ΣΙΝΕΜΑ

Ήρθε εκείνη η ώρα του χρόνου, είμαστε έτοιμοι για Animasyros

Ένα φωτοντελίριο-ορεκτικό για το φετινό φεστιβάλ και φόρουμ κινουμένων σχεδίων που κοντοζυγώνει (2-5/10).
prophetie-des-grenouille-ii10-g

‘Εχουμε αρχίσει και μετράμε αντίστροφα για το 7ο Διεθές Φεστιβάλ και Φόρουμ Κινουμένων Σχεδιών, το αγαπημένο μας Animasyros που θα πραγματοποιηθεί στην Ερμούπολη της Σύρου από τις 2 μέχρι τις 5 Οκτωβρίου. Τέσσερις μέρες με αφιερώματα, πρεμιέρες, νέες ενότητες κι εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους animaniacs.

Mε τέσσερα διαφορετικά προγράμματα: διεθνές, σπουδαστικό, ελληνικό και το πρωτοεμφανιζόμενο K.ID.S’ που περιλαμβάνει 10 διαφορετικές ταινίες, από 10 διαφορετικές χώρες απλωμένες σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όλες κατάλληλες για παιδιά κάθε ηλικίας.

rocks in my pockets
rocks_in_my_pockets

Περνώντας στα αφιερώματα, έχουμε το AnimaFest του Ζάγκρεμπ που επιμένει σε πιο αρτιστίκ προτάσεις, το Animated Dreams από το Τάλιν της Εσθονίας (όσο κι αν φαίνεται ίσως περίεργο, τα τελευταία χρόνια η χώρα της Βαλτικής είναι μία από τις 4-5 πιο παραγωγικές χώρες απαγκοσμίως) και το Woman in Anima, στο πλαίσιο του οποίου θα προβληθεί το Sita Sings The Blues της Nina Paley που αποτελεί παράδειγμα ελεύθερης δικαιωμάτων ταινίας αφού ανήκει στο public domain από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της. 

Boxtrolls_1

©2014 BOXTROLLS, LLC

OmeninoeoMundo

Ιδιαίτερη μνεία να κάνουμε επίσης και στο The Noir Project του Γρηγόρη Βαρδαρινού, από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές απόπειρες kickstarter, με θέμα την ενδοοικογενειακή βία. Επίσημη ταινία έναρξης το Boxtrolls της Laika, ενώ το κυρίως πιάτο του Σαββάτου θα είναι το βραζιλιάνικο O Menino e o Mundo  που κέρδισε φέτος το φεστιβάλ του Annecy (αντίστοιχο με τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες του animation). 

Στο πρόγραμμα των 192 ταινιών θα αναφερθούμε εκτεταμένα σε επόμενη ανάρτησή μας, να προσθεσούμε απλά την παρουσίαση του Άγγελου Ρούβα για τα 70 χρόνια ελληνικού animation και να σας ανοίξουμε την όρεξη με το παρακάτω φωτοράμα. 

Ραντεβού στη Σύρο, 2-5 Οκτωβρίου.

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.