Αυτή η σεζόν του Game of Thrones άργησε πολύ να έρθει αλλά έφυγε και πιο γρήγορα από όλες τις προηγούμενες. Οι δημιουργοί μας χάρισαν λιγότερα επεισόδια αλλά αν και οι φαν έχουν διχαστεί φαίνεται πως στους περισσότερους άρεσε.

Είδαμε επιτέλους δράκους να καίνε στρατούς, την πραγματική δύναμη των White Walkers, που εκτός από μια στρατιά ζόμπι έχουν πλέον και έναν παγωμένο δράκο ολόδικό τους και την Νταινέρυς να μην είναι τόσο άτρωτη και να συνειδητοποιεί ότι το συλλογικό καλό και η σωτηρία των ανθρώπων του Γουέστερος, είναι πιο σημαντική από οποιονδήποτε θρόνο. Η μόνη που φαίνεται να μην έχει καταλάβει ποιός είναι ο πραγματικός κίνδυνος είναι η Σέρσεϊ, που είναι αποφασισμένη να καταστρέψει όποιον βρεθεί στον δρόμο της. Μένει μόνο ένα επεισόδιο για να δούμε αν τελικά θα καταλάβει ότι έχει μείνει μόνη της να πολεμάει για έναν θρόνο που αυτή την στιγμή μοιάζει να μην έχει καμία σημασία.  

Στο τρέιλερ του τελευταίου επεισοδίου της σεζόν θα δούμε όλους τους σημαντικούς χαρακτήρες της σειράς να συναντιούνται επιτέλους. Ο Τζον Σνόου, η Σέρσεϊ, ο Τύριον ακόμα και ο Θίον θα είναι εκεί. Ο καθένας πάει με τον δικό του σκοπό. Η μόνη που δεν βλέπουμε στην επική αυτή συνάντηση είναι η Νταινέρυς, που ίσως αποφασίσει να εμφανιστεί από τους αιθέρες.

Βλέπουμε όμως και τους Άσπιλους του Γκριζοσκώληκα μαζί με τους Ντοθράκι να έχουν περικυκλώσει το κάστρο που βρίσκεται ο Τζέιμι Λάνιστερ, ενώ κάνει και την εμφάνισή του ο στόλος του Γιούρον Γκρέυτζοϋ. Άρα, εκτός από μια μεγάλη συνάντηση, μας περιμένει πιθανότατα και μια μεγάλη μάχη.

Υπάρχει πιθανότητα να ξεμπερδεύουμε με τους διεκδικητές του θρόνου και να ασχοληθούμε όλη την 8η σεζόν με την μάχη ζωντανών και νεκρών;

https://www.youtube.com/watch?v=-5xdTlgaaaw