H Αλίκη από τη Χώρα των Θαυμάτων ήταν η καλύτερη φίλη της Ελένης Τσεκούρα

Ποιο ήταν το αγαπημένο σας βιβλίο όταν μεγαλώνατε; Οι Μικρές Κυρίες της Άλκοτ, τα παραμύθια του Ουάιλντ, ο Θησαυρός της Βαγίας -αλλά η καλύτερη μου φίλη ήταν η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Ποιο βιβλίο διαβάσατε και ξαναδιαβάσατε; Υπάρχουν βιβλία στα οποία επιστρέφω ξανά και ξανά-είναι έρωτες που δεν τελειώνουν ποτέ. Η Εποχή στην Κόλαση του Ρεμπώ, το Λιγότερο από Μηδέν του Ellis, το Rien ne va plus της Καραπάνου, όλες οι ιστορίες του Πόε, τα ποιήματα του Καρυωτάκη και της Γώγου, το Στο Δρόμο του Κέρουακ, το Άριελ της Πλαθ, ο Παρίας του Μάστερτον.

Σας ώθησε ποτέ βιβλίο να κάνετε κάτι ανόητο;  Όχι. Εκτός αν το να είσαι ονειροπόλος θεωρείται ανοησία.

Σας ενέπνευσε κάποιο βιβλίο να γίνετε κάτι άλλο εκτός από συγγραφέας;  Όσα αγαπάς πολύ προσθέτουν κομμάτια στο παζλ αυτού που είσαι. Σίγουρα τα βιβλία μαζί με τη μουσική, τις ταινίες και κυρίως τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο δρόμο μου επηρέασαν ή και οδήγησαν σε επιλογές ζωής.

Ποιο βιβλίο εύχεστε να είχατε γράψει; Το Φύλακα στη Σίκαλη, γιατί είναι ένα υπέροχο βιβλίο και ο Χόλντεν ένας ήρωας πραγματικά ακατάτακτος.

Το βιβλίο της Ελένης Τσεκούρα «Πίσω Πόρτα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.
Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου