Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaWEEKLY MUSIC PLEASURE

Το Solar Power της Lorde βαδίζει κόντρα στους κανόνες της σύγχρονης Pop

Το τρίτο στούντιο άλμπουμ της pop star από τη Νέα Ζηλανδία, τη βρίσκει να συνεργάζεται ξανά με τον παραγωγό Jack Antonoff. Αυτή τη φορά, για περιβαλλοντικούς λόγους, η Lorde επιλέγει το ψηφιακό downloading έναντι της κυκλοφορίας του σε φυσική μορφή.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
WEEKLY MUSIC PLEASURE
H Λουίζα Σολομών-Πάντα φροντίζει για τη μουσική μας ενημέρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=wvsP_lzh2-8

Μπορεί όταν κυκλοφόρησε το single της “Royal” πριν από περίπου οχτώ χρόνια, να πιστέψαμε για λίγο πως ανήκει στους “one-hit wonders”, η Lorde όμως συνέχισε να μας εκπλήσσει. Σήμερα, μας συστήνει την τρίτη της δισκογραφική κυκλοφορία, Solar Power, με δύο άλμπουμ να έχουν προηγηθεί και να σκαρφαλώνουν στην κορυφή των charts. Το αιθέριο indie/pop κορίτσι από τη Νέα Ζηλανδία, κατάφερε να δώσει μια νέα πνοή στους κανόνες της σύγχρονης pop. Το Solar Power, είναι ένας φαινομενικά «ηλιόλουστος» δίσκος, ο οποίος όμως σιγο-περπατά σε σκοτεινά μονοπάτια της ενήλικης ζωής.

Εν μέσω μίας διαδικασίας διαρκούς αναπροσαρμογής, ανάμεσα στο τι σημαίνει να είσαι καλλιτέχνης και τι διασημότητα, αλλά και στο πού τελειώνει η μία ταυτότητα και πού αρχίζει η άλλη, η Ella Yelich-O’Connor, AKA Lorde, αισθάνεται ανακουφιστικά ντεμοντέ. Ο νέος της δίσκος μπορεί να τιμά στον τίτλο του τον ήλιο, όμως, όπως και το φεγγάρι, η Lorde χαρακτηρίζεται από τις διακριτές της φάσεις. 

Την εφηβική μελαγχολία του ντεμπούτου της, Pure Heroine του 2013, διαδέχτηκε η έκρηξη της πρώιμης ενηλικίωσης στο Melodrama του 2017. Και τώρα, έρχεται το Solar Power, ένα folk, πράο δημιούργημα που την «προσγειώνει» απότομα στην αλήθεια της ενήλικης ζωής, ενώνοντάς τη ξανά με τον παραγωγό Melodrama Jack Antonoff. Η αγάπη της για τα 60s γίνεται εμφανής σε αρκετά από τα κομμάτια του δίσκου, με το vintage στοιχείο να πρωταγωνιστεί στην παραγωγή, αλλά και στην αισθητική των μουσικών βίντεο. Το track “Secrets From A Girl (Who’s Seen It All)”, αποτελεί μία χαρακτηριστική υπενθύμιση από την Lorde, για την Lorde, πως όλα θα περάσουν – μαζί και η θλίψη του χωρισμού, αλλά και οι πόνοι που συνοδεύουν την περιπέτεια της εφηβείας. 

Εάν έχετε όρεξη να ανακαλύψετε την λιγότερο ρυθμική πλευρά του indie/pop ήχου της Lorde, τότε το Solar Power είναι ένας δίσκος που αξίζει την ακρόασή σας.

Highlights: Mood Ring, Solar Power, California, Stoned at the Nail Salon, The Path

Metascore: 70/100
Release Date: 
20 Αυγούστου 2021
Label: Republic

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.