Τα έργα της Ευγενίας Γεροντάρα σε πηλό ξεκίνησαν από ένα παιδικό παιχνίδι

Η Ευγενία Γεροντάρα ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο να ζωγραφίζει ιδιόμορφες φιγούρες πάνω σε πηλό. Μέχρι τότε η επαφή της περιοριζόταν στην φιλοτέχνηση μουσειακών αντίγραφων αρχαϊκών κεραμικών αγγείων, με κύριο θέμα την ελληνική μυθολογία. Η ανατροπή ήρθε, όταν άρχισε να ζωγραφίζει παραστάσεις πάνω σε πηλό για να παίξει κουκλοθέατρο με την 4χρονη κόρη της. «Ξεκίνησα με την Κοκκινοσκουφίτσα και τον κακό λύκο και η εξέλιξη του σε ένα project για μένα δεν είναι τίποτα παραπάνω από τη συνέχεια του παιχνιδιού με την κόρη μου». 

Ευγενία Γεροντάρα (φωτό: Δημήτρης Κουλελής)

Η ίδια βγάζει  το πατρόν του πηλού, το οποίο το δίνει σε φούρνο για να ψηθεί και έπειτα το παίρνει στο εργαστήριό της και του δίνει μορφή ζωγραφίζοντας πάνω του χαρακτήρες, ιδιαίτερους, που με μία πρώτη ματιά μοιάζουν ζοφεροί, εκείνη όμως θεωρεί ότι έχουν απλώς συγκεντρωμένο όλο το συναίσθημα στο βλέμμα τους. Κάθε σχέδιο είναι μοναδικό, ποτέ δε μπορεί να φτιαχτεί πάλι ακριβώς το ίδιο. Επίσης μπορεί κατά παραγγελία να ζωγραφίσει εσένα ή κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο στον πηλό.

Για την ώρα οι χαρακτήρες εκτός από τον πηλό βολτάρουν πάνω σε tote bags και t – shirts, στόχος όμως της Ευγενίας είναι να εξελιχθεί ακόμη παραπάνω και να ζωγραφίσει και σε πιο χρηστικά αντικείμενα, όπως κούπες , ποτήρια και μπολ.

Τώρα και σε toad bag

… αλλά και t-shirt.

Τα έργα της Ευγενίας Γεροντάρα μπορείτε να βρείτε σε επιλεγμένα καταστήματα και γκαλερί στην Αθήνα, αλλά και ανά την Ελλάδα.

Σημεία Πώλησης στην Αθήνα:
Friend’s art cafe (N.Πλαστήρα 32, Πεύκη)
Plus (Α.Μεταξά 32, Γλυφάδα, 210 89.40.611)
Τraumland  Gallery (Σαρκουδίνου 121 και Τζεβά, Ν. Κόσμος)
SOFO ART GALLERY (Ανδριανού 122, Πλάκα)
Info: Από την Κυριακή 7/2 και μέχρι τις 12 /2 τα έργα της Ευγενίας Γεροντάρα θα εκτίθενται  στο καφέ – μπαρ Elephadas (Δημητρακοπούλου 15, Κορυδαλλός).
Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη