ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Οι His Majesty the King of Spain και οι The Voyage Limpid Sound πιστεύουν ότι υπάρχει εναλλακτική μουσική άνθιση

Kάναμε 3+1 ερωτήσεις στις 2 μπάντες που συναντιούνται σήμερα Παρασκευή 13/2 στο Ρομάντσο.
1932399_10204364650488606_9058499210755352275_n

Έξι ολόκληρα χρόνια μετά από την τελευταία τους κοινή εμφάνιση, οι His Majesty the King of Spain συναντούν και πάλι τους The Voyage Limpid Sound για μια συναυλία στο Ρομάντσο, σήμερα Παρασκευή 13/2. Η Popaganda μίλησε και με τις δύο μπάντες για τις μεταξύ τους σχέσεις, την ελληνική εναλλακτική σκηνή και, τι άλλο, τα σχέδιά τους για το μέλλον.  Είχαμε 3 κοινές ερωτήσεις και 1 ξεχωριστή. Για τους HMtKoS απάντησε ο Νεκτάριος Κουβαράς και για τους TVLS ο Σέργιος Βούδρης

Είναι γνωστές στους αθηναϊκούς μουσικούς κύκλους οι καλές σχέσεις που διατηρείτε μεταξύ σας τα δύο συγκροτήαμτα. Γιατί όμως σας πήρε έξι ολόκληρα χρόνια για να κάνετε κοινό live;  His Majesty the King of Spain Αμφιβάλλω αν είναι όντως γνωστό σε πολύ κόσμο αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει εγγύτητα κι αλληλοεκτίμηση, ναι. Ο λόγος που αργήσαμε τόσο να ξαναπαίξουμε μαζί είναι ότι δε συνέπιπταν οι περίοδοι στις οποίες οι μπάντες ήταν ενεργές συναυλιακά ή βρίσκονταν στην ίδια χώρα. Εγώ έλειπα για κάποιο καιρό στην Ολλανδία και την Ισπανία, μετά έλειπα πάλι σε ένα εσωτερικό ταξίδι αυτογνωσίας…Βασικά τώρα που το σκέφτομαι, εγώ φταίω. The Voyage Limpid Sound Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα ότι ήταν γνωστό ότι έχουμε καλές σχέσεις με τους HMtKoS. Αλλά, εξάλλου, μικρή σημασία έχει. Απλώς υπήρξε μια φυσιολογική καμπή στη σχέση μας, αυτό που έχει να πάρει ένα μεγατέρμινο τηλέφωνο ο ένας αλλά και ο άλλος το ίδιο. Τα συνηθισμένα. Μέχρι που αντικατέστησε ο Κώστας (Συνοδινός) τη Ζωή (Λιανού) στο όργανο λόγω φόρτου της δεύτερης, και ως κοινός φίλος με τον Νεκτάριο, ξαναβρεθήκαμε κι αρχίσαμε τα υπερπλάνα. Mέσα σ’αυτά και το λάιβ τούτο. Τώρα θα είναι και πιο ενήμεροι οι Α.Μ.Κ.. (Αθηναϊκοί Μουσικοί Κύκλοι)

Πιστεύετε πως βιώνουμε ξαφνικά μια άνθιση της εναλλακτικής μουσικής σκηνής στη χώρα μας, δεδομένου του ότι κάθε εβδομάδα σχεδόν υπάρχει από ένα αρκετά σημαντικό live σε κάποιο κεντρικό stage σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη; Αν ναι, τι πιστεύετε πως έχει βοηθήσει σε αυτό; His Majesty the King of Spain Ναι, υπάρχει μεγάλη άνθιση. Προφανώς, το σημαντικότερο ρόλο τον έπαιξε το ίντερνετ. Ο 20χρονος του σήμερα, γνώρισε το θαυμαστό κόσμο του broadband πριν τελειώσει το δημοτικό. Όταν είναι γελοιωδώς εύκολο να βλέπεις σε πραγματικό χρόνο πως το κάνουν οι Αμερικάνοι και οι Άγγλοι, δεν έχεις δικαιολογία άμα δεν αφομοιώσεις λειτουργικά. Επίσης πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό συνετέλεσε σ’αυτό και η οικονομική κρίση. Σας παραπέμπω σε παλιότερη συνέντευξή μου στο Popaganda όπου έχω πει τη γνώμη μου για το πώς αυτή επηρέασε θετικά τη νέα σκηνή. The Voyage Limpid Sound Σίγουρα στην Αθήνα, και πιστεύω συνέβη παντού στην Δύση αυτό, δεν ξέρω για άλλους προσανατολισμούς, αλλά τα ροκ συγκροτήματα εκατονταπλασιάστηκαν μέσα σε μια εικοσαετία, χωρίς υπερβολή. Γι’ αυτό και η μεγάλη προσφορά, με μια ζήτηση που παρέμεινε σταθερά χαμηλή. ‘Οπου εναλλακτική μουσική, θα έλεγα απατρονάριστη και σπιτική. Εκεί ανήκουμε και μεις, βέβαια. Τι έχει συμβάλλει σε αυτό; Η πρόσβαση στην τεχνολογία. Τα φτηνά όργανα. Η ανάγκη των νέων ανθρώπων για έκφραση. Η μικρή αλλά σημαντικη κλίση προς αυτά που “πραγματικά” έχουν σημασία. Για τα αγόρια περισσότερο, το υποκατάστατο της ουράς του παγωνιού. Και σε μεγάλο βαθμό, αυτό ισχύει και για όλα τα φύλα, η αυταπάτη. Πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους λόγοι, δηλαδή.

