Το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones άφησε τους θεατές με πολλές απορίες.

Είδαμε, ίσως, μια από τις πιο γλυκές ερωτικές σκηνές που έχει δείξει ποτέ η σειρά. Το GoT μας έχει συνηθίσει σε γυμνές σκηνές, οι οποίες όμως συνήθως είναι βίαιες, το σεξ γίνεται γιατί αποσκοπεί κάπου εκτός από την απόλαυση και σπάνια έχει επικεντρωθεί στις γυναίκες, που τις ποιο πολλές φορές χρησιμοποιούνται ως αντικείμενα, αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.

Ο αρχηγός των Άσπιλων, Γκριζοσκώληκας, και το δεξί χέρι της Δρακομάνας, η Μισσάντεϊ , εδώ και αρκετές σεζόν έχον δείξει ότι είχαν αισθήματα ο ένας για τον άλλο, χωρίς όμως να έχουν κάνει ποτέ τίποτα. Κυριότερος λόγος γι΄αυτό είναι ότι ο Γκριζοσκώληκας είναι ευνούχος. Αυτό δεν εμπόδισε το ζευγάρι όμως να περάσει μια τελευταία βραδιά μαζί.

Πώς όμως κάνει σεξ ένας ευνούχος; Στο σήριαλ είδαμε ότι το σεξ μπορεί να είναι μια εμπειρία που βασίζεται όχι μόνο στο σώμα αλλά και στα αισθήματα. Αυτός είναι ίσως ο λόγος που η σκηνή επικεντρώθηκε στον δισταγμό του Γκριζοσκώληκα να δείξει τον γυμνό εαυτό του και στο ότι ήθελε να ικανοποιήσει την Μισσάντεϊ. Αυτήν ήταν και η πρώτη φορά ίσως που η σειρά επικεντρώθηκε τόσο πολύ στην γυναικεία απόλαυση. Η κάμερα επικεντρώνεται για ώρα στο πρόσωπο της πρώην σκλάβας και μας δείχνει καθαρά με ποιόν τρόπο την ικανοποιεί ο άντρας που αγαπάει. Μπορούν όμως, αυτά να γίνουν και στην πραγματικότητα;

https://www.youtube.com/watch?v=QnlKsg76UIc

Στους Άσπιλους του George R.R Martin έχει γίνει καθολικός ευνουχισμός και έχουν αφαιρεθεί όλα τα γεννητικά όργανα. Αυτό σύμφωνα με τους βάναυσους αφέντες του γίνεται για να μην έχουν καμία επιθυμία και να μπορούν να σκέφτονται μόνο τον πόλεμο. Σύμφωνα με ειδικούς του σεξ και ιστορικούς τα γεννητικά όργανα δεν είναι πάντα απαραίτητα για να αισθανθεί σεξουαλική απόλαυση ένα ζευγάρι.

Σύμφωνα με τον ανθρωπολόγο Δρ Τόμας Τζόνσον, σε πολλές κοινωνίες ανά τους αιώνες οι ευνούχοι παντρεύονταν και είχαν σεξουαλική ζωή.

«Οι Κινέζοι και οι Κορεάτες ευνούχοι συνήθως παντρεύονταν και επειδή δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά, υιοθετούσαν νεαρούς ευνούχους και έτσι δημιουργούνταν ολόκληρες γενιές ευνούχων».

«Ο σερ Ρίτσαρτν Μπάρτον έγραψε στα απομνημονεύματα από τα ταξίδια του ότι οι ευνούχοι της Μέκκας παντρεύονταν και είχαν κανονικά σεξουαλική ζωή με τις συζύγους τους. Στην Ιταλία του μεσαίωνα νεαρά αγόρια ευνουχίζονταν στην ηλικία  των 10 ή 12 και πολλά από αυτά προσπαθούσαν στην πορεία να παντρευτούν. Αυτός ήταν και ο λόγος που η καθολική εκκλησία απαγόρεψε τους γάμους των ευνούχων το 1718. Οι γυναίκες έλκονται από αυτούς γιατί μπορούν να τους χαρίσουν όλες τις σεξουαλικές απολαύσεις χωρίς να κινδυνεύουν να μείνουν έγκυος».   

Τέλος, ο Δρ Τζόνσον πρόσθεσε πως «Δεν χρειάζεται ένα σηκωμένο πέος για να ευχαριστηθεί ένα ζευγάρι το σεξ. Υπάρχουν η γλώσσα, τα χείλη, τα δάχτυλα».

Στο χτεσινό επεισόδιο τα λόγια του αποδείχτηκαν αληθινά. Πολλοί ήταν και οι θεατές που έπλεξαν το εγκώμιο της σκηνής και το πως επικεντρώθηκε στην Μισσάντεϊ.

Πηγή: Telegraph