TV SHOWS

Ποιοι είναι αυτοί οι Επεισοδιακοί που μπλέκουν τον Μιχάλη Ρακιντζή με το True Detective και τον Λουκιανό Κηλαηδόνη με το Game Of Thrones;

Έχουν ξεσηκώσει το ελληνικό you tube με τις απίθανες διασκευές-βίντεο κλιπ που παρωδούν τις δημοφιλείς αμερικάνικες σειρές.
Sequence 01.Still021 copy

Μήπως έχετε δει στο youtube το βιντεάκι/παρωδία της σειράς Game of Τhrones όπου ένας ξανθός τύπος κρατώντας μια μπαλαλάικα διασκευάζει το «Πού βαδίζουμε κύριοι» του Λουκιανού Κηλαηδόνη τραγουδώντας “Kill and Fuck” και συνοψίζοντας, με τρεις πολύ μικρες λέξεις την ουσία της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς;

http://youtu.be/v5Lu_DjK4h0

Μήπως έχετε δει το αντιστοιχο  «Εγώ κι ο Ραστ», την παρωδία του True Detective βασισμένη πάνω στο «Εγώ κι ο Πουφ» του Μιχάλη Ρακιντζή;

http://youtu.be/2XAl4_NuCMg

Και τα δύο είναι έργα των Επεισοδιακών, μιας φοβερής παρέας που αγαπά τις αμερικανικες σειρές που παρακολουθούμε όλοι μετά μανίας, αλλά θέλησε να τις πάει και λίγο παραπέρα (ή λίγο πιο κοντά σε μας, αν προτιμάτε), χρησιμοποιώντας τις ως υλικό παρωδίας. Φτιάχνοντας δηλαδή βίντεο κλιπ με διασκευές ελληνικών τραγουδιών που προσαρμόζονται στην πλοκή και την εικόνα των αμερικάνικων σίριαλ,παραδίδοντας βίντεο που χαλάνε κόσμο στο ελληνικό you tube.

Η Popaganda συνάντησε την Ιωάννα, τον Δημήτρη και τον Γιώργο για να μάθει περισσότερα.

OMADA EPISODIAKI

Φωτό: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος/ FOSPHOTOS

Όλα ξεκίνησαν από το SpoilerAlertgr,  ένα κανάλι στο youtube που ξεκίνησε ο Γιώργος για να ανεβάζει βιντεοκριτικές ταινιών, σειρών και βιβλίων. Κάπου εκεί ήρθαν και τα άλλα δύο μέλη των Επεισοδιακών, μιας ομάδας που γεννήθηκε μέσα από την ανθρώπινη ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία, η οποία στο πλαίσιο της σύγχρονης pop κουλτούρας μετουσιώνεται μέσα από τον εξανθρωπισμό των τηλεοπτικών χαρακτήρων και την λυρική εξιστόρηση της διαδρομής τους. Οι Επεισοδιακοί φιλοδοξούν να κατακτήσουν τον κόσμο, με χειρουργικά χτυπήματα κάτω από τη μέση. Ναι, έτσι συστήνονται στο κοινό.

Ποιο είναι το πρώτο βιντεάκι που φτιάξατε και πώς ξεκίνησε η ιδέα; Γιώργος: Το πρώτο είναι η παρωδία για τη σειρά Homeland, η Ιωάννα την παρακολουθούσε και της ήρθε ο στίχος “Abu Nazirω το κορμί μου”. Μας φάνηκε καλή ιδέα και είπαμε ότι αυτό πρέπει να μοιραστούμε και με άλλο κόσμο. Είναι κάτι που γίνεται και στο εξωτερικό, δεν είναι ότι πρωτοτυπούμε, απλά μας άρεσε, περνάμε εμείς καλά και επειδή μας αρέσει να φτιάχνουμε βιντεάκια –άλλωστε πλέον η τεχνολογία σου επιτρέπει να κάνεις με ελάχιστα λεφτά αρκετά πράγματα- το κάνουμε ως χόμπι και το μοιραζόμαστε μέσω youtube.

