Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΜΟΥΣΙΚΗ

43 φωτογραφίες από τη βραδιά που ο Iggy Pop (ξανα)ξετίναξε την Αθήνα…

...κι άλλες 31 από την προηγούμενη που ο Damian Marley «κάπνισε» την Πλατεία Νερού. Το σύνολο, 74 εικόνες από το πρώτο, εντυπωσιακό, διήμερο του Release Athens 2019 που το παρακολούθησαν σχεδόν 30.000 άτομα.

Για πολλούς από εμάς η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού έρχεται με τις πρώτες φεστιβαλικές μέρες. Φέτος όμως, κυριολεκτικά, οι πρώτες μεγάλες ζέστες μας βρήκαν Παρασκευή 7 και Σάββατο 8 Ιουνίου στην Πλατεία Νερού, για τις δύο πρώτες μέρες του Release Athens

Σάββατο προς Κυριακή, εκεί κοντά στα μεσάνυχτα, το timeline πλημμύρισε με εικόνες από την εκρηκτική εμφάνιση του Iggy Pop. Η πολυαναμενόμενη 11η εμφάνισή στα μέρη μας συγκέντρωσε στην Πλατεία Νερού πάνω από 17.000 κόσμου που άρχισε να καταφθάνει από νωρίς. The Dark Rags και The Noise Figures έδωσαν το εγχώριο παρόν επί σκηνής μέσα στον καυτό ήλιο του, ενώ ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει στους βρετανούς Shame που αποδείχτηκαν η έκπληξη της ημέρας με την σαρωτική σκηνική τους παρουσία που μας κάνει να μαζεύουμε υπογραφές για μια χειμερινή μελλοντική τους εμφάνιση σε κλειστό χώρο. Οι James ανανέωσαν την έτσι κι αλλιώς στενή τους συναυλιακή σχέση με το ελληνικό κοινό, πράγμα που όπως φάνηκε κι αυτή τη φορά οφείλεται στον ακούραστο επί σκηνής Tim Booth. Για να έρθει ο, ακόμη πιο ακούραστος, Iggy Pop με μία μπάντα σε καταπληκτική φόρμα, να κάνει ολόκληρη την Πλατεία Νερού να χοροπηδάει με ένα σετ που ξεκίνησε χωρίς να χαριστεί με “I Wanna Be Your Dog”/ “Gimme Danger”/ “The Passenger”/ “Lust for Life”, έκανε ένα best of πέρασμα από τους Stooges και τη σόλο πορεία του κύριου Osterberg, συγκίνησε με την διασκευή στο “The Jean Genie” στον David Bowie και αιφνιδίασε με αυτή στο “Red Right Hand” των Nick Cave & the Bad Seeds με την οποία και μας αποχαιρέτησε (με αυτή τη σειρά εμφάνισης βλέπετε όλα τα ονόματα στην παραπάνω φωτοθήκη).

 η photo gallery της 1ης μέρας του Release Athens 2019

Μια μέρα πριν, την Παρασκευή 7 Ιουνίου και πρώτη ημέρα του Release Athens, 10.000 κόσμου άρχισε να φτάνει από νωρίς, σε μια φεστιβαλική ημέρα-ταμάμ για τους εραστές της ρέγγε. Το ζέσταμα έγινε με ένα ταιριαστό σετ από τον Junior SP (δηλαδή τον Γιώργο Σπηλιόπουλο) στα decks, ενώ στη συνέχεια οι επίσης «δικοί μας» Gobey & P-Gial απέδειξαν με την δυναμική τους εμφάνιση ότι και σήμερα στο Αίγιο η ρέγγε καλά κρατεί. Η γλυκιά και καλοκαιρινή εμφάνιση της Hollie Cook (κόρης του ντράμερ των Sex Pistols, Paul Cook) έδωσε μια χαρούμενη νότα, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την διάθεση, ενώ ακολούθησαν οι θρυλικοί Third World, αποδεικνύοντας επί σκηνής ότι δικαίως κουβαλούν σχεδόν 50 χρόνια πορείας στις πλάτες τους. Τελευταίος φυσικά στην σκηνή εμφανίστηκε ο Damian Marley για να κάνει την Πλατεία Νερού…Τζαμάικα με το μπαρουτοκαπνισμένο κλίμα που επικράτησε, ενώ τραγούδησε μέχρι και κομμάτια του πατέρα του, Bob, με τον κόσμο να επιδίδεται σε ασταμάτητο sing along και χορό. 

 

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.