Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

O Jarvis Cocker διασκευάζει το Aline και ο Wes Anderson σπεύδει να τον σκηνοθετήσει

Αυτή η ταινία είναι το πιο δυνατό σημείο επαφής (για την ώρα), μεταξύ των δύο αυτών υπέροχα αλλόκοτων κόσμων. Το πολυπαθές The French Dispatch που ήταν να βγει μέσα στο 2020, αλλά οι κοβιντοπεριπέτειες της εποχής το έστειλαν, όπως και τόσα άλλα, να προσγειωθεί στο φθινόπωρο που περπατάμε (σημειώνουμε την ημερομηνία 22 Οκτωβρίου ως μέρα εξόδου). 

Η ιστορία πάει κάπως έτσι: ο Wes Anderson σκηνοθετεί την νέα του ταινία, ο πάλαι ποτέ τσιφ των Pulp, φτιάχνει διασκευή εις την γαλλικήν για τις ανάγκες του soundtrack, ο Wes συγκινείται και του φτιάχνει φίνο ανιμέ κλιπάκι, ο Jarvis ενθουσιάζεται και αποφασίζει να μάθει extrêmement την ξένη γλώσσα, ώστε να βρει κι άλλα κομμάτια, που κάνουν τη διαφορά και προκαλούν ερωτικούς ιλίγγους.

Και κάπως έτσι γεννήθηκε το Chansons d’ Ennui Tip Top! Ή αλλιώς ο Tip Top και τα τραγούδια του. Ή αλλιώς, η συνεισφορά του Jarvis στην Γαλλοαγγλική φιλία, στην μετά Brexit εποχή, το οποίο μάλιστα θα κυκλοφορήσει (και αυτό), την ίδια μέρα με την ταινία. Δηλαδή στις 22/10! Όσο για το περιεχόμενο, η απόχη του διάσημου indie star, έπιασε διαμαντάκια που κυκλοφορούν χαρούμενα, ανάμεσα σε τρεις δεκαετίες (50s, 60s και 70s). Και αν θέλουμε σώνει και καλά να ξεχωρίσουμε κάποια από αυτά, ορίστε μια σορτ λιστ με τα Mon amie la rose της Françoise Hardy, Contact της Brigitte Bardot, Paroles, paroles των Dalida & Alain Delon, Requiem Pour Un Con του Serge Gainsbourg και το πιο Τζαρβικό στην ιστορία των Τζαρβικών -που δεν τον ξέρουν- ασμάτων, το Les gens sont fous, les temps sont flous του Jacques Dutronc.

Να θυμίσουμε πως στο The French Dispatch εκτός από ένα καστ για χειροκρότημα (Timothee Chalamet, Edward Norton, Saoirse Ronan, Elisabeh Moss, Bill Murray, Tilda Swinton, Benicio Del Toro, Willem Dafoe, Frances McDormand, Adrien Brody, Anjelica Houston, Owen Wilson), υπάρχει και μια πόλη για ακόμη μεγαλύτερο. Ίσως η πιο ωραία που θα μπορούσαμε να ανακαλύψουμε στη Γαλλία. Αν βεβαίως υπήρχε στην πραγματικότητα.

Δημήτρης Πάντσος

Share
Published by
Δημήτρης Πάντσος