Αυτή την εβδομάδα στο Game Of Thrones ακούσαμε ξανά από καιρό την Άρυα να μιλά για την περίφημη λίστα της (αυτή που συνήθιζε να επαναλαμβάνει ασταμάτητα).

Κατά τη διάρκεια των περασμένων σεζόν η λίστα μεγάλωσε αλλά και μίκρυνε, δεδομένου ότι πολλούς κατάφερε να τους διαγράψει από αυτήν, μετά και την εκπαίδευσή της από Κανέναν.

Η Άρυα γύρισε επιτέλους στο Γουίντερφελ και επανενώθηκε με τα  αδέρφια της. Η Σάνσα στην αρχή θεώρησε ότι η μικρή αδερφή της αστειευόταν με την λίστα μέχρι που της το επιβεβαίωσε ο Μπραν, που πλέον είναι το Κοράκι με τα τρία μάτια.

Ποιοί όμως είχαν την «τιμή» να βρίσκονται στην λίστα της Άρυα;

Ζωντανοί

Σέρσεϊ Λάνιστερ

cersei.jpg

Γιατί: Η Σέρσεϊ κατηγόρησε τον Νεντ για προδοσία και αυτό του «στοίχισε το κεφάλι του». Αν όμως αυτός δεν είναι αρκετός λόγος, το γεγονός ότι η Σέρσεϊ είναι ο πιο κακός άνθρωπος στο Γουέστερος αυτή την στιγμή φτάνει και περισσεύει.

Ίλλυν Πέυν

Γιατί: Ήταν αυτός που αποκεφάλισε τον Νεντ Σταρκ

Μελισάνδρη

melisandre.jpg

Γιατί: Της έκλεψε τον φίλο της τον Γκέντρυ (μπάσταρδο γιο του Ρόμπερτ Μπαράθιον) όσο οι δυο τους βρίσκονταν με την Αδελφότητα.

Μπέρικ Ντοντάριον/ Θόρος του Μυρ

Γιατί: Πούλησαν τον Γκέντρυ στην Μελισάνδρη και απελευθέρωσαν τον «Σκύλο».

Σάντορ «ο Σκύλος» Κλιγκέιν

gothound.jpg

Γιατί: Μετά από διαταγή του Τζόφρεϊ ο Σάντορ δολοφόνησε στην πρώτη σεζόν  τον φίλο της τον Μάικα, τον γιο του χασάπη. Η Άρυα δεν ξέρει ότι ο Σκύλος επιβίωσε από την μάχη με την Μπριέν και πως τώρα βρίσκεται πάλι με τον Μπέρικ και τον Θόρος.

Νεκροί

Πόλιβερ

Γιατί: Σκότωσε τον φίλο της τον Λόμμυ και της έκλεψε την «βελόνα», η οποία βέβαια επέφερε και τον θάνατό του.

Τζόφρεϊ Μπαράθιον

Γιατί: Διέταξε τον θάνατο του πατέρα της, Νέντ και του φίλου της του Μάικα και φυσικά στην πορεία έκανε και ένα σωρό άλλα αποτρόπαια πράγματα.

Ροργκ

Γιατί: Βασάνιζε κόσμο και επίσης απείλησε να την βιάσει.

Τάιγουιν Λάννιστερ

28-GameThrones-HBO.jpg

Γιατί: Ήταν το μυαλό πίσω από τον Κόκκινο Γάμο στον οποίο σφαγιάστηκε η μητέρα και ο αδερφός της αλλά και πολλοί άλλοι συγγενείς της.

Μέρυν Τραντ

Γιατί: Σκότωσε τον εκπαιδευτή της στη ξιφομαχία, Σίριο Φορέλ.

Γουόλντερ Φρέυ

David-Bradley-Walder-Frey-Game-of-Thrones.jpg

Γιατί: Τρεις λέξεις. Ο Κόκκινος Γάμος

Ζωντανοί/Νεκροί

Γκρέγκορ «το Βουνό» Κλιγκέιν

Γιατί: Για τα βασανιστήρια στο Χάρενχααλ. Όταν μάθει πως πλέον είναι και προσωπικός φρουρός της Σέρσεϊ, θα ανέβει πολύ στην λίστα.