα πόδια σου
 • Να αντιμετωπίζεις το μυαλό σου όπως τα λεφτά σου: Μην το σπαταλάς
 • Κάνε την μοναδικότητά σου σημαία 
 • Το να δουλεύεις στην μόδα δεν είναι σαν να πηγαίνεις για ψώνια με τις φίλες σου
 • Ονειρέψου τα μεγάλα πράγματα, ξεκίνα όμως από τα μικρά
 • Να είσαι αφεντικό του στυλ σου, όπως είσαι αφεντικό της σακαράκας σου
 • Πάντα να ποντάρεις στον εαυτό σου

Και κυρίως…

 • Η ζωή είναι μικρή. Μην τεμπελιάζεις!!!