Οι Keep Shelly φέρνουν in Athens την εμπειρία της Αμερικής

Υπάρχει μια ελληνική μπάντα που έχει κάνει μέχρι στιγμής τέσσερις περιοδείες στη Βόρεια Αμερική, έχει βρεθεί σε πάνω από 30 αμερικανικές πόλεις, έχει δώσει πολλές συναυλίες σε διάφορες γωνιές της Ευρώπης και ήταν η πρώτη μπάντα που ανέβηκε το 2012 στη σκηνή του Coachella, της Καλιφόρνια. Οι Keep Shelly in Athens μετρούν σημαντικές εμφανίσεις σε μερικά από τα πιο γνωστά μουσικά φεστιβάλ του κόσμου και έχουν απασχολήσει το διεθνή μουσικό τύπο, με διθυραμβικές κριτικές. Το ατμοσφαιρικό pop δίδυμο  καταφέρνει να αιχμαλωτίζει την παροδικότητα των συναισθημάτων και την αναπόφευκτη πάροδο του χρόνου, μέσα από τους αιθέριους ήχους του, εισάγοντας τον ακροατή στον ανάλαφρο, down-tempo κόσμο της electronica. Ο RΠЯ επιστρέφει στα ελληνικά decks, για μια σπάνια μουσική εμπειρία, με εργαλεία τα πλούσια μελωδικά του beats και τη συντροφιά των ονειρικών φωνητικών της Μyrtha, την Παρασκευή 12 Μαΐου, στο Ρομάντσο της οδού Αναξαγόρα.

Λίγες ώρες πριν το event μιλήσαμε με τον RΠЯ και μάθαμε πως ένα εναλλακτικό συγκρότημα από την Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στα σημαντικότερα φεστιβάλ του κόσμου.

φωτογραφία: Niki Topouslidou

Πως βρεθήκατε στο Coachella; Εκείνη την περίοδο είχαμε κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα μας EP και είχαμε αρχίσει να κάνουμε επίσης τις πρώτες περιοδείες μας στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική. Λάβαμε ένα email από το booking agency που συνεργαζόμασταν ότι έχουμε πρόταση από το Coachella για δύο εμφανίσεις στο φεστιβάλ και για ακόμα 2 στα ενδιάμεσα μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τριημέρου στο Los Angeles και το San Diego. Και εφόσον τo φεστιβάλ είναι από τα μεγαλύτερα του κόσμου και η αμοιβή πολύ καλή, δεχτήκαμε αμέσως. Η εμπειρία ήταν ανεκτίμητη. Είδαμε και παίξαμε μαζί με πολύ αξιόλογα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Τόσο το μέγεθος του φεστιβάλ όσο και ο επαγγελματισμός που συναντήσαμε εκεί ήταν πραγματικά εντυπωσιακά.

Έχετε σκεφτεί να μετακομίσετε στο εξωτερικό; Το έχουμε σκεφτεί μιας και όλα θα γινόντουσαν ευκολότερα για την μπάντα, τόσο σε οικονομικό όσο και σε μουσικό επίπεδο. Δεν το πράξαμε για λόγους που έχουν να κάνουν με την μάλλον αυτοκαταστροφική εμμονή μας για αυτήν την πόλη και το ότι πιστεύουμε πως  εδώ θα πρέπει να είναι η βάση μας έστω και αν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού μας βρίσκεται εκτός συνόρων. Το συναίσθημα επικρατεί της λογικής με αμφίβολα αποτελέσματα.

Φωτογραφία: Tolis Elefantis

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει στην Αθήνα; Μας εμπνέει η ίδια η Αθήνα και η ζωή μας σε αυτή.

Η Guardian έγραψε για εσάς ”Τhey’ll make you happy to feel sad”. Είναι αυτό το κλειδί της επιτυχίας σας; Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο κλειδί της επιτυχίας. Αν ήταν έτσι θα το χρησιμοποιούσαμε όλη την ώρα. Ίσως η πίστη σε αυτό που κάνουμε, η υπομονή και η αφοσίωση μάλλον βοηθούν. Όσον αφορά τα στοιχεία που ίσως μας ξεχωρίζουν θα λέγαμε πως αυτά δεν είμαστε σε θέση να τα επισημάνουμε εμείς αλλά μάλλον όσοι ακούν την μουσική μας.

Ποιος είναι ο δρόμος που θα οδηγήσει μια ελληνική μπάντα στην εξωστρέφεια; Όταν ξεκίνησα τους Keep Shelly ήμουν τελείως μόνος χωρίς μπάντα ουσιαστικά και χωρίς καμία γνωριμία εδώ ή έξω. Όμως στην εποχή μας αυτά δεν είναι απαραίτητα για να ξεκινήσεις. Φτιάξε μια μουσική που πρωτίστως  σου αρέσει και σε εκφράζει, βρες κάποιους μουσικούς που μπορούν να μοιραστούν το όραμα σου, διαμόρφωσε έναν -όσο γίνεται- πιο ιδιαίτερο και προσωπικό ήχο και προσπάθησε να επικοινωνήσεις με μουσικά site και blog του διαδικτύου, εκτός αλλά και εντός των συνόρων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν την μουσική σου. Αν κάνει κλικ σε κάποιους ανθρώπους θα την αναπαράγουν χωρίς αντάλλαγμα και τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος ώστε να χτίσεις μια ομάδα γύρω σου από όσους ανθρώπους  σε ανακαλύψουν και θα θέλουν να συνεργαστούν με εσένα όπως π.χ. εταιρείες, agencies κλπ.

Live στην Napa της California

Όλγα Νικολαΐδου

Share
Published by
Όλγα Νικολαΐδου