http://youtu.be/B570QEAhD9c

Πώς επιλέγετε τις σειρές που κάνετε; Δημήτρης: Είναι αυτές που βλέπουμε. Μόνο στο Game of Thrones μου ήρθε πρώτα η ιδέα για το τραγούδι και μετά έκατσα να δω τη σειρά. Μου είπαν ότι η σειρά είναι «σεξ και βία» ε, και λέω ας κάτσω να δω ποιος σκοτώνει ποιον και ποιος κάνει σεξ με ποιον. Είχα κι ένα σημειωματάριο από δίπλα για να μη χαθεί η μπάλα κι έτσι ολοκλήρωσα το τραγούδι. Πάντα μου άρεσε να κάνω τραγούδια/παρωδίες, παλιά για πλάκα με τον αδερφό μου φτιάχναμε δικά μας σκυλάδικα. Παίζαμε κι ένα παιχνίδι του τύπου πες μου μια λέξη να σου βγάλω ένα ρεφρέν. Ελα να το κάνουμε και μαζί, πες μου μια λέξη.

Έξοδος: Δημήτρης: Σκέφτομαι ένα ποδοσφαιρικό σκυλάδικο δηλαδή: «Σαν τον τερματοφύλακα θα κάνω έξοδο, να μην σκοράρεις στα δίχτυα μου είναι θα είναι ανέξοδο. Μη μου βάλεις γκολ, άνοιξε το σκορ, έκανες ρεκόρ, έκανες ρεκόρ».

Σας ζητάνε να φτιάξετε βίντεο για συγκεκριμένες σειρές; Ακούτε το κοινό σας; Ναι, ζητούν. Πιο πολύ για το Sons of Anarchy, το Walking Dead και το House of Cards. To τελευταίο μας ψήνει πιο πολύ από όλα.

Γιατί διασκευάζετε μόνο ελληνικά τραγούδια στα βίντεο; Ε, γιατί το να πάρει κανείς ένα τραγούδι της Gaga, να το αλλάξει και να ντύσει με αυτό ένα σατιρικό video για το Game of Thrones μπορεί να το κάνει όλος ο πλανήτης. Αλλά Κηλαηδόνη μόνο ο Έλληνας θα το επιλέξει κι άλλωστε εδώ που τα λέμε μόνο ίσως το εδώ ιντερνετικό κοινό θα ασχοληθεί με αυτό που κάνουμε. Βέβαια στο “Kill and Fuck” μπήκαν προφανώς από λάθος και κάποιοι ξένοι και σχολίαζαν, ίσως επειδή το ρεφρέν ήταν στα αγγλικά. Θα μπορούσε βέβαια να πει κανείς ότι είναι ένα διστακτικό βήμα προς σε μια διεθνή καριέρα, ξέρεις όπως τα τραγούδια της Eurovision, ή όπως κάτι Άραβες που πετούν κάτι στα αγγλικά μπας και πιάσουν κοινό κι εκτός. Θα ήταν βέβαια ενδιαφέρον να κάνουμε κουπλέ στα ελληνικά και ρεφρέν όχι στα αγγλικά, αλλά ξέρω ‘γω στα αραμαϊκά.

http://youtu.be/dXsgl-jKMQA

Έχετε σκεφτεί να κάνετε βίντεο, ίδιας λογικής, για ταινίες; Γιώργος: Υπάρχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα από το CineFix που θα ήθελα να τσιμπήσω. Παίρνουν πολύ διάσημες σκηνές από πασίγνωστες ταινίες, μικρής διάρκειας δηλαδή περίπου 30’’, και προσπαθούν χωρίς ειδικά εφέ και με πολύ φτωχά μέσα, να τις αναπαραστήσουν μέσα στο σπίτι τους όσο πιο πιστά μπορούν. Και μετά κάνουν split και έτσι στη μισή οθόνη βλέπεις τον Schwarzenegger να λέει: hasta la vista, baby κι στην άλλη μισή έχεις τον Μήτσο να λέει το ίδιο. Η ιδέα είναι να το κάνουμε αυτό με ελληνικές ταινίες ‘80ς πχ με τα Τσακάλια ή με το The Κόπανοι.

 Α, ωραία. Όταν γυρίσετε ένα τέτοιο φωνάξτε με να παίξω.

δείτε την γκάλερι με τα απολαυστικά stills από τα βίντεο των Επεισοδιακών

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.