Η Kate Bush ανέβηκε την περασμένη Τρίτη 26 Αυγούστου στην σκηνή του Hammersmith Apollo παίζοντα live για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια. Η απόφασή της να ξαναδώσει συναυλίες είναι το πιο πολυσυζητημένο μουσικό γεγονός της χρονιάς καθιστώντας τη πιθανότατα το πρόσωπο του 2014 όσον αφορά τη μουσική. Γράφτηκαν πάρα πολλά άρθρα (αν πρέπει να διαλέξετε ένα, προτιμήστε αυτό του Simon Reynolds), σχηματίστηκαν εκατοντάδες λίστες μετα καλύτερά της (ή με τα κρυμμένα διαμάντια της δισκογραφίας της), αναζητήθηκαν οι μουσικοί απόγονