Στα γρήγορα: Δεύτερη δισκογραφική δουλειά για την 22χρονη singer-songwriter από το Memphis σε δική της παραγωγή και μίξη του Craig Silvey στην Matador.

Την ακούσαμε: Μία λεπτεπίλεπτη ευαισθησία διαπερνά ολόκληρο το δίσκο στον οποίο, η ανησυχία της Julien Baker να βρει τη θέση της στον κόσμο (δηλώνει gay και Χριστιανή) είναι εμφανής, ωστόσο υπάρχει κάτι άγουρο ακόμη ηχητικά και δίνεται η αίσθηση ότι οι καλύτερες στιγμές της ακόμη «ζυμώνονται» για μελλοντική εμφάνιση. Όπως και να ΄χει, τα κομμάτια σε πολλές των περιπτώσεων θα μπορούσαν να αποφύγουν την κάπως παρωχημένη ποπ φόρμα μπαλάντας με τα υποτονικά μελωδικά κουπλέ και τα πομπώδη ρεφρέν (που συνοδεύονται πότε από πιάνο, πότε από στεγνές κιθάρες με φωνητικά που στις πιο ζεστές στιγμές τους φέρνουν στο μυαλό τη Fiona Apple σε πιο σοπράνο εκδοχή) αλλά δεν παύει να καλλιεργεί το ενδιαφέρον μας για το τι θα κάνει στη συνέχεια.

Τρέξε μακριά: Ποιά είναι η Fiona, μοναδική μου αγάπη;

Τ’ είπες τώρα; «Στο Turn Out The Lights η Baker αναμετριέται με τα φαντάσματα που την ακολουθούν στη νηφαλιότητα.» –Pitchfork

Να τ’ αφήσω; 83/100 –Metacritic

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου