12η νυχτα 6

Για τη σαιξπηρική, μουσική κωμωδία 11+1 Νύχτες = 12η Νύχτα, στο Θέατρο Δίπυλον, η σκηνοθέτις Ράια Μουζενίδου έψαχνε ένα χρόνο να βρει τους κατάλληλους “Πολυκαλλιτέχνες”, δηλαδή ηθοποιούς-μουσικούς που να τραγουδούν και να χορεύουν, με την κατάλληλη χημεία μεταξύ τους και τον απαραίτητο χρόνο για πρόβες.  Δούλεψαν εμπλέκοντας τη μουσική με τον εκρηκτικό λόγο και τη δραματουργική ιδιοφυία του Σαίξπηρ,  δημιουργώντας μια Μουσική Κωμωδία! Φυσικά βοήθησε και ο τρόπος του εξαιρετικού Χρίστου Θεοδώρου, που συνέθετε τη μουσική του τη στιγμή της πρόβας και όλα λειτουργούσαν μαγικά!

12η νυχτα 5

Οι πρόβες κράτησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα, όμως το αποτέλεσμα το δικαιολογεί! Ποίηση, μουσική, χορός, έξυπνοι διάλογοι με γρήγορη ροή! Τα μουσικά όργανα χορεύουν, οι τοίχοι τραγουδούν! Χωρίς μικρόφωνα! Η αλήθεια είναι πως αν η παράσταση χαρακτηριστεί μιούζικαλ αδικείται γιατί αυτό το είδος συνήθως δεν βασίζεται στο λόγο ούτε σε κάποια ιδιαίτερη δραματουργία. Εδώ έχουμε μια Μουσική Κωμωδία κάτω απ’ τη μαγική μπαγκέτα του Σαίξπηρ! Θα μπορούσαμε ίσως να το χαρακτηρίσουμε κωμική όπερα αλλά αυτό θα μας το πουν καλύτερα οι ειδικοί! Πάντως οι συντελεστές έχουν βάλει στοίχημα να περπατήσουν την παράσταση στους δρόμους της πόλης και όπου είναι δυνατόν! Θέλουν να μεταφέρουν όπου μπορούν την ευδαιμονία που τους μεταδίδει! Αυτή τη δύσκολη εποχή, θέλουν να δώσουν και να πάρουν χαρά, δυναμώνοντας τις αντιστάσεις, τις δικές τους και όσων τους ακούνε!

Μετάφραση-διασκευή / Εικαστική διαμόρφωση / Σκηνοθεσία: Ράια Μουζενίδου

Μουσική σύνθεση / Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου

Χορογραφίες: Μαίρη-Φώφη Ανέστου

Κοστούμια: Λήδα Δοκουμετζίδη

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Κάκκαλου

Παραγωγή: Θέατρο Δίπυλον / Εντός των Τεχνών

Πολυκαλλιτέχνες επί σκηνής: Χαρά Ασημίνα (Μαρία, Σεμπάστιαν, μπεντίρ, τουμπελέκι, τύμπανα),Νίκη Γρανά (Ολίβια , Αστυνομία, πιάνο), Ράια Μουζενίδου (Κλόουν Ζουρλού, ηχητικά εφέ), Ντίνος Ξαρχάκος (ντραμς), Νίκος Παρασκευόπουλος (Σερ Τόμπυ, Παπάς-ροκ, Αγγελιοφόρος, κιθάρες, μπαγλαμάς), Σπύρος Πετούσης (Ορσίνο, Σερ Άντριου, κιθάρα, κρουστά), Αγγελική Ποτήρη (βιολί), Γιώργος Στεφανίδης (Μαλβόλιο, Αντόνιο, Καπετάνιος, κιθάρα), Νικολάια Τριανταφύλλου (βιόλα, φλάουτο) Η ορχήστρα παίζει και το ρόλο του χορού και είναι συνεχώς επί σκηνής!

Από 21 Νοεμβρίου, κάθε Παρασκευή-Σάββατο 21.00 . Εισιτήρια 12 – 8 ευρώ.

Θέατρο Δίπυλον / Εντός των Τεχνών

Διπύλου & Καλογήρου Σαμουήλ 2 ( Πλατεία Κουμουνδούρου )

τηλ. 2103229771-3228881 www.dipilon.com