Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΒΙΒΛΙΟ

Πώς να εκδώσεις το βιβλίο σου χωρίς εκδοτικό οίκο

Το project «Δικό Σου Βιβλίο» στηρίζει την αυτό-έκδοση και βοηθάει τους επίδοξους συγγραφείς να φτάσουν στα ράφια του βιβλιοπωλείου. Η Δήμητρα Παπαδά μας εξηγεί τον τρόπο.
Φωτογραφίες: Ανδρέας Σιμόπουλος / FOSPHOTOS
23_PAPADA_MG_3432

Αν ονειρεύεστε τη συγγραφή και ένας από τους μεγάλους σας στόχους είναι να δείτε τυπωμένο κι έτοιμο το έργο σας, τότε μπορείτε αντί να απευθυνθείτε σε έναν συμβατικό εκδοτικό οίκο -με ό,τι θετικό κι αρνητικό συνεπάγεται αυτό- να ρίξετε μια ματιά στο «Δικό σου Βιβλίο». Η προσπάθεια «αυτο-έκδοσης», είναι ένα νέο εγχείρημα της ομάδας wholoveAthens, που θέλει να δώσει «το μαχαίρι και το πεπόνι» στην «πηγή», δηλαδή το συγγραφέα, παρακάμπτοντας ουσιαστικά το «φιλτράρισμα» και την πολλές φορές αχανή διαδικασία από την παραγωγή μέχρι την έκδοση. Η Δήμητρα Παπαδά, μέλος της ομάδας, μας μίλησε γι αυτή την ιδιαίτερη «συγγραφική ελευθερία».

Πότε και πώς ξεκίνησε το εγχείρημα; Το Δικό Σου Βιβλίο ξεκίνησε φέτος αρχές του φθινοπώρου, μέσα από πολλές κουβέντες για το χώρο του βιβλίου και με κάποιους ανθρώπους που το εκπροσωπούν. Στροβίλιζε πολύ καιρό μέσα στο μυαλό μου το πώς μπορεί να εκδώσει κάποιος ένα βιβλίο χωρίς να έχει την «ανάγκη» – « έγκριση» ενός εκδοτικού οίκου.

Πόσα άτομα απαρτίζουν«Το Δικό Σου Βιβλίο»; Είμαστε η ομάδα wholoveAthens που ασχολούμαστε με ποικίλες επικοινωνιακές δράσεις, όπως το «Κάθε Τρίτη Σ’ αγαπώ», τη τριήμερη γιορτή για το βιβλίο με τίτλο «Βιβλίο με υπογραφή» όπως και οποιοδήποτε άλλο μέσο- τρόπο στο να μπορέσουν οι άνθρωποι να βρουν έδαφος στο να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν. Η ομάδα αποτελείται από τους Γιώργος Φιλιππότη, Δήμητρα Παπαδά, Ευθύμη Τράντο και Κατερίνα Μοχράνη.

Ποιό είναι το κριτήριο για να δεχθείτε κάποιον συγγραφέα; Δεν υπάρχει απολύτως κανένα κριτήριο. Μπορεί ο καθένας/μία να εκδώσει τα «γραπτά» του σε όσα αντίτυπα θέλει. Εμείς από τη σειρά μας αναλαμβάνουμε την επιμέλεια, τις διορθώσεις και όλο το στήσιμο του βιβλίου. Όσο αφορά τη προώθηση και τη διανομή του, αυτό γίνεται με συνεννόηση με τον συγγραφέα.

Αποφεύγετε τη συνεργασία με τους συμβατικούς εκδοτικούς οίκους ή έχετε μια σχέση σε διαφορετική βάση; Δεν έχουμε καμία συνεργασία με κανένα συμβατικό εκδοτικό οίκο γιατί λειτουργούμε σαν «ανεξάρτητος εκδοτικός οίκος».

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι η αυτο-έκδοση θα έχει αποτέλεσμα στη δύσκολη εποχή της χώρας μας; Η αυτό-έκδοση είναι η ευκαιρία ειδικά σήμερα σε όλο αυτό το κοινωνικό- οικονομικό πατατράκ που βιώνουμε να θέλουμε να το μοιραστούμε. Έτσι κι αλλιώς, η συγγραφή από μόνη της είναι μια διέξοδος. Όπως σε όλες τις δύσκολες συγκυρίες που περνούσε η ανθρωπότητα οι τέχνες και τα γράμματα άκμαζαν. Άρα έχω την αίσθηση και λέω έχω, γιατί έχω πιστέψει πολύ στο εγχείρημα της δράσης μας και το βλέπω και από την ανταπόκριση που έχει Το Δικό Σου Βιβλίο, ότι είναι μια καλή αφορμή να βγουν οι σκέψεις από τα συρτάρια…

Για περισσότερες πληροφορίες για το Δικό Σου Βιβλίο στο [email protected] και στα τηλέφωνα 6934-770649 & 210-3803828

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.