Δημιουργήθηκαν το 2014 στην Αθήνα και έκτοτε κινούνται αυτοβούλως στον κιθαριστικό ήχο, χωρίς κανόνες, αλλά πάντα με αρκετή ορμή. Τα Όρη είναι ένα τρίο που η μουσική του δεν περιγράφεται εύκολα, αλλά μπορείτε να πάρετε μια ικανοποιητική ιδέα αν τους δείτε ζωντανά. Κι αυτή την ευκαιρία θα έχετε την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου οπότε και θα εμφανιστούν στο six d.o.g.s. μαζί με τους Koonoopomana. Μέχρι τότε μας αποκάλυψαν μεταξύ άλλων πως γι’ αυτούς sex, drugs and rock ‘n’ roll σημαίνει Lee Hazlewood.

https://www.youtube.com/watch?v=8sJz-sm3syw

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Black Sabbath – Between Heaven And Hell, 1997 ή 1996 µε τα λεφτά του µπαµπά.

Ποιός είναι ο τελευταίος; Paraskevas Kitsos – Between The Eyes.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόµη περισσότερο γι’ αυτό; Πουλήθηκαν.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Είναι δυνατόν;

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου µέχρι σήµερα; Shellac.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο µυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Ένα και για τα τρία και είναι το “Τhe Νight Βefore” από Lee Hazlewood.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στοµάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίµατος. Δυσκολεύεσαι να θυµηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούµενο βράδυ. Τι µουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Ceramic dog – “Lies My Body Told Me”.

Είσαι backstage, έτοιµος να ανέβεις στη σκηνή για µία συναυλία. Ξαφνικά σε ενηµερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγµα που περνάει από το µυαλό σου; Μακάρι να ερχόταν ο Mark E. Smith.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Mark E. Smith.

Πόσες φορές στη ζωή σου µέχρι σήµερα έχεις µετανιώσει που παίζεις µουσική και δεν ζεις µία «κανονική» ζωή; Τρεις.

https://www.youtube.com/watch?v=7GFgWgFJ12c

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήµισυ σε έχει µόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλµο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρµα τη µουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; «Το Νου Σου Κύριε Οδηγέ» από Θάνο Καλλίρη.

Τι µουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαµηλώσεις την ένταση; Άκουγα ροκ µουσική.

Κρατάς στα χέρια σου το τιµόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, µε τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, µε τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία µε τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη µε τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο µε τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester µε τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη µε τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle µε τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι µε τους Στέρεο Νόβα. Θα πω το 6.

Ποιά µπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Δεν ξέρω δεν το έχω σκεφτεί.

Με ποιον από τη «µεγάλη µπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Αυτόν 1-0.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναµος; Εσύ θα µου πεις.

Τα Όρη θα εμφανιστούν ζωντανά στο six d.o.g.s. μαζί με τους Koonoopomana την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στις 21:00. Είσοδος: 7 ευρώ.
Περισσότερα Όρη: ori.com.gr / Facebook / Bandcamp / Youtube