Categories: WEEKLY MUSIC PLEASURE

Ο Leon Bridges φέρνει την Soul του Νότου στον 21ο αιώνα με το Gold-Digger Sound

Συνδυάζοντας τους απαλούς, μεθυστικούς ήχους οι οποίοι θεμελίωσαν τη δημοφιλία του, με μερικά αναζωογονητικά pop beats και synthesizers, ο Leon Bridges επέστρεψε δισκογραφικά, με το άλμπουμ Gold-Digger Sound. Το κυρίαρχο R&B και soul στοιχείο των προηγούμενων δίσκων του, παραμένει ενεργό, με μια εμφανή εξέλιξη να παρατηρείται στον ήχο του. Η γενικότερη ατμόσφαιρα των έντεκα κομματιών, αλλά και των βίντεο που συνοδεύουν ορισμένα από αυτά, είναι ρετρό, με τα ψυχεδελικά και lo-fi vibes να «εκτοξεύουν» το αποτέλεσμα. 

Ο δίσκος πήρε το όνομά του από το στούντιο στο οποίο γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν και τα έντεκα τραγούδια. Πέραν όμως από στούντιο ηχογράφησης, το Gold Diggers είναι και ένα μπαρ/ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην περίφημη λεωφόρο Santa Monica. Το άλμπουμ, αποτελεί μία πλούσια συλλογή με ιστορίες από τη ζωή του καλλιτέχνη, θέτοντας στο επίκεντρό του την εντυπωσιακή εμπειρία δημιουργίας μουσικής στο Gold Diggers, όπου έζησε και εργάστηκε για δύο χρόνια προκειμένου να φτάσει σήμερα η δουλειά του στ’ αυτιά μας.

Το εναρκτήριο κομμάτι “Born Again”, περιγράφει πώς είναι να αισθάνεσαι χαμένος και αποπροσανατολισμένος από τους στόχους της ζωής σου, ενώ το single “Motorbike” είναι περισσότερο “pop-orientated” από τα υπόλοιπα τραγούδια του άλμπουμ, διαδίδοντας το μήνυμα πως κάθε φορά που νιώθουμε χαμένοι, «δεν σταματάμε εμείς, αλλά ο χρόνος». Το single έκανε το ντεμπούτο του παράλληλα με ένα εντυπωσιακό μουσικό βίντεο με ατμόσφαιρα Bonnie and Clyde, σε σκηνοθεσία του Anderson .Paak. Ο ρομαντισμός, διατρέχει και το track “Magnolias”, στο οποίο ο Leon εξυμνεί την αγνή αγάπη, η σπουδαιότητα της οποίας την καθιστά για τον ίδιο ζωτική και αναλλοίωτη με το πέρας του χρόνου. Τα απαλά φωνητικά του Bridges, η υψηλής ποιότητας παραγωγή και οι διαρκώς εξελισσόμενες ικανότητές του στη σύνθεση, αναδεικνύουν το Gold-Digger Sound σε ένα από τα απολαυστικότερα και αρτιότερα άλμπουμ της χρονιάς.

Highlights: 
Steam, Motorbike, Why Don’t You Touch Me, Sweeter (feat. Terrace Martin)

Metascore82/100
Release Date: 23 Ιουλίου 2021
Label: Columbia Records

Λουίζα Σολομών-Πάντα