screenathens3-1

Η γιορτή των boardsports επιστρέφει και φέτος στην Αθήνα, το Σάββατο 26 Νοεμβρίου με ένα υπερθέαμα προβολών στο AEI Πειραιώς. Φοβερά κόλπα με σανίδες στο χιόνι, σερφάδες που καβαλάνε τεράστια κύματα, φωτογραφίες και εικόνες από τα πιο όμορφα και ειδυλλιακά μέρη του πλανήτη και μερικές επιδέξιες τούμπες σε μεγάλες οθόνες. Ένα χρόνο μετά το περσινό sold out event, κάτι αλλάζει στο Flow Festival! Κι ο συνδιοργανωτής του event, Θεμιστοκλής Λαμπρίδης, μιλάει στην Popaganda για την πρωτοπορία της φετινής γιορτής των extreme sports.

img_9468-2-1

Θεμιστοκλή, πες μας την ιστορία του Flow Festival. To Flow Festival ιδρύθηκε πέρυσι από τον Άλεξ Παπασχάλη, τον Ορέστη Ζούμπο κι εμένα. Εγώ έβαζα τις τελευταίες πινελιές στο ντοκιμαντέρ μου και ήθελα να οργανώσω πρεμιέρα σε αίθουσα σινεμά. Ο Άλεξ κι ο Ορέστης με προσέγγισαν καθώς οργάνωναν προβολές ταινιών δράσης σε κινηματογράφους από το 2010. Στην αρχή ήθελαν να προβάλλουν την ταινία μου στο event τους αλλά γρήγορα εξελίχτηκε σε μια συνεργασία για κάτι πολύ μεγαλύτερο από μερικές προβολές ταινιών.

Τι συνέβη στο περσινό Flow Festival; Πέρυσι είχαμε τεχνητή πίστα για ski και snowboard και μικρό skate park, δίπλα ακριβώς στό DJ BOOTH της Red Bull και την Extreme Sports έκθεση με περίπτερα εταιρειών και μαγαζιών σχετικά με τα αθλήματα δράσης. Ήταν ένα πολύ καλό μάζεμα με μπόλικο θέαμα!

https://vimeo.com/189868263

Και τι αλλάζει φέτος; Φέτος εστιάζουμε πιο πολύ στο κινηματογραφικό κομμάτι. Προβάλλουμε τις ταινίες σε 4Κ σε αίθουσα 500 ατόμων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στην οδό Πέτρου Ράλλη, όπου θα στηθεί πάλι Extreme Sports έκθεση με καινούργια προϊόντα. Φέτος θα γίνει και το πρώτο οργανωμένο short film competition ταινιών δράσης γυρισμένες στην Ελλάδα. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τον διαγωνισμό αυτόν γιατί πιστεύω θα δώσει στην κοινότητα κινηματογραφιστών extreme sports της χώρας μας μια όμορφη πλατφόρμα να δείξουν τις περιπέτειες τους, και ενδεχομένως να ανταμειφθούν με δώρα και βραβεία όπως “Best Cinematography” και “Best Action” awards. Έχουμε ήδη λάβει μερικές ταινίες και ομολογώ οτι ειναι πολύ υψηλής ποιότητας, κάτι που σίγουρα θα αρέσει στούς κριτές μας. Οι 10 καλύτερες ταινίες θα παιχτούν στο φεστιβάλ και το “audience favourite” βραβείο θα κληρωθεί με συμμετοχή του πλήθους επι τόπου.

Η δημιουργία ταινιών extreme sports είναι τελικά κάτι απλό ή κάτι πολύ δύσκολο; Αυτό έχει δυο πτυχές.  Κατ’αρχάς πλέον όλοι έχουν από μια κάμερα. Αν θέλεις να βγάλεις βίντεο πιάνεις το κινητό σου, που μερικές φορές έχει και πολύ καλύτερη ποιότητα από κάποιες κάμερες, και τραβάς ότι θες. Απο ’κεί και πέρα “it’s up to you” πόσο θες να μπεις στο πνεύμα. Άλλο να τραβήξεις έναν skater στην γειτονιά κι άλλο να φιλμάρεις surf ή ski σε ένα απόμακρο και δύσβατο μέρος. Όλα όμως έχουν την αξία τους γιατί το filming σε αστικό περιβάλλον μπορεί να είναι εξίσου δύσκολο με μια βουνοκορφή μερικές φορές. Τελικά η διαφορά καθορίζεται από το μάτι και την εκτέλεση του δημιουργού.

Ποιος είναι ο στόχος του Flow; Το φεστιβάλ είναι καθαρά στοχευμένο στην ενίσχυση και προώθηση της κοινότητας των extreme sports. Μέσα από δράσεις όπως το short film competition και την έκθεση προσπαθούμε να δυναμώσουμε και να μεγαλώσουμε την οικογένειά μας.

dj1-1
crowdathens1-1
vlcsnap-2016-11-03-23h32m57s018-1