Πού κάνουμε αιτήσεις υπηκοότητας για τη Δημοκρατία των Kadebostany;

Ως ολόκληρη φιλοσοφία αυτοπροσδιορίζονται οι Ελβετοί Kadebostany και γούστο τους και καπέλο τους. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, το να λένε ότι απλώς αποτελούν την ορχήστρα της «Δημοκρατίας της Kadebostany», μιας ουτοπικής χώρας όπως εξομολογούνται στην Popaganda, μοιάζει με ευπρόσδεκτη εκκεντρικότητα. Ο πρόεδρος της, ο Ελβετός παραγωγός Kadebostan, κηρύττει τον λόγο του συνδυάζοντας electronica, balcan, και ανατολίτικα στοιχεία, χωρίς να φοβάται να προσδώσει στα τραγούδια της μπάντας έναν «εμβατηριακό», αρκούντως θορυβώδη χαρακτήρα, ξεκινώντας το 2011 με τον δίσκο Songs from Kadebostany και συνεχίζοντας με το προπέρσινο Pop Collection. Στην αγαπημένη τους Αθήνα θα εμφανιστούν στις 15 Ιουλίου, στο Ejekt Festival μαζί με τους Parov Stelar Band, Steve Aoki, Glasvegas και Moon Duo. Ανυπομονούμε και δεν το κρύβουμε.
Ποιά είναι η ιστορία πίσω από τη Δημοκρατία της Kadebostany και ποια ανάγκη σας οδήγησε εκεί; To όνομα μου είναι Kadebostan, είμαι ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Kadebostany. Δημιούργησα αυτή τη χώρα ώστε να διαδώσω το όραμα μου για την pop μουσική στον κόσμο.
Από πού έχει επηρεαστεί το ιδιαίτερο στυλ σας; Tι είναι τελικά η «Καντεμποστιανή κουλτούρα»; Oρίζω το στυλ μου ακούγοντας χιλιάδες τραγούδια από το παρελθόν και το παρόν και τώρα θέλω να δημιουργήσω μουσική για το μέλλον.
Στην αρχή της καριέρας σας υπήρχε ένα μυστήριο για το όνομα, την καταγωγή και την ταυτότητα σας. Πιστεύευτε ότι αυτό έχει χαθεί τώρα; 99% απ’αυτά που ξέρεις για μένα είναι λάθος.
Ακούγεται ότι το διασκεδάζετε ιδιαίτερα στις περιοδείες. Αν είχατε την ευκαιρία να χαθείτε σε κάποιο μέρος, ποιο θα διαλέγατε και γιατί; Ένα ηλιόλουστο μέρος με ένα στούντιο ηχογράφησης και με πολύ καλή σύνδεση ίντερνετ. Ο Πειραιάς και η Ελλάδα θα ήταν η πρώτη μου επιλογή.
Είστε πολύ αγαπητοί στην Ελλάδα. Ποια είναι η δική σας γνώμη για τους Έλληνες fans; Είναι μια τεράστια ευκαιρία για εμάς να έχουμε εσάς τους Έλληνες. Αγαπάμε το γεγονός ότι είστε επηρεασμένοι από τόσες πολλές και διαφορετικές κουλτούρες. Ακούγοντας ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην περιοδεία μας ήταν φανταστική εμπειρία. Μπλέκεται φολκλόρ με ποπ και ρεμπέτικο με ροκ. Είναι απίστευτο.

Υπάρχει χώρος στη μουσική σας για ελληνικά, φολκλόρ στοιχεία;  Σίγουρα. Είμαι επηρεασμένος από πολλές διαφορετικές μουσικές και μορφές τέχνης. Η Ελλάδα έχει μια σημαντική θέση στη ζωή της Kadebostany, οπότε ναι μάλλον θα επηρεάσει κάπως τη μελλοντική μου δουλειά. 

Τι καινούργιο θα δούμε στη συναυλία σας στο Ejekt; To show συνεχώς εξελίσσεται και εμείς θέλουμε να σας πάμε στη χώρα της φαντασίας μας.
Eίναι τελικά η Kadebostany, η ιδανική χώρα, μία ουτοπία; Eίναι πολύ παραπάνω από μια χώρα. Είναι τρόπος ζωής, ολόκληρη φιλοσοφία.

Οι Kadebostany θα εμφανιστούν στο Ejekt Festival ( Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Tae Kwon Do), στις 15 Ιουλίου. Προπώληση: 35 Ευρώ (VIP εισιτήρια: 70 Ευρώ). Ταμείο: 40 Ευρώ (VIP: 90 Ευρώ). Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.ticketarena.gr,  www.viva.gr,  www.tickethour.com, Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός.

Έλλη Στεργίου