Αν δεν είχατε γίνει μουσικοί, με τι θα ασχολούσασταν; His Majesty the King of Spain Εντάξει, εγώ δεν είμαι μουσικός. Γράφω τραγούδια και παίζω μουσική αλλά δεν είναι ακριβώς σωστό να λέγομαι μουσικός. Οπότε υποθέτω ότι η απάντηση είναι “μ’αυτά που ασχολούμαι τώρα” δηλαδή γραφιάς κι αιώνιος (μεταπτυχιακός) φοιτητής. Οι άλλοι 3 απ’τους Μajesty παράτησαν τις σχολές τους για να γίνουν μουσικοί, οπότε ο Μήτσος θα ήταν μαθηματικός, ο Παπαδόπουλος θα ασχολούταν με την πληροφορική και ο Νιτσάκης δε θυμάμαι ακριβώς τι σπούδαζε, νομίζω χρηματοοικονομικά στο ΠΑΠΕΙ, οπότε τραπεζίτης-golden boy. The Voyage Limpid Sound Ο Χρήστος, κόουτς σε 5 επί 5 επί 3/ Ο Νίκος, κριτικός τέχνης/ Ο Κώστας, ηγεμόνας της Μολδοβλαχίας/ Ο Σέργιος ψυχιατρολόγος. Προβλέπεις το μέλλον κοιτώντας τον ψυχίατρο. Μόνο το δικό μου, του Σέργιου δηλαδή, ισχύει 100%. Για τους άλλους χάζεψα τον ψυχίατρο για κάνα τεταρτάκι.

10997044_10204421833478145_1015645208_n

His Majesty The King Of Spain

Σας πετυχαίνουμε σε μια περίοδο που ηχογραφείτε νέο δίσκο, υλικό από τον οποίο θα παρουσιάσετε στη συναυλία σας. Τι να περιμένουμε από την επιστροφή σας στη δισκογραφία, μετά το εξαιρετικό HyenaHis Majesty the King of Spain Κάτι που δε θα μοιάζει με το Ηyena (ευχαριστούμε πάντως). Δηλαδή, έξω τα στοιχεία americana, τα ακουστικά όργανα και η αλλαγές ύφους από κομμάτι σε κομμάτι – μέσα η power pop, οι κιθάρες και η αλλαγή ύφους μέσα στο ίδιο κομμάτι.

10988751_10204421836518221_1127001835_o

The Voyage Limpid Sound

Πριν από λίγους μήνες κυκλοφόρησε η τελευταία σας δουλειά, το Voyageölogy, από το προσωπικό σας label, Δίσκοι Δισκέξ. Πότε σκέφτεστε να επιστρέψετε στο στούντιο; The Voyage Limpid Sound Ελπίζω από τον Σεπτέμβριο να αρχίσουμε να ηχογραφούμε κάτι. Έπειτα από συμβουλή του Κώστα, έχω αρχίσει να γράφω 2 άλμπουμ μαζί μιας και δυσκολευόμουν να αποφασίσω κατεύθυνση. Το ένα θα είναι μάλλον ψευδοχριστουγεννιάτικο και το άλλο νεκρική ακολουθία.

 

1932399_10204364650488606_9058499210755352275_n

Οι His Majesty the King of Spain και οι The Voyage Limpid Sound θα εμφανιστούν απόψε, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου στο Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5).  21:30 με είσοδο 5 ευρώ

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.