Κόρε. Ύδρο.

Κόρε. Ύδρο.

Kόρε. Υδρο. – “Ο Σατανάς της Γειτονιάς”

Ξεκινάει σαν ψαλμωδία, προχωράει με ενορχήστρωση α-λα Δήμος Μούτσης (άκου το μπάσο) και μέχρι να φτάσει στο τέλος έχει φωτογραφίσει μια γειτονιά όπου «όλοι εδώ υποφέρουν»: την Ελλάδα του 2013.

http://youtu.be/imcvBAUaPwQ

line-630

Κ. Βήτα – “Ατέλειωτα Χρυσάνθεμα”

«Υπάρχει κάτι νέο/ ο ουρανός με βλέπει/ με μία κιμωλία/ χαράζει το Δεκέμβρη». Η αφαιρετική ποίηση του Βήτα λάμπει ξανά στο πιο άμεσο τραγούδι του τελευταίου του άλμπουμ «Αντήχηση», συμπληρωμένη με ακομπλεξάριστες θρησκευτικές αναφορές και ένα νεοαποκτηθέν coolness.

http://youtu.be/7V7YybiR8To

line-630

Κτήρια τη Νύχτα – “Καλλιδρομίου”

Τραγούδι χωρίς δομή και νόημα, αλλά με μια φρεσκάδα στον ήχο που δεν μπορείς να αγνοήσεις και ένα γενικό κλίμα παραίσθησης ή ονείρου. «Μια θυσία δίχως νόημα/ ένας πολτός μοναδικός».

http://youtu.be/h0ekB2Q7TMY

line-630

The Boy – “Meet the Αngels”

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, αρχικά προοριζόταν για εκπομπή μαγειρικής. Η κορυφαία στιγμή από το “American Unicorn”, ένα μικρό ποπ αριστούργημα για «το ψέμα που σύντομα θα αποδεχτείς».

http://youtu.be/VK5TuZNMr2Q

line-630

Παύλος Παυλίδης – “Η Μαίρη”

Κλέφτες κι αστυνόμοι, οθόνες σινεμά και η ανάγκη για «ένα χώρο κάπως πιο μεγάλο». Μια ακριβής περιγραφή του αστικού συναισθηματικού στριμώγματος, σε ένα κομμάτι που κερδίζει ακροατές με εντελώς ετερόκλητα γούστα.

http://youtu.be/fNN8xM4ZFvY

line-630

Electric Litany – “July”

Στιχουργικά αφηρημένοι, μελωδικά τεμπέληδες και άτολμοι ενορχηστρωτικά, στο συγκεκριμένο κομμάτι μοιάζουν εντούτοις να κατακτούν κάτι, επηρεασμένοι φανερά από το «Περιγιάλι» του Θεοδωράκη και την ελληνική μουσική εν γένει.

http://youtu.be/L64tDLW9ICY

line-630

May Roosevelt – “Όταν σε Περιμένω”

Περισσότερο στρώσιμο μουσικού χαλιού παρά μελοποίηση, η στακάτη, σχεδόν βασανιστική απαγγελία του Χριστιανόπουλου υπό τους ήχους της άξιας θερεμινίστριας είναι ό,τι πιο υπέροχα καταθλιπτικό ακούσαμε φέτος. Να ‘μαστε καλά!

http://youtu.be/xZHDdPvbpLg