Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΒΙΒΛΙΟ

Πώς θα είναι η ζωή μας στη Νέα Ψηφιακή Εποχή;

Ένα βιβλίο του Εκτελεστικού Προέδρου της Google και του Διευθυντή της Google Ideas
SAMSUNG_GALAXY_S6_3

“Μέσα στην επόμενη δεκαετία 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα συνδεθούν στο Διαδίκτυο..” Πάνω σε αυτή την παραδοχή, δύο από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην βιομηχανία της τεχνολογίας, οι Eric Shmidt και ο Jared Cohen (o Εκτελεστικός Πρόεδρος της Google και ο Διευθυντής της Google Ideas) ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο, μίλησαν με επιχειρηματίες, πολιτικούς, διπλωμάτες αλλά και τρομοκράτες αντάρτες και χάκερς και συνέθεσαν τη «Νεα Ψηφιακή Εποχή», ένα βιβλίο που αξίζει να το διαβάσουμε όλοι.

Το Διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες ήταν η νέα βιομηχανική επανάσταση και συνέβη μόλις σε λίγα χρόνια. Από τα κινητά μεγάλου μεγέθους για ασύρματες κλήσεις και από τη σύνδεση σε ένα μικρό LAN φτάσαμε σε λίγα μόλις χρόνια στα έξυπνα κινητά (ουσιαστικά έναν υπολογιστή μεγάλης ταχύτητας που χωράει στο χέρι μας) και στη σύνδεση στο παγκόσμιο ιστό και σε όλες τις πληροφορίες του ανθρώπινου πολιτισμού. Ο Δυτικός κόσμος έζησε αυτή την αλλαγή σταδιακά, ο αναπτυσσόμενος όμως κόσμος θα τη βιώσει χωρίς στάδια και τελικά, σε μέρη που ακόμα δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, οι άνθρωποι θα έχουν, κατευθείαν, έξυπνα κινητά που θα φορτίζουν από την κίνηση του σώματος του χρήστη!

Jamie Reuben Hosts Book Launch for 'The New Digital Age' By Eric Schmidt and Jared Cohen

Ο Eric Shmidt (αριστερά) και ο Jared Cohen

Πώς θα επηρεαστούν από αυτήν την αλλαγή τομείς όπως η κοινωνία, η οικονομία, η πολιτική, οι διεθνείς σχέσεις και το εμπόριο ή ακόμα και οι πόλεμοι και οι επαναστάσεις; Ο Eric Shmidt και ο Jared Cohen, ο τελευταίος επίσης ειδικός σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, εκπροσωπούν ένα από τα μεγαθήρια του τεχνολογικού κόσμου παγκοσμίως, τη Google. Κατά τη διάρκεια της έρευνας τους προσπάθησαν να ανακαλύψουν πώς θα επηρεάσουν οι νέες τεχνολογίες τους σημαντικότερους τομείς της ζωής μας αλλά και τις πιο αφηρημένες έννοιες που μας διέπουν όπως την έννοια του πολίτη, την πίστη αλλά και την ιδιωτικότητα του καθενός. Αποτέλεσμα ήταν να  φτιάξουν ένα εγχειρίδιο / οδηγό για τους πολίτες του μέλλοντος. Φυσικά, οι αναφορές στα προϊόντα της Google δεν λείπουν όπως είναι αναμενόμενο, όπως επίσης δεν λείπει και η γενικώς τεχνοκρατική άποψη των δύο συγγραφέων για το πώς  θα ήταν καλύτερος ο κόσμος με την υπεραυξημένη χρήση καινούργιων gadget, λογισμικών και εφαρμογών.

9789605313302-1000-1046155

Παρόλα αυτά, η Νέα Ψηφιακή Εποχή είναι ένα απλά γραμμένο «διήγημα» χωρισμένο σε ξεκάθαρα κεφάλαια που απευθύνεται σε όλους μας. Προσφέρει δεκάδες παραδείγματα για το πώς θα είναι ο κόσμος μας στο μέλλον, ποιες ευθύνες θα έχουμε ως πολίτες ενός κόσμου χωρίς σύνορα, χωρίς τα εμπόδια της γλώσσας και των πολιτιστικών διαφορών που μας χωρίζουν. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα σε σχέση με την τεχνολογία. Είμαστε έτοιμοι να έχουμε ένα τέτοιο όπλο στα χέρια μας; Μπορούμε να διαχειριστούμε τέτοιο όγκο πληροφοριών, τέτοιες ελευθερίες αλλά και τέτοιες υποχρεώσεις; Μπορούμε να εκμεταλλευτούμε μια τέτοια δύναμη προς όφελος της ανθρωπότητας και του παγκόσμιου πολιτισμού; Οι απαντήσεις βρίσκονται στη  «Νέα Ψηφιακή Εποχή».

  Η Νέα Ψηφιακή Εποχή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίαυλος, σε μετάφραση Μ. Μερτζάνη και πρόσφατα εντάχθηκε στην προτεινόμενη ύλη του ΕΚΠΑ και της Παντείου: 
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.