Σε αντίθεση με την εσωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον Luis Vasquez  (το καταλαβαίνεις εύκολα, αρκεί να συνομιλήσεις έστω και για λίγο μαζί του), οι εμφανίσεις των Soft Moon αποτελούν ένα στα όρια του industrial υπερθέαμα, που πατάει γερά πάνω σε post-punk βάσεις. Η προηγούμενη εμφάνισή τους στο Gagarin 205 μας πήρε και μας σήκωσε, που λένε. Οπότε οι προσδοκίες μας από την επερχόμενη συναυλία τους στο φοβερό και τρομερό Plisskën Festival, είναι στα ύψη. Κάτι μας λέει ότι δε θα μας αφήσουν ανικανοποίητους.

Πώς σου φαίνεται που θα ξανάρθεις στην Ελλάδα για live; Αγαπάμε πολύ την Ελλάδα. Όσοι ήρθαν στην προηγούμενη συναυλία φάνηκαν να περνάνε πολύ καλά. Κι εμείς φυσικά, οπότε θέλαμε να επιστρέψουμε. Θυμάμαι ότι μετά το live πήγαμε σε διάφορα πάρτι. Ελπίζω και αυτή τη φορά να το διασκεδάσουμε…

Πολλοί «τοποθετούν» τον ήχο των Soft Moon στην post punk συνομοταξία. Θα ήθελα να μου πεις πως αντιλαμβάνεσαι εσύ αυτό που κάνετε. Ακούω, πάντως, όλα τα είδη της μουσικής. Και απλά δημιουργώ ανάλογα με την έμπνευσή μου. Για μένα είναι πολύ δύσκολο να σκεφτώ ότι «ανήκω» σε κάποιο συγκεκριμένο είδος. Αφήνω τους fans και τους δημοσιογράφους να μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία. Πραγματικά, δεν το είχα αντιληφθεί ότι μας θεωρούσαν post punk μπάντα, παρά μόνο αφότου κυκλοφόρησε η πρώτη μας δουλειά.

Μιας και πιάσαμε τα του ήχου σας, ποιες θεωρείς ότι είναι οι πιο σημαντικές επιρροές σου; Πρώτα και πάνω απ’ όλα, η ίδια η ιδέα της ύπαρξης. Πάντα ήμουν πολύ περίεργος με τον κόσμο. Πάντα ήθελα να αναζητώ το νόημα του κάθε πράγματος στη ζωή. Αυτές οι σκέψεις συμβάλλουν στη δημιουργία της μουσικής μου, περισσότερο από τον οποιοδήποτε καλλιτέχνη. Νιώθω διαφορετικός άνθρωπος κάθε μέρα που περνάει.  Προχωράω, εξελίσσομαι. Ο πρώτος δίσκος, ας πούμε, ήταν αρκετά απλός. Ήμουν όμως ανώριμος, δεν ήξερα τι ακριβώς έκανα. Παρ’ όλα αυτά η επιτυχία του και η περιοδεία που ακολούθησε, μου έδωσαν την ευκαιρία να δω περισσότερο τον κόσμο, να ωριμάσω και να βελτιωθώ ως μουσικός. Κάτι που φαίνεται στο δεύτερο δίσκο.

Ήθελες από μικρός να γίνεις μουσικός, να έχεις μια μπάντα και να δημιουργείς μουσική; Ήταν έντονη προσωπική ανάγκη. Ακόμη και αν δεν ερχόταν η επιτυχία, θα συνέχιζα να  δημιουργώ μουσική. Το χρειάζομαι. Είμαι απλά παθιασμένος με αυτό.

http://youtu.be/uED1KDGVYjY

Στις συναυλίες σας είναι πολύ έντονο το visual κομμάτι, χρησιμοποιείτε πολλά οπτικά εφέ και έντονους φωτισμούς. Φαντάζομαι δε σου αρέσει το concept μιας μπάντας που βγαίνει στη σκηνή και απλώς παίζει τα τραγούδια της, χωρίς πολλές φιοριτούρες… Για μένα οι Soft Moon είναι ένας ολόκληρος, ξεχωριστός κόσμος, που δεν έχει να κάνει μόνο με τον ήχο, αλλά και με πολλά συναισθήματα και εικόνες που έχω μέσα στο μυαλό μου. Προσπαθώ, λοιπόν, να ζωντανεύω αυτόν τον κόσμο στις συναυλίες μας.

Οι δίσκοι σας κυκλοφορούν από την Captured Tracks Records. Φαντάζομαι πως είναι ωραίο να ξέρεις ότι ανήκεις στο δυναμικό ενός από τα καλύτερα labels των τελευταίων ετών. Δεν το σκέφτομαι κάθε μέρα. Γενικά είμαι λίγο στον κόσμο μου.  Όμως είναι πράγματι πολύ ευχάριστο να ξέρεις ότι η εταιρία σου στηρίζει απόλυτα τις επιλογές σου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, γιατί δε θα ήμουν σύμφωνος σε οτιδήποτε πήγαινε ενάντια στην αισθητική μου. 

Στους δίσκους ποιας μπάντας επιστρέφεις ξανά και ξανά; Είναι ένας Αφροκουβανός καλλιτέχνης ονόματι Sabu.

Περίμενα να μου πεις κάποιον πιο κοντά στο ύφος σου, τους Joy Division, για παράδειγμα. Φαίνεται παράξενο αλλά δεν ακούω τις μπάντες με τις οποίες μας συγκρίνουν.

Τι σε εμπνέει περισσότερο; Το ίδιο μου το μυαλό. Και τα φίδια.

 

http://youtu.be/b9t8Oex9BpQ

Οι Soft Moon  θα εμφανιστούν στo Plissken Festival 2014.
Plissken Festival 6-7 Ιουνίου 2014
Κτίριο 56 Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος
Εισιτήρια: http://www.viva.gr/tickets/festival/plissken-2014/
Πληροφορίεςhttp://www.plisskenfestival.gr