ΕΜΟ 3Β

Ο Emo σε ένα από τα ταξίδια του

Με τον Κωστή είναι χρόνια που γνωριζόμαστε. Η σχέση μας ξεκίνησε όπως συμβαίνει με όλα αυτά τα πράγματα. Στην αρχή λίγο διστακτικά. Μετά ξεθάρρεψα, κατάλαβα ότι ήταν εντάξει τύπος και τον συμπάθησα πολύ.

Αρχίσαμε να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί και να μου διηγείται ιστορίες από τα ταξίδια του. Τότε ήταν που σκέφτηκα ότι ήθελα να γνωρίσω περισσότερο τον έξω κόσμο. Μέχρι τότε ήξερα λίγο τη Βεργίνα, μένω εκεί πολύ συχνά, και κάτι από Θεσσαλονίκη. Ο Κωστής, ξέρεις, έχει μεγάλη εμπειρία από το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ και του αρέσουν οι ιστορίες και οι άνθρωποι πίσω από αυτές. Οπότε αρχίσαμε τις εκδρομές. Έδεσσα, Βέροια, Νάουσα, Σαμοθράκη, Κρήτη, είδαμε λιβάδια γεμάτα παπαρούνες, μυρίσαμε λουλούδια και βότανα, ανεβήκαμε βουνά και περπατήσαμε λαγκάδια, είδαμε μνημεία, γνωρίσαμε νέους ανθρώπους. Γενικά περνάμε καλά στα ταξίδια μας.

gp_cn_zafeirakis_005

Ο Κωστής Ζαφειράκης με τον emo σε κούκλα

Οι φωτογραφίες ήρθαν πολύ φυσικά. Ο Κωστής έχει πάθος με την εικόνα. Στην αρχή δεν κατάλαβα τι συνέβαινε. Έβαζε αυτό το πράγμα μπροστά του και μια μηχανική μουσούδα με κοιτούσε στα μάτια. Τσαμπουκαλεύτηκα στην αρχή, ξέρεις. Γρύλισα, έκανα να φύγω αλλά με καθησύχασε. Κάτω από το σαγόνι, εκεί είναι το κουμπί μου. Μετά το συνήθισα και κάθε φορά που έβγαζε τη μηχανή έπαιρνα θέση. Σιγά σιγά άρχισε να μ’ ενδιαφέρει πώς θα βγαίνω. Αν θα γυαλίζει το τρίχωμα, αν κουρεύτηκαν σωστά τα μουστάκια μου, ήθελα να τονίσω τα δυνατά μου σημεία, καταλαβαίνεις. Λες γι’ αυτό να με φωνάζει «μαύρη πονηριά» μερικές φορές; Δεν το ‘χω αναλύσει.

ΕΜΟ 11Α

Τη δουλειά μας θα τη δεις στο καφέ Ντε Φάκτο στη Θεσσαλονίκη, Παύλου Μελά 19 από την Πέμπτη 26 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι. Κατά τις 9 μου είπαν. Θα είναι και ο Κωστής εκεί, ναι. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί, αλλά κρεμάνε τις φωτογραφίες ψηλά και θέλω μια αγκαλιά για να τις βλέπω. Τσέκαρε τη σελίδα μου στο Facebook, έχω κάνει event.

Και εγώ ευχαριστώ που τα είπαμε. Δεν πιστεύω να παρερμηνεύσεις κάτι από αυτά που είπαμε. Εντάξει. Μήπως σου βρίσκεται κανένα κόκκαλο; Όχι. Το φαντάστηκα αλλά είπα να ρωτήσω.

Η έκθεση emo has the flower, ή Emo ο ταξιδιώτης (2ος κύκλος) στο καφέ Ντε Φάκτο, Παύλου Μελά 19, Θεσσαλονίκη

Από Πέμπτη 26 Ιουνίου και για όλο το καλοκαίρι.

ΕΜΟ 56
EMO 47
EMO EMO 23 A