Οι Bazooka «ψυχογραφούν» τους Dury Dava

Bazooka και Dury Dava, Dury Dava και Bazooka. Και οι δύο με διαφορετικές αφετηρίες και διαφορετική χρονική παρουσία στα πράγματα, αποτελούν δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες εγχώριες μπάντες που «συμβαίνουν τώρα». Τι πιο ταιριαστό, λοιπόν, από το να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο μαζί τους; 

Λίγο λοιπόν πριν ανέβουν για ένα double bill στη σκηνή του Gagarin 205, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και αφού οι Dury Dava ρώτησαν τους Bazooka, ήρθε η ώρα να αντιστραφούν οι ρόλοι και οι δεύτεροι να ρωτήσουν τους πρώτους. 

Bazooka

Ονομάστε έναν αγαπημένο δίσκο σας από κάθε δεκαετία ξεκινώντας από τη δεκαετία του 50 και φτάνοντας στο σήμερα.
50s: Miles Davis, Birth of the Cool.
60s: Pink Floyd, The Piper at the Gates of Dawn.
70s: Can, Soundtracks.
80s: The Jesus and Mary Chain, Psychocandy.
90s: Yo La tengo, Painfull.
00s: Flaming Lips, Soft Bulletin.
10s: Oh Sees, Smote Reverser.

Ποια είναι τα αγαπημένα σας φαγητά; Τα ντολμαδάκια και γενικά ότι κολυμπάει στο αβγολέμονο, σούπα και μακαρόνια, σουβλάκι, παραβρασμένα όσπρια ανακατεμένα με μαρούλι, τσι κιοφτέ.

Υπάρχει κάτι τελετουργικό που κάνετε ως συγκρότημα πριν παίξετε live ή είναι μόνο το performance, αυτό καθαυτό; Συνήθως πίνουμε, τριγυρνάμε και μαλώνουμε για την σειρά των κομματιών. Αλλά στο live ενωνόμαστε με έναν πολύ μυστήριο τροπο.

Αυτοσχεδιασμός ή γράψιμο; Μάλλον σαν μπάντα μας ταιριάζει ο αυτοσχεδιασμός πιο πολύ, αλλά ο καθένας από μας ξεχωριστά θα διάλεγε το songwriting.

Με λίγα απλά λόγια ποιο είναι περίπου το μήνυμα που θα θέλατε να περάσετε μέσα από τη μουσική σας; Δεν το έχουμε σκεφτεί ποτέ. Μάλλον είναι ο τρόπος που συνυπάρχουμε, και γενικότερα υπάρχουμε σ’αυτό τον κόσμο παίζοντας μουσική.

Είστε φίλοι από παλιά η γνωριστήκατε μέσα από τη μουσική; Οι περισσότεροι είμαστε φίλοι από πολύ παλιά. Δύο από μας είναι θείος και ανιψιός.

Το κόνσεπτ υπάρχει πριν τη δημιουργία ή έρχεται και την ντύνει μετά; Στη δικιά μας περίπτωση μάλλον προηγείται η δημιουργία. Παίζουμε, γράφουμε κομμάτια και μετά από καιρό καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό που κάνουμε. Δεν κατακρίνουμε, βέβαια, την αντίθετη ακολουθία, αλλά σε εμάς έτσι έχει λειτουργήσει αυτή η διαδικασία μέχρι τώρα, και όπως φαίνεται έτσι θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Στην παρούσα εποχή (υπερπληροφόρηση, ίντερνετ κλπ.) θεωρείτε ότι η μουσική που υπηρετείτε, και γενικότερα η ευρύτερη «ροκ» μουσική, μπορεί να επηρεάσει την κοινωνική και πολιτική σκέψη, όπως έχει ξαναγίνει στο παρελθόν; Σίγουρα όχι με τον τρόπο που συνέβη στο παρελθόν. Με όλη αυτή την πληροφορία που παίρνει ο καθένας μας ασταμάτητα, είναι δύσκολο να εστιάσει σε ένα πράγμα για πολλή ώρα, με συνέπεια να καθίσταται πολύ δύσκολο το να δημιουργηθούν μαζικά ρεύματα. Ελπίζουμε όμως, ότι η μουσική που υπηρετούμε μπορεί να επηρεάσει την αντίληψη αυτών που την ακούνε.

Πότε να περιμένουμε καινούργιο υλικό από την μπάντα και σε τι πλαίσιο τη βλέπετε να εξελίσσεται μουσικά; Δεν μπορούμε να απαντήσουμε με βεβαιότητα για το πότε, καθώς έχουμε αποφασίσει να μπούμε στο στούντιο όταν νιώσουμε έτοιμοι. Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, δεν έχουμε καταλάβει ούτε εμείς ακόμα που ακριβώς πηγαίνει, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο δεύτερος δίσκος θα είναι διαφορετικής φιλοσοφίας από το ντεμπούτο μας.

Οι Dury Dava θα εμφανιστούν μαζί με τους Bazooka στο Gagarin 205 την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου.
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA