Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κωσταντινίδης.

Τον Cobain πολλοί λάτρεψαν κι ακόμη περισσότεροι μυθοποίησαν -και καθόλου άδικα. Ανάμεσα σε αυτούς, πρέπει να ήταν μάλλον και οι Monovine, μία μπάντα που ξεκίνησε το 2008 και από την πρώτη ακρόαση είναι εμφανές ότι με την καρδιά τους βρίσκονται στο Seattle των αρχών των 90s. Πέρα από τα εκρηκτικά live τους, έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους, το Cliche (2011, Inner Ear) και το self-released, Swallow (2014), ενώ στα σκαριά βρίσκεται η τρίτη τους δουλειά, D.Y.E. Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου θα βρίσκονται στο BAD TOOTH για ένα λάιβ μαζί με την I Will Never Again.

https://www.youtube.com/watch?v=zeLSp6xVvIc

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Ήταν μια κασσέτα το NOW 1993, με 5000 δραχμές που είχα μαζέψει από τα κάλαντα.

 Ποιός είναι ο τελευταίος; Προσφορά Greatest Hits των Doors με 3ευρώ.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Μεγαλώσαμε με τα cd και τις κασέτες και ανάμεσα σε αυτά υπήρχαν κάποια που δεν είμαστε και πολύ περήφανοι. Αναφορικά: 1. Gala – Freed from Desire (σινγκλάκι) / 2. George Michael – Older (δισκάρα) / 3. Peter Andre – Mysterious Girl (8pack). Αυτά που λείπουν και θα μπορούσατε να μας πάρετε δωράκι είναι: 1. Joy Division – Unknown Pleasures / 2. Wipers – Is this real? / 3. Pixies – Surfer Rosa.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Portishead – Dummy / Αντίδραση – Ενάντια / Radiohead – OΚ Computer. Worth it.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Οι A Place to Bury Strangers όταν είχαν παίξει στο Rodeo. To βουητό στα αυτιά για τρεις μέρες το επιβεβαιώνει.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Sex: Stooges – “Dirt”. Drugs: Velvet Underground – “Venus in Furs”. R n’ R: Sonic Youth – “Kool Thing”.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Οτιδήποτε από Beatles.

Φωτογραφία: Μαριλένα Νιάγκου.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Whaaaat?

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy PopThe man who fell to earth.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Καμία ζωή δεν είναι κανονική.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Nirvana – “Tourette’s”.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Metz – “Spit you out”.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Δύσκολα βάζετε. Beatles, Joy Division και Seattle. Συγγνώμη Joe.

https://www.youtube.com/watch?v=-6FGOZKyhQE

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; O Keith Richards λογικά.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με τον Elliot Smith.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Θα μπορούσε.

Οι Monovine θα εμφανιστούν στο BAD TOOTH την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου. Την βραδιά θα ανοίξει η I Will Never Again ενώ θα ακολουθήσει και after party. Να είστε εκεί στις 21:30. Είσοδος ελεύθερη.