Categories: TV SHOWS

Οι πρώτες σειρές του 2018 σας εύχονται καλή χρονιά!

Το 2017 ήταν μια ακόμα πολύ καλή χρονιά για την τηλεόραση: είχαμε David Fincher με το σαγηνευτικό Mindhunter· το The Deuce του μαέστρου David Simon το θρίαμβο του streaming με το The Handmaids Tale· την επιστροφή του Twin Peaks και του David Lynch· τη νέα σεζόν Rick & Morty· το πολυσυζητημένο Big Little Lies και αρκετές άλλες εξαιρετικές σειρές.

Ελπίζω να φάγατε καλά και να ξεκουραστήκατε τα Χριστούγεννα, καθώς οι σειρές δεν σταματούν ποτέ και απαιτούν το χρόνο σας. Ας ρίξουμε μια ματιά, λοιπόν, στις πρώτες σειρές με τις οποίες θα κολλήσουμε το 2018:

The X-Files (FOX, 3 Ιανουαρίου)

Η θρυλική σειρά ξαναεπιστρέφει (sic) για να βρει την αλήθεια εκεί έξω. Η περσινή δέκατη σεζόν απογοήτευσε μετά από ένα “διάλειμμα” 14 ετών, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν αν ήταν απαραίτητη μία ακόμα ανάσταση αγαπημένης σειράς.

Στην 11η σεζόν που θα αποτελείται από 10 επεισόδια, ο Mulder (David Duchovny) και η Scully (Gillian Anderson) συνεχίζουν να ψάχνουν τον γιο τους. Μόνο το πρώτο και το τελευταίο επεισόδιο θα ασχοληθούν με τη μυθολογία της σειράς, ενώ τα υπόλοιπα θα είναι monster-of-the-week επεισόδια.


The Chi (Showtime, 7 Ιανουαρίου)

Δημιουργία της Lena Waithe (Master of None), η οποία κέρδισε -μαζί με τον Aziz Ansari- το βραβείο σεναρίου για κωμική σειρά στα φετινά Emmy. Το The Chi είναι μια δραματική σειρά που θα ασχοληθεί με την καθημερινότητα στο πολυπολιτισμικό South Side του Σικάγο.

Το καστ περιλαμβάνει τους Jason Mitchell (Straight Outta Compton, Mudbound), Ntare Mwine (Heroes), Jacob Latimore (Detroit), Yolonda Ross (Treme), Sonja Sohn (The Wire) και Tiffany Boone (The Following). O πιλότος είναι σκηνοθετημένος από τον Rick Famuyiwa (Dope).


The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story (FX, 17 Ιανουαρίου)

Μετά την επιτυχία του The People v. O. J. Simpson, o Ryan Murphy (American Horror Story) ήθελε να ασχοληθεί με τον τυφώνα Κατρίνα στη δεύτερη σεζόν του American Crime Story. H παραγωγή, όμως, μεταφέρθηκε για το 2018 και τη θέση της πήρε η δολοφονία του Gianni Versace από τον κατά συρροή δολοφόνο Andrew Cunanan το 1997.

Η σεζόν είναι βασισμένη στο βιβλίο “Vulgar Flavors: Andrew Cunanan, Gianni Versace, and the Largest Failed Manhunt in US History” της Maureen Orth και ξεκινάει από τη δολοφονία του Versace γεμίζοντας σιγά-σιγά τις λεπτομέρειες που οδήγησαν σε αυτή. Ο Édgar Ramirez (Carlos) είναι ο Gianni Versace, η Penélope Cruz υποδύεται την Donatella Versace, o Darren Criss (Glee) είναι στο ρόλο του Andrew Cunanan και ο Ricky Martin παίζει τον Antonio D’Amico, εραστή του Versace.


The Alienist (TNT, 22 Ιανουαρίου)

H νέα σειρά του Cary Fukunaga (True Detective) ακούγεται σαν το Mindhunter του 19ου αιώνα. Όταν μια σειρά στυγερών δολοφονιών εκπορνευμένων αγοριών συνταράσσει τη Νέα Υόρκη, ο -τότε αστυνομικός επίτροπος- Τέντι Ρούσβελτ καλεί έναν ποινικό ψυχολόγο (alienist) και έναν σκιτσογράφο να ερευνήσουν την υπόθεση.

