Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η εξέλιξη του γυναικείου γυμνού μέσα από τα poster girls του Playboy

Από το 1953 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016. Από τη Μέριλιν μέχρι την Πάμελα. Μια συλλογή από την αγαπημένη σελίδα κάθε αρσενικού του πλανήτη.

Ήταν κάπως ξαφνικό όταν στα μέσα του 2015 το Playboy πήρε μια απόφαση κόντρα στον μέχρι τώρα χαρακτήρα του. Αποφάσισε να σταματήσει τις γυμνές φωτογραφήσεις. Το τελευταίο τεύχος που είχε γυμνό μέσα, κυκλοφόρησε στο τέλος της χρονιάς με την Πάμελα Άντερσον στο εξώφυλλο. Πρώτο πόστερ κορίτσι όπως βλέπετε ήταν η Μέριλιν Μονρόε και ακολούθησαν εκατοντάδες από το 1953 μέχρι και σήμερα. Παρουσιάζει ενδιαφέρον η εξέλιξη της φωτογραφίας ανάλογα με τα ήθη της εποχής. Στις πρώτες φωτογραφίες δεν φαίνεται καν το στήθος και υπάρχουν μόνο λευκές κοπέλες. Θα περάσουν αρκετά χρόνια για να χαλαρώσουν τα πράγματα, τα κορίτσια να εμφανιστούν πιο γυμνά και η πρώτη μαύρη γυναίκα θα φωτογραφηθεί το 1973. 20 χρόνια μετά. 

Οι μεσαίες σελίδες ήταν αυτές που είχαν πάντα τη μεγάλη φωτογράφιση του «κοριτσιού του τεύχους». Ήταν αυτές που μπορούσες να βγάλεις από το περιοδικό χωρίς να διαλυθεί η σελιδοποίηση. Έχουν φιγουράρει κρεμασμένες σε κάθε άτακτο δωμάτιο του πλανήτη. Αυτή η σελίδα υποτίθεται δεν θα ξαναυπάρξει πια. Ευτυχώς, όμως υπάρχει και το διαδίκτυο και κάτι τέτοιοι συλλέκτες. 

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.