ΣΙΝΕΜΑ

Οι Πρώτες Φωτογραφίες από το «Ηφαίστειο», την διεθνή συμπαραγωγή που γυρίζεται στη Νίσυρο

Με την υπογραφή της Heretic και πρωταγωνιστές τους Έμμα Σουάρεθ κι Ακύλα Καραζήση.

Το Ηφαίστειο (Sumendia) είναι η νέα μεγάλη μήκους ταινία του βραβευμένου Ισπανού σκηνοθέτη Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεθ. Γυρισμένο κατά κύριο λόγο στη Νίσυρο, με πρωταγωνιστές την ισπανίδα σταρ Έμμα Σουάρεθ (την Julieta της ομώνυμης τελευταίας ταινίας του Αλμοδόβαρ) και τον Ακύλα Καραζήση, είναι μια διεθνής συμπαραγωγή της Heretic με την ισπανική Kinoskopik.

Μια πενηνταπεντάχρονη γυναίκα αντιμέτωπη με μια δυσοίωνη πρόγνωση υγείας κάνει ένα ταξίδι ζωής στα ελληνικά νησιά παρέα με τις φίλες της, αντίθετα στις συμβουλές της οικογένειας και των γιατρών της. Στη Νίσυρο, ένας απροσδόκητος έρωτας θα την αναγκάσει να επαναπροσδιορίσει τα όνειρα του παρελθόντος και τις εκδοχές του μέλλοντός της. Εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα -ο σκηνοθέτης πέρασε ένα διάστημα στη Νίσυρο μετά το θάνατο της μητέρας του από καρκίνο το 2013- η ταινία θα ολοκληρωθεί με γυρίσματα στην Κω, την Αθήνα και το Μπιλμπάο.

Η ταινία υποστηρίζεται από τη τοπική κυβέρνηση της Χώρας των Βάσκων, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το Eurimages και το ETB και είναι μια από τις πρώτες που κάνει χρήση του cash rebate, του προγράμματος επιστροφής επένδυσης που ανακοίνωσε λίγους μήνες πριν το ΕΚΟΜΕ.

 

Σκηνοθεσία: Miguel Ángel Jiménez

Σενάριο: Luis Moya Redrado, Koldo Gamboa Gangoiti, Miguel Ángel Jiménez

Παραγωγή: Kinoskopik Film Produktion SL, Heretic

Πρωταγωνιστούν: Emma Suárez, Ακύλας Καραζήσης, Gaizka Ugarte, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Κώστας Πέτρου και Αντώνης Καφετζόπουλος

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Gorka Gómez Andreu

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Σταύρος Λιόκαλος

Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα

Μοντάζ: Ivan Aledo

Μουσική:  Pascal Gaine

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.