Η σειρά είναι βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Caleb Carr και θα αποτελείται από 8 επεισόδια. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν οι Daniel Brühl (Captain America: Civil War, Rush), Luke Evans (The Hobbit, Dracula Untold) και Dakota Fanning.


Mosaic (HBO, 22 Ιανουαρίου)

Ακόμα μια τηλεοπτική προσπάθεια για τον Steven Soderbergh, μετά τα The Knick, The Girlfriend Experience και Godless. To περίεργο της υπόθεσης είναι ότι το Mosaic είναι ένα διαδραστικό app (iOS/Android) του Soderbergh όπου ο χρήστης ξετυλίγει μια μυστηριώδη υπόθεση δολοφονιών, ερευνώντας διάφορα στοιχεία που ανακαλύπτει.

Το HBO και ο Soderbergh θα μεταφέρουν την ιστορία στην τηλεόραση σε μια μίνι-σειρά 6 επεισοδίων, όπου η υπόθεση θα ακολουθεί αρκετά πιστά την εφαρμογή. Στο καστ συναντάμε τους Sharon Stone, Garrett Hedlund (Mudbound), Beau Bridges (Masters of Sex), Maya Kazan (The Knick), James Ransone (Generation Kill), Jeremy Bobb (The Knick), Paul Reubens (The Pee-wee Herman Show) και Michael Cerveris (Fringe).


Counterpart (Starz, 28 Ιανουαρίου)

Ένα κατασκοπικό θρίλερ με μια μεταφυσική δόση επιστημονικής φαντασίας. Ένας χαμηλόβαθμος υπάλληλος του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών ανακαλύπτει ότι ο οργανισμός φυλάει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: την ύπαρξη μιας πύλης που οδηγεί σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Το Starz έχει “παραγγείλει” ήδη δύο σεζόν των 10 επεισοδίων, ενώ η πρεμιέρα είναι σκηνοθετημένη από τον Morten Tyldum (The Imitation Game). O J. K Simmons (Ένας Άλλος Κόσμος του Κρίστοφερ Παπακαλιάτη) έχει το διπλό πρωταγωνιστικό ρόλο, με τη συνοδεία των Olivia Williams (Manhattan, The Ghost Writer), Harry Lloyd (Manhattan, Game of Thrones), Ulrich Thomsen (Banshee), Nazanin Boniadi (Homeland) και Nicholas Pinnock (Fortitude).


Σειρές που επιστρέφουν και ειδικές προβολές:

Nashville (CMT, 4/1): To μιούζικαλ που ξεκίνησε από το ABC θα κλείσει τον κύκλο του με μια έκτη σεζόν 16 επεισοδίων.

75η τελετή απονομής Χρυσών Σφαιρών (NBC, 7/1): Τα πρώτα βραβεία του 2018 παρουσιάζει ο Seth Meyers.

Star Trek: Discovery (CBS, 7/1): To δεύτερο μισό της καλούτσικης νέας σειράς Star Trek θα κλείσει με 6 επεισόδια.

David Bowie: The Last Five Years (HBO, 8/1): Ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία χρόνια του Bowie.

The Magicians (Syfy, 10/1): Πρεμιέρα για την τρίτη σεζόν της σειράς φαντασίας.

Taken (NBC, 12/1): Δεύτερη σεζόν για την περιπέτεια που είναι βασισμένη στις ταινίες του Liam Neeson, με αρκετά διαφορετικό καστ.

The Path (Hulu, 17/1): Τρίτη σεζόν για το αιρετικό δράμα με τους Aaron Paul (Breaking Bad) και Michelle Monaghan (True Detective, Source Code).

Portlandia (IFC, 18/1): Όγδοη και τελευταία σεζόν για την ιδιόρρυθμη κωμωδία του Fred Armisen, της Carrie Brownstein και του Jonathan Krisel.

High Maintenance (HBO, 19/1): Θα συνεχίσει τις “υψηλές πτήσεις” για δεύτερη σεζόν;

Baskets (FX, 23/1): O Zack Galifianakis επιστρέφει με την τρίτη σεζόν της dramedy του.

Γιώργος Καραλιάς