ΜΟΥΣΙΚΗ

Πώς οι Bicep έγιναν ένα από τα καλύτερα acts της ηλεκτρονικής μουσικής στον κόσμο

Οι Bicep, το δίδυμο των Andrew Ferguson και Matthew McBriar από το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας, κατάφεραν γρήγορα να κερδίσουν την προσοχή κοινού και μουσικών γραφιάδων από τα πρώτα τους βήματα στη μουσική. Σε ένα είδος που φαινόταν να έχει βαλτώσει και οι νέες παραγωγές να επαναλαμβάνονται κοιτώντας εμμονικά στο παρελθόν και τις ένδοξες μέρες του clubbing στα 90s, το ντούο των Bicep ήρθε στο προσκήνιο με μία μοναδική μίξη από house, techno, breakbeat και ambient μουσικής.

Από τα πρώτα τους βήματα δημιούργησαν έναν αναγνωρίσιμο ήχο που έδινε ψυχή στα beats και κατάφερε να συνδυάσει την καινοτομία της ηλεκτρονικής σκηνής με το συναίσθημα που τόσο έντονα αναζητούν αυτοί που έχουν μεγαλώσει στις μέρες της ψηφιακής επανάστασης και για τους οποίους η λέξη analog σχετίζεται με την ιδέα της νοσταλγίας. Τα τραγούδια των Bicep καταπιάνονται με θέματα όπως η αγάπη, η απώλεια, η μοναξιά και η αναζήτηση του εαυτού, προσφέροντας μια εμπειρία που κυμαίνεται από την ευφορία μέχρι τη συγκίνηση και φέρνοντας το συναίσθημα σε ένα μουσικό είδος με το οποίο δεν είναι απαραίτητα συνυφασμένο.

Το duo φαίνεται να έχει την ικανότητά να παράγει κομμάτια που συνδυάζουν κλασικές επιρροές με πρωτοποριακά στοιχεία δημιουργώντας μελωδίες που αγαπά το κοινό είτε για να χορέψει, είτε για να τριπάρει. Οι ίδιοι οι Bicep δεν επαναπαυθήκαν στην επιτυχία που γνώρισαν γρήγορα σε αυτή τη μουσική σκηνή, καθώς κάθε νέο album και EP που κυκλοφόρησαν κατάφερε να αναδείξει διαφορετικές πτυχές της μουσικής προσωπικότητας τους, δημιουργώντας ένα πλούσιο και πολυεπίπεδο ηχητικό τοπίο, το οποίο εξελίσσεται συνεχώς και προσελκύει συνεχώς νέους fans που γίνονται κοινωνοί του μουσικού τους οράματος.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που όλοι τους λατρεύουν και επιθυμούν να συνεργάζονται μαζί τους, καθώς έχουν κερδίσει τον σεβασμό των μεγαλύτερων αστέρων του είδους και των πρωτοπόρων που ηγούνται του νέας γενιάς της ηλεκτρονικής μουσικής. Four Tet και ο Jamie xx είναι ανάμεσα στα ονόματα σε μία μακρά λίστα συνεργασιών που έχει κάνει το duo που έχει  λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις για τη δουλειά του.

Αυτό όμως που έχει αναδείξει τους Bicep σε θρύλους είναι σίγουρα οι live εμφανίσεις τους. Τα φώτα που χρησιμοποιούν στα καθηλωτικά light shows τους και τα ζωντανά όργανα καταφέρνουν να μετατρέψουν κάθε live τους σε μία μοναδική εμπειρία ζωής που καθηλώνει όσους βρεθούν εκεί. Αυτό θα δούμε και αύριο στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ, μια εμφάνιση που προμηνύεται να χαρακτηρίσει τη συναυλιακή χρονιά όσο καμία άλλη.

Romy & Fantastic Twins

Σε έναν μουσικό μαραθώνιο 8 ωρών στη σκηνή, θα βρεθούν μαζί τους η περίφημη Romy των ΧΧ που φέτος κυκλοφόρησε τα solo club anthems της,  η πρωτοποριακή Γαλλίδα Fantastic Twins που κάνει την πρώτη εμφάνιση της στη χώρα μας, ενώ τη βραδιά θα κλείσει το θρυλικό ντουέτο από τη Γλασκώβη, JD Twitch & JG Wilkes ή αλλιώς Optimo (Espacio), γνωστό για τα πιο εκλεκτικά και εκστατικά μεταμεσονύχτια σετ. Θα λιώσουν παπούτσια και είμαστε τόσο έτοιμοι για αυτό.

BICEP LIVE + ROMY + OPTIMO + FANTASTIC TWINS
30 Απριλίου 2023
Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ ΟΑΚΑ
ΕΙσιτήρια εδώ
Γιάννης Τσιούλης

Share
Published by
Γιάννης Τσιούλης