Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
ΤΕΧΝΕΣ

Στα μαθήματα «It’s raining ART» θα σε μάθουν πώς να βγαίνεις χωρίς ομπρέλα στον κόσμο της τέχνης

Με όπλο την αγάπη τους για το καθετί που αποτελεί τέχνη, μια αρχιτέκτονας και μια κεραμίστρια, ξεκίνησαν να διδάσκουν τα πιο ξεχωριστά μαθήματα τέχνης στην Αθήνα.

Ζούμε σε μια εποχή πρωτόγνωρη για όλους μας. Βιώνουμε καθημερινά καταστάσεις, που προσθέτουν κι άλλο στο άγχος της ούτως ή άλλως γρήγορης καθημερινότητας μας. Αυτός είναι και ο λόγος που πιο πολύ από ποτέ άλλοτε, ψάχνουμε διεξόδους, φρέσκιες ματιές και ανάσες που θα κάνουν την κάθε ημέρα πιο εύκολη και διαχειρίσιμη. Μια τέτοια διαφυγή ήταν πάντα η τέχνη και φαίνεται πως οι άνθρωποι αρχίζουν και πάλι να γυρνούν κοντά της. Όλα τα παραπάνω είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που έκαναν την Γωγώ και την Τίνα Πανταζέλου να ξεκινήσουν τα μαθήματα «It’s raining ART» στο εργαστήρι κεραμικής «περί γης».

Αυτή η «βροχή τέχνης» γεννήθηκε από την ανάγκη των δυο γυναικών να μοιραστούν την αγάπη και τον ενθουσιασμό τους για ό,τι αποτελεί τέχνη. «Να αφήσουμε την τέχνη να μας γεμίσει με την απλότητα και τη συνθετότητά της, με τα εμφανή και τα κρυμμένα της, με τη γλύκα και την αγριότητά της. Τέχνη να πλημμυρίσει τον κόσμο όλο», λέει χαρακτηριστικά η Γωγώ Πανταζέλου. Σκοπός και των δυο τους να αλληλεπιδράσουν και να επικοινωνήσουν ουσιαστικά με ανήσυχους ανθρώπους, μικρούς και μεγάλους. 

Τα μαθήματα του «It’s raining ART» είναι ένας συνδυασμός θεωρίας και πράξης της τέχνης. Η θεωρία μέσα από προβολές, ασχολείται με το έργο, τη δράση και τη ζωή μεγάλων καλλιτεχνών, αλλά και με τα ρεύματα που ακολούθησαν ή δημιούργησαν. «Εστιάζουμε στη ζωγραφική και τη γλυπτική, ενώ συγχρόνως ρίχνουμε ματιές στην κεραμική, την αρχιτεκτονική, τη φωτογραφία, τη μουσική, την ποίηση, και γενικώς, σε καθετί που αντιλαμβανόμαστε ως τέχνη συναρπαστική, που μας περιβάλλει και μας επηρεάζει», δηλώνουν οι δυο καλλιτέχνιδες.  Όσον αφορά στην πράξη, παίρνοντας αφορμή και επιρροές από όσα έχουν προηγηθεί, και βασισμένοι κάθε φορά σε μία διαφορετική τεχνική, με συγκεκριμένο θέμα και υλικά, οι μαθητές δημιουργούν το δικό τους έργο. Το κολάζ με χαρτιά ή σύνθετα υλικά, η κατασκευή και διακόσμηση κεραμικών αντικειμένων, η ζωγραφική σε χαρτί ή σε έτοιμο κεραμικό αντικείμενο και η επεξεργασία φωτογραφιών, είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που θα μπορέσουν να κάνουν όσοι παρακολουθήσουν τα μαθήματα. 

Η αρχιτέκτονας Γωγώ Πανταζέλου (αριστερά) και η κεραμίστρια Τίνα Πανταζέλου (δεξιά)

Τόσο η θεωρία, όσο και η πράξη προσαρμόζονται ανάλογα με τις ηλικίες και εμπλουτίζονται με ταιριαστές κάθε φορά ιστορίες, ενώ προσεγγίζονται με τρόπο απλό και προσιτό σε όλους, άσχετα με την ηλικία τους ή με την μέχρι τώρα επαφή τους με την τέχνη. Το «It’s raining ART» έχει παιχνίδι και αλληλεπίδραση, διάλογο και σιωπές, γέλια και περισυλλογή. Το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να παρακολουθήσει τα μαθήματα αυτά είναι αγάπη για την τέχνη, δίψα για νέες γνώσεις γύρω από αυτήν, κέφι για πειραματισμούς και δημιουργία με ποικιλία υλικών.

Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστή την «βροχή τέχνης» του «It’s raining ART» είναι ότι αντανακλά αγάπη για την καλλιτεχνική δημιουργία κάθε είδους. Συγκεντρώνει δίψα για νέες πληροφορίες γύρω από την τέχνη, τις εποχές που τη γέννησαν και τους ανθρώπους της, ανακατεύει κέφι και φαντασία και προσθέτει ιδέες για νέες πρωτότυπες δημιουργίες. 

Η Γωγώ Πανταζέλου είναι αρχιτεκτόνισσα. Δημιουργεί χειροποίητα και lasercut χρηστικά αντικείμενα και αντικείμενα τέχνης με χαρτί, ξύλο και μέταλλο με την επωνυμία “σημείο Χ.” Παράλληλα, διδάσκει σχέδιο, ψηφιακό σχεδιασμό και ιστορία Τέχνης. Η Τίνα Πανταζέλου είναι κεραμίστρια. Δημιουργεί μοναδικά διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα με πηλό και πορσελάνη, και παράλληλα διδάσκει κεραμική σε ενήλικες και παιδιά στο εργαστήρι “περί γης”. Και οι δυο είναι λατρεύουν την τέχνη και ζουν μ΄ αυτήν, γι’ αυτήν και μέσα απ’ αυτήν!

Τα μαθήματα «It’s raining ART», γίνονται στο εργαστήρι κεραμικής και εικαστικών «περί γης».
Διεύθυνση: Ιωάννου Μεταξά 13, Άγιος Δημήτριος 17343
Τηλέφωνο: 6974.756420, 6945.744084
Facebook: It’s raining ART – Βρέχει ΤΕΧΝΗ
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.