15

Ο Nick Knight, ένας από τους φωτογράφους με την μεγαλύτερη επίδραση στον χώρο της φωτογραφίας μόδας και όχι μόνο, πρόσφατα ξεσπάθωσε κατά του Instagram λέγοντας «Δεν είμαι σίγουρος για το πόσο θέλω να είμαι σε μια πλατφόρμα που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Σταματήστε τη λογοκρισία των σωμάτων των γυναικών, γιατί στέλνει το χειρότερο μήνυμα προς τις γυναίκες για το σώμα τους. Είμαστε, υποτίθεται, μια ανεκτική και ευφυής κοινωνία. Αλλά αυτή η στάση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σχεδόν μεσαιωνική. Το σεξ δεν είναι αμαρτωλό, οι γυναίκες και οι άνδρες θα πρέπει να ενθαρρύνονται να αισθάνονται περήφανοι για τα σώματά τους και όχι να ντρέπονται γι’ αυτά». Μάλιστα αφιέρωσε ένα μήνυμα συμπαράστασης προς το λογαριασμό erotic_n_texas, που δέχεται επανειλημμένα reports για το περιεχόμενο του.

36
20
6

Το σίγουρο είναι ότι μέσω των social media το γυναικείο σώμα συνεχίζεται υφίσταται περισσότερες απαγορεύσεις και να δέχεται περισσότερα επικριτικά σχόλια από ότι το ανδρικό. Από εκεί και πέρα το αν κάθε φορά οι εμπλεκόμενοι δίνουν τη δική τους μάχη κατά της σεμνοτυφίας ή απλώς βρίσκουν την κατάλληλη αφορμή για να τραβήξουν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας -και δεν αναφέρομαι στον Nick Knight που το κοντέρ του έχει γράψει άπειρα χιλιόμετρα- είναι ένα ζήτημα που δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα social media εξακολουθούν να λογοκρίνουν τη γύμνια.

Όπως και να ‘χει ο λογαριασμός της erotic_n_texas είναι όντως τόσο ερωτικός που δεν μπορεί να περιοριστεί στα στενά όρια μιας αμερικανικής πολιτείας.