Βάλτε στο μπλέντερ γενναίες δόσεις rock ‘n’ roll. Προσθέστε το blues πνεύμα. Βάλτε πίσω από το μικρόφωνο (αλλά και την κιθάρα) ζόρικα γυναικεία φωνητικά. Μόλις φτιάξατε τους Θεσσαλονικείς Million Hollers. Από το 2011 το τρίο παίζει την δική του εκδοχή του blues ‘n’ roll έχοντας κυκλοφορήσει έως τώρα δύο EPs: το ομώνυμο (2013) και το πρόσφατο Once Upon A Whiskey. Όσο ετοιμάζονται να κατέβουν από τον…Βορρά για να εμφανιστούν στο six d.o.g.s. μαζί με τους 45 Rats (18/05), η frontwoman τους, Λαμπρινή Γρογοριάδου, είχε να σκαλίσει μερικές μουσικές μνήμες αλλά και φαντασιώσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=_F8cphwWuIE

Ποιός είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Νομίζω ότι ήταν το ’62-’66 των Beatles (ο κόκκινος, οι Μπητλικοί ξέρουν) κάπου στα 8 μάλλον μαζί με την αδερφή μου. Είχε ο πατέρας το ’67-’70 (τo μπλε) με τον οποίο μυηθήκαμε και από εκεί ξεκινήσαμε να συλλέγουμε σιγά σιγά τη δισκογραφία τους. Τα λεφτά ήταν μαζεμένα μάλλον από εβδομαδιαία χαρτζιλίκια που μας δίναν οι γονείς.

Ποιός είναι ο τελευταίος; Η τελευταία αγορά ήταν μαζική, σε ένα δισκάδικο στο Βερολίνο από όπου πήρα το Nina Sings the Blues, το Debut της Bjork, το Live του Donny Hathaway και τέσσερα 7αράκια: The Wizard/Paranoid από Sabbath, Wasn’t born to follow/Τheme from easy rider των Byrds, Loaded/Losing more than I’ll ever have από Primal Scream και Fool’s gold από Stone Roses. Κλασικά πραγματάκια τα οποία είχαν πολύ δελεαστικές τιμές.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; Δεν ντρέπομαι για κανέναν. Έχω π.χ. το Dur dur d’etre bebe του Jordy το οποίο είχα βρει σε ένα παλιατζίδικο και μου φάνηκε πολύ αστείο να το πετούσα σε ένα dj set με βινύλια. Γι’ αυτούς που δεν έχω επίσης δεν ντρέπομαι, καλύτερο ρήμα θα ήταν το νευριάζω για να περιγράψει το πως νιώθω που δεν υπάρχει όλο μου το wishlist στη δισκοθήκη μου.

Ποιούς δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος.

Ποιά είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Από τις κορυφαίες ήταν οι Ex στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη το 2011. Η Peaches στο Λονδίνο το 2009. Portishead και Grinderman στο Exit festival στη Σερβία το 2011 πάλι.

Ποιό είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Με ελάχιστα δευτερόλεπτα σκέψης, το “TV Eye” των Stooges μου φαίνεται ότι καλύπτει το τρίπτυχο.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Τον ομώνυμο δίσκο των Brightblack Morning Light, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο Iggy Pop. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Να βγάλω τη μπλούζα μου, τιμής ένεκεν.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; Iggy, if you’re making me choose.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Μηδέν.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; “You can’t quit me baby” – Queens of the Stone Age.

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Αυτό συμβαίνει συνήθως στο στούντιο που παίζω με τις μπάντες, στο σπίτι καλά είμαι.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1968 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Τη φάση της Νέας Υόρκης, CBGB με όλα τα καλά παιδιά την έχω φαντασιωθεί πολλές περισσότερες φορές από τους υπόλοιπους χωροχρόνους.

Ποιά μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; Ο Elliot Smith.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Πάλι εκεί με τα Νεοϋορκέζικα τυπάκια, Debbie Harry, Lou, Patti, ουϊσκάκια στο CBGB.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Σίγουρα όχι για μένα.

https://www.youtube.com/watch?v=h42stOrmobM

Οι Million Hollers θα ανέβουν στη σκηνή του six d.o.g.s. την Παρασκευή 18 Μαΐου μαζί με τους 45 Rats.
Περισσότεροι Million Hollers: Facebook / Bandcamp / Youtube