Categories: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Δέκα χρόνια διεθνούς συνδικαλιστικής αφίσας στην Τεχνόπολη

Από την πρώτη έως την έκτη Φεβρουαρίου, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία παρουσιάζει στην Τεχνόπολη (Νέους Φούρνους) την Έκθεση Διεθνούς Αφίσας, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν δεκάδες από τις αφίσες της ΠΣΟ. Οι εν λόγω αφίσες – περί τις 70- έχουν φτιαχτεί με αφορμή τη διενέργεια συνεδρίων, σεμιναρίων και άλλων δράσεων της ΠΣΟ, ενώ αρκετές προέρχονται από διαγωνισμό για το κλείσιμο 70 ετών από την ίδρυση της οργάνωσης.

Η ΠΣΟ ιδρύθηκε το 1945 και έχει εδώ και δέκα χρόνια την έδρα της στην Αθήνα. Όπως αναφέρει στην Popaganda η Αλεξάνδρα Λυμπέρη, Υπεύθυνη γραφείου τύπου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, η τελευταία εκπροσωπεί συνολικά «92 εκατομμύρια εργαζόμενους σε 126 χώρες του κόσμου».

Η πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της έκθεσης οφείλεται στο 17ο Συνδικαλιστικό Συνέδριο της ΠΣΟ, το οποίο θα λάβει χώρα τον προσεχή Οκτώβριο, στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής. «Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός τόσο για εμάς ως οργάνωση, όσο για το παγκόσμιο συνδικαλιστικό κίνημα», αναφέρει η κ. Λυμπέρη. «Θα συμμετάσχουν συνολικά σχεδόν χίλιοι συνδικαλιστές, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων από όλο τον κόσμο. Εκεί οργανώνεται η διεθνής δράση και στρατηγική με ορίζοντα πενταετίας, με βάση τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις».

Η ΠΣΟ φιλοδοξεί να παρουσιάσει την έκθεση και σε άλλες χώρες, στο πλαίσιο και πολλών ακόμα εκδηλώσεων ενόψει του 17ου Συνδικαλιστικού Συνεδρίου. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από αυτές, με ακόμη περισσότερες να βρίσκονται έως το προσεχές Σάββατο στην Τεχνόπολη:

Διεθνές Συνέδριο Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη. 22 Μαρτίου 2012- Ραμάλα, Παλαιστίνη.

3 Οκτωβρίου 2013. Διεθνής ημέρα δράσης. Αγωνίσου για τα δικαιώματά σου! Για αξιοπρεπή ζωή, τροφή νερό, φάρμακα, βιβλία, στέγαση για όλους.

18ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών, 7-13 Δεκεμβρίου 2013, Εκουαδόρ. Η εργαζόμενη νεολαία με την ΠΣΟ για ταξικά και διεθνιστικά συνδικάτα ενάντια στον καπιταλισμό-ιμπεριαλισμό.

Πρωτομαγιά 2011: Εργαζόμενοι ξεσηκωθείτε ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και και την εκμετάλλευση.

Τέλος στο εμπόριο ανθρώπων! Συνδικαλιστικό Σεμινάριο, Φιλιππίνες, Μανίλα, 12 Ιουνίου 2012. Μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας στις Φιλιππίνες.

Πρωτομαγιά 2013. Εμπρός! Το Σικάγο μας δείχνει το δρόμο. 8 ώρες Εργασίας, 8 ώρες αναψυχής, 8 ώρες ξεκούρασης.

Παγκόσμιο συνέδριο των Εργαζομένων Γυναικών. Περβόλια, Λάρνακα, Κύπρος, 1-2 Νοεμβρίου, 2015

12ο Συνέδριο εργαζομένων στις δημόσιες υπηρεσίες. Κατμαντού, Νεπάλ, 13-14 Φεβρουαρίου 2015. Ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και στις καπιταλιστικές μεταρρυθμίσεις. Δημόσιες υπηρεσίες προς όφελος του λαού.

Αγωνίσου για τα δικαιώματά σου! 3 Οκτωβρίου 2012. Διεθνής ημέρα δράσης για τροφή νερό, φάρμακα, βιβλία στέγαση.

Όχι στην καπιταλιστική σκλαβιά! Φτάνει πια η ανεργία! Σταθερή και αξιοπρεπής εργασίας για όλους τους νέους. 2ο Διεθνές Συνέδριο Νέων Εργαζομένων. 29-30 Απριλίου 2012. Αβάνα, Κούβα.

2010: Η Κούβα δεν είναι μόνη. Ενάντια στα ψέματα των ιμπεριαλιστών. Ενάντια στην επιθετικότητα των ΜΜΕ. Ενάντια στην υποκρισία των δυτικών κυβερνήσεων. Είμαστε όλοι Κουβανοί.

Πρωτομαγιά 2014. Γενική Απεργία! Τέλος στην ανεργία, αξιοπρεπής εργασία για όλους, συνδικαλιστικές ελευθερίες, κοινωνικά δικαιώματα.

Συνδικαλιστικό Σεμινάριο: ο ρόλος των ΜΜΕ στον αγώνα του συνδικαλιστικού κινήματος. 13-16 Ιουλίου 2012, Κατμαντού, Νεπάλ.

2ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Συνδικάτων των Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία και στον Τουρισμό. 15-16 Δεκεμβρίου 2014, Κολόμπο, Σρι Λάνκα. Αξιοπρεπής εργασία και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Προσιτές και ποιοτικές διακοπές για όλους

2009: Σταματήστε το μονοπώλιο μέσα στη Διεθνής Οργάνωση Εργασίας. Απαιτούμε ίση-αναλογική εκπροσώπηση, δημοκρατία και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

Ίσα δικαιώματα στην εργασία και την κοινωνία. Βρυξέλλες, 13/14 Σεπτεμβρίου 2007.

Εργατικά δικαιώματα για όλους. 1η Μαΐου 2007.

Παγκόσμιο Συνέδριο: Το κοινωνικό φαινόμενο της μετανάστευσης στον 21ο αιώνα, Βρυξέλλες, 29η Μαΐου 2006.

Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε! Ενάντια στις διακρίσεις, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση.

Δεν θα πληρώσουμε για την κρίση τους. Εναλλακτική προς όφελος των εργαζομένων τώρα! Παγκόσμια ημέρα δράσης, 7 Σεπτεμβρίου 2010.

Ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν! Πρωτομαγιά 2012.

Οι εργάτες δεν θα πληρώσουν για την κρίση, 1η Μαΐου 2010.

Νεολαία και συνδικαλισμός.

Καταπολεμώντας τη φτώχεια.

Για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της παγκοσμιοποίησης στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Έκθεση Διεθνούς Αφίσας
Τεχνόπολη, 1η έως 6η Φεβρουαρίου
Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία
Είσοδος Ελεύθερη
Θοδωρής Χονδρόγιαννος

Share
Published by
Θοδωρής Χονδρόγιαννος