ΜΟΥΣΙΚΗ

Όλοι οι καλοί χωράνε: Οι φυλές του Release Athens με music partner την Generali

Προσκεκλήμένοι στον Πύργο της Generali, το GoT «παρατηρητήριο» του φετινού φεστιβάλ, καταγράψαμε πρόσωπα, ατάκες και συμπεριφορές. Μιας και όλα φαίνονται καλύτερα από ψηλά.

Εννιά ολόκληρες μέρες διαρκεί το φετινό Release Athens. Μας απομένει μόνο η τελευταία με headliners τους Disturbed, στην πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα. Κάτι που ισοδυναμεί με ισάριθμες επισκέψεις στην Πλατεία Νερού, ένα συνολικό line up 44 ονομάτων, πολύ χορό, πολύ headbanging, αρκετό ιδρώτα και φυσικά, με πρόχειρους υπολογισμούς, περισσότερους από 80 χιλιάδες επισκέπτες σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ. 

Είχαμε την τύχη να είμαστε προσκεκλημένοι στο Generali Sky Lounge, μάλλον το πιο ασφαλές σημείο για ραντεβού, ακόμα και στα πολυπληθέστερα λάιβ όπως τη βραδιά του Iggy. O «πύργος» της Generali, το «παρατηρητήριο» δηλαδή του φεστιβάλ, ήταν το σημείο που μπορούσες να παρατηρήσεις καλύτερα τη γενική εικόνα του φεστιβάλ, να ακούσεις τις καλύτερες ατάκες, να καταλάβεις τον πληθυσμό του. Είχαμε, άλλωστε, την καλύτερη θέα, σαν να καθόμασταν στον θρόνο του GoT.

Βολιδοσκοπώντας, δε, αυτόν τον κόσμο στα κενά ανάμεσα στα acts εύκολα κατέληγες στις «φυλές» του φετινού Release. Καταλήξαμε σε 5 και σας τις παρουσιάζουμε, με την υποσημείωση ότι σε τόσο πολυσυλλεκτικά φεστιβάλ όπως το φετινό Release Athens και με την ασφάλεια ενός music partner όπως η Generali «όλοι οι καλοί χωράνε»…

«Ξέρεις πόσες φορές τον έχω δει;»

Ο τύπος που έχει δει τουλάχιστον 3-4 φορές live τον Iggy Pop. Αγαπημένο θέμα συζήτησης με την παρέα του (στην οποία όλοι τον έχουν δει αντίστοιχο αριθμό φορών) όλο το απόγευμα εν αναμονή του Iggy στο φετινό Release ήταν η νοσταλγία εκείνων των προηγούμενων φορών, ποια υπερείχε και σε τι, ενώ προσπαθούν να θυμηθούν ποιος τον έχει δει περισσότερες φορές με το κεφάλι ανοιγμένο από εκτόξευση μπουκαλιού. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα το τελευταίο μισάωρο της αναμονής ακουγόταν ένα «ΕΛΑ ΡΕ ΙΓΓΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ» από αυτό που σε λίγο θα γινόταν mosh pit στις πρώτες σειρές (ναι, ακουγόταν μέχρι κι εκεί ψηλά στο Generali Sky Lounge). Οι φωνητικές του χορδές δεν υπήρχαν μετά το τέλος της συναυλίας. Όταν γύρισε σπίτι έκανε μακροσκελές post στο Facebook για την αυτού μεγαλειότητα του κύριου Όστερμπεργκ.

«Θα είναι σαν να είναι Δευτέρα, αλλά θα είναι Κυριακή»

Ο άνθρωπος δηλαδή που πήγε στην ημέρα των New Order με μπλουζάκι Joy Division (μιας και την προηγούμενη της συναυλίας ήταν τα 40χρονα του Unknown Pleasures). Αγοράζει μόνο βινύλια και πέρα από την Factory, τα αγαπημένα του labels είναι η Rough Trade, η 4AD και η Creation στις αρχές της. Συγκινήθηκε όταν ο Johnny Marr έπαιξε κομμάτια των Smiths, ανατρίχιασε όταν άκουσε κομμάτια των Joy Division από τους New Order. Φωτογράφησε την σκηνή με τον Ian Curtis στην οθόνη, τράβηξε βιντεάκι στο “Blue Monday”. Αμφιταλαντεύεται ακόμη αν στο Facebook πρέπει να ανεβάσει την φωτογραφία με caption “Love will tear us apart” ή το βίντεο με caption «Έκαναν την Κυριακή “Blue Monday”».

«Χατζημέταλ και πάσης Ελλάδος»

Φωτογραφία: Pero Lakanen (C) 2019 MAGIC CIRCLE ENTERTAINMENT

Μαχητής του μέταλ του αληθινού, τον είδαμε φυσικά στην ημέρα των Manowar. Σπαθιά, πανοπλίες και άλλα παιχνίδια από τα Jumbo αξεσουάρ που ταίριαζαν γάντι με την γκράντε διακόσμηση που υπήρχε στη σκηνή (από το Generali Sky Lounge, φαινόταν σαν σκηνικό από μάχη ταινίας εποχής). Αγαπά το μέταλ αγνά και οπαδικά, υψώνει τα εργαλεία της μάχης, αδιαφορεί για το γλέντι που του ρίχνει η Επιτροπή.

 

«Έχω δύο μπλούζες Kyuss»

Το stoner κατέχει το 80% του mp3 player του, νιώθει το Blackbird στα Εξάρχεια δεύτερο σπίτι του, σχεδόν δεν χάνει live της Smoke the Fuzz, αγαπά τα ταττού, προτιμά τα μαύρα ακόμη και το καλοκαίρι, κάνει ενδεχομένως μια μικρή εξαίρεση με μια μπεζ μπλούζα με το σήμα των Kyuss. Την οποία έχει και σε μαύρο χρώμα, τη μία την φόρεσε στην ημέρα των Clutch, την άλλη στην ημέρα των Alice In Chains. Την έβγαλε κατά τη διάρκεια του σετ των Fu Manchu που έδωσε δυναμικότατο παρόν στις πρώτες σειρές ακόμη και με ήλιο. Και μετά περίμενε τους 1000mods για να βγουν τα καπνογόνα. 

«Σε έχω δει, κάπου κάπου σε ξέρω»

Εναλλακτικές ονομασίες: «Ο Φεστιβαλικός», «Ο “Συναυλιοδάνειο”». Ο τύπος δηλαδή που βλέπουμε σε κάθε μέρα του φεστιβάλ. Πάει εκεί από νωρίς, φοράει αντηλιακό, είναι πάντα οργανωμένος και θυμάται από πριν με σωστή σειρά το line up και τις ημερομηνίες και των εννέα ημερών του Release Athens, χωρίς σκονάκι. Θέλει εξίσου να δει τους Disturbed και την Róisín Murphy, έχει μάθει πλέον τα παιδιά στα μπαρ με το μικρό τους, ανεβάζει αναμνηστική selfie από κάθε ημέρα του φεστιβάλ. Μετά το crowd surfing, θα ξεκινήσει το crowdfunding για τις καλοκαιρινές του διακοπές.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.