«Εφτά Λεπτά Ψυχής»: Το ντοκιμαντέρ για τον Σπύρο Λούη και την Ολυμπιάδα του 1896 έρχεται στις Νύχτες Πρεμιέρας

Στους πρώτους μοντέρνους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 στην Αθήνα, σημειώθηκε ένα από τα πιο θρυλικά κατορθώματα στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού. Ο Σπύρος Λούης βγήκε νικητής του πρώτου επίσημου αγώνα Μαραθωνίου, αφήνοντας τους πάντες άφωνους και προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού, εντός κι εκτός Ελλάδας. 

Πώς όμως ένας άσημος νερουλάς από το Μαρούσι, που δεν είχε ποτέ ξανά συμμετάσχει σε κάποιον αθλητικό αγώνα, πέτυχε ένα τέτοιο ασύλληπτο ρεκόρ; 

Το ντοκιμαντέρ Εφτά Λεπτά Ψυχής // Seven Minutes of Soul αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού/τραγουδοποιού Πάνου Βλάχου [τον ξέρετε από την ελληνική τηλεόραση, το Mistero Buffo και τη συμμετοχή του σε αμερικάνικες παραγωγές όπως Selena (Netflix) και Days of our Lives (NBC)] και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας. Ο σκηνοθέτης διερευνά τις ακριβείς συνθήκες που οδήγησαν στο κατόρθωμα του Σπύρου Λούη, δοκιμάζει τον ίδιο του τον εαυτό σε αυτές και ρίχνει φως στους αφανείς ήρωες και στον πιο αμφιλεγόμενο Μαραθώνιο μέχρι σήμερα. 

Δημήτρης Θεοδωρακάκος

Πάνος Βλάχος

Στο τρέιλερ που βλέπετε παραπάνω ακούγονται διάφορες ενδιαφέρουσες ατάκες: «Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, τίποτε δεν είναι απίθανο», «Οι Θρύλοι δεν εξηγούνται», «Έγινε αυτό που γνωρίζουν όλοι αλλά δε λένε…». Μπροστά στην κάμερα του Βλάχου στήνονται έλληνες και ξενοι experts, όπως ο δρομέας μεγάλων απόστάσεων Δημήτρης Θεοδωρακάκος, ο υπερμαραθωνοδρόμος Γιάννης Κούρος,  o διευθύνων σύμβουλος της AIMS World Running Πάκο Μποράο, o διδάκτωρ Sports and Exercise Science στο παντεπιστήμιο του Μπράιτον, Γιάννης Πιτσιλαδής και άλλοι. 

Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε αυτά που έχουν να πουν;

Στην  αφήγηση Αιμίλιος Χειλάκης, Νίκος Καλογερόπουλος, κι ο ίδιος ο Πάνος Βλάχος, το μοντάζ υπογράφει ο Δημήτρης Μάρης και την πρωτότυπη μουσική ο Κώστας Χρηστίδης. Η ημερομηνία προβολής του ντοκιμαντέρ στο 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας θα ανακοινωθεί την Τετάρτη 16/9 στην επίσημη συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης.
POPAGANDA