Οι Fool in the Box αγαπάνε το grunge

Υπάρχουν κάποια δείγματα που δεν μπορείς να προσπεράσεις όταν παρακολουθείς μια συναυλία, κάποια δείγματα που όλοι διαβάζουν πάνω σου και ξέρουν “Αυτός περνάει καλά”. Και, εντάξει, όλοι μπορούμε που και που να χτυπάμε το πόδι μας ρυθμικά, αλλά το να αφήνεσαι στη μουσική και να κλείνεις τα μάτια μέσα στον κόσμο μάλλον κάτι παραπάνω σημαίνει.

Πήγα ελαφρώς διαβασμένη, έχοντας από πριν ακούσει τους Fool in the Box, αλλά και με μία μικρή επιφύλαξη. Η ελληνική σκηνή μπορεί να έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια, αλλά με τις ταμπέλες rock, alternative και τα τοιαύτα δεν παίζεις. Ευτυχώς πολύ σύντομα τα ξέχασα όλα αυτά, και παρακολούθησα με ενδιαφέρον το live των Fool in The Box, οι οποίοι το Σάββατο στο Six d.o.g.s., παρουσίασαν την πρώτη τους επίσημη κυκλοφορία, το ΕP με τίτλο Faces, στα πλαίσια του  Band Complete Project.

Άγης, Γιώργος, Απόλλωνας ανέβηκαν στην σκηνή του Six d.o.g.s. με άνεση, και μπήκαν δυναμικά με το εξαιρετικό Sight of Fantasy.  Και δεν άργησα να κλείσω τα μάτια στο άκουσμά τους, αφού με ταξίδεψαν σε ένα ροκ που νόμιζα πως έχει ξεχαστεί. Ροκ δεκαετίας 90, παιδιά που μεγάλωσαν ακούγοντας Nirvana και Pearl Jam και τώρα έχουν αγαπήσει τους Mars Volta και τους Tool, εμφανείς επιρροές στη φωνή αλλά και στην κιθάρα, που η μπάντα συνδυάζει έντεχνα, δίνοντας στη μουσική τους μια ταυτότητα ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή. Μέσα από τα δεκατέσσερα κομμάτια που ακούστηκαν το Σάββατο, ξεχώρισαν δυνατά riffs και σκοτεινά φωνητικά, με μελωδίες ηλεκτρισμένες και ατμοσφαιρικές. Μέσα σε ήχους λίγο grunge και περισσότερο alt rock με μια πιο άμεση προσέγγιση, πολλές οι στιγμές που απόλαυσα, ακόμα και με κομμάτια που δεν είχα ξανακούσει, με προσωπικό αγαπημένο το Leap of Faith.

Ήταν ένα ωραίο, καλοστημένο live. Η δουλειά που έκαναν τα παιδιά της SAE Athens στα πλαίσια του Band Complete Project ήταν κάτι παραπάνω από αξιόλογη. H ανταπόκριση του κοινού επηρεάστηκε σίγουρα από τους αεράτους Fool, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα θετική και έντονη, αφού η απόδοση της μπάντας ήταν εντυπωσιακή. Ήχος καθαρός και σκηνική εμφάνιση παθιασμένη έφτιαξαν μια συναυλία που σίγουρα δεν άφησε τους ακροατές ασυγκίνητους, ακόμα και εκείνους που ίσως ήρθαν απλά για να πιουν μια μπύρα ακούγοντας καλή μουσική. Μια μπάντα δεμένη και δημιουργική, οι Fool in the Box μόλις μπήκαν στο playlist μου και περιμένω την επόμενη τους εμφάνιση όσο εγώ θα ανακαλύπτω το δίσκο τους.

Σοφία Κροκιδά

Share
Published by
Σοφία Κροκιδά