ΣΙΝΕΜΑ

Μεταξύ ποίησης και επιστήμης, το Cielo ξενυχτάει με τους κυνηγούς πλανητών

Ένα ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό στην έρημο Ατακάμα της βόρειας Χιλής, αφιερωμένο στην ομορφιά του νυχτερινού ουρανού.

Μεταξύ ποίησης και επιστήμης, το Cielo ξενυχτάει με τους κυνηγούς πλανητών στα αστεροσκοπεία της Ατακάμα και με τους κατοίκους της ερήμου, μεταφέροντας τις ιστορίες, τους μύθους και τις υπαρξιακές αναζητήσεις τους.

Η ταινία εξελίσσεται μέσα από εκπληκτικές εικόνες του ουρανού πάνω από την έρημο Ατακάμα, την πιο ξηρή στον κόσμο, όπου η απουσία τεχνητού φωτός αποκαλύπτει ένα πλήθος από αστέρια που ελάχιστοι βλέπουν ποτέ με γυμνό μάτι.

Παρουσιάζοντας τους αστερισμούς και τον Γαλαξία που περιστρέφονται καθώς γυρίζει η Γη, οι εικόνες του Cielo -συχνά πλαισιωμένες από άγονες οροσειρές και ερημικά δέντρα- μεταφέρουν την εκστατική ομορφιά του σύμπαντός μας.  Όπως ομολογεί ένας αστροφυσικός, αυτή η μοναδική αίσθηση εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ανθρωπότητα, την εξωγήινη ζωή και τα διαστρικά ταξίδια σε απομακρυσμένους πλανήτες.

Μια σπάνια κινηματογραφική εμπειρία που μας μεταφέρει την αίσθηση του δέους μπροστά στο θέαμα του έναστρου ουρανού και μας καλεί να στοχαστούμε τη θέση μας στο σύμπαν.

«Προσφέροντας στους θεατές ένα ταξίδι στην έρημο της Χιλής, για να κοιτάξουν τον κρυστάλλινο ουρανό, το Cielo διερευνά τους πολλούς τρόπους με τους οποίους είμαστε συνδεδεμένοι με τα αστέρια, τον ουρανό και το υπερπέραν» έγραψε ο κριτικός του Variety.

Ojos del Salar

Αστεροσκοπείο Alma

Γυρίσματα στην έρημο Catarpe.

Κορδιλιέρα

Milky Way στην έρημο Catarpe.

Los Pozos

Ο ουρανός στην έρημο Catarpe.

Κάτι απροσδιόριστο στον ουρανό.

Η σκηνοθέτις Alison McAlpine.

Η αφίσα της ταινίας.

Πού και πότε θα το δείτε:

  • Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, 20.00, Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31

Πριν από την προβολή θα προβάλλονται φωτογραφίες του αστροφωτογράφου Αντώνη Φαρμακόπουλου.

  • Σάββατο & Κυριακή 1 & 2 Φεβρουαρίου, 16.00, Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109
  • Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, 16.00, Κινηματογράφος Ααβόρα, Ιπποκράτους 180

 Την ταινία στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα προλογίσουν η Δρ. Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού Αστροφυσικός, στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ο Αστροφωτογράφος Αντώνης Φαρμακόπουλος.

https://vimeo.com/363994148

4 τυχεροί θα κερδίσουν μία διπλή πρόσκληση για ξενάγηση και παρατήρηση του ουρανού στο Κέντρο Επισκεπτών Θησείο. Τις προβολές στηρίζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μέσω του κέντρου επισκεπτών Θησείου.  Σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το inside story.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://www.cinedoc.gr/ & κατάλογος ΕΔΩ Trailer CineDoc: https://vimeo.com/359233913 Οι ταινίες του CineDoc είναι διαθέσιμες online: https://vimeo.com/channels/cinedoc 

 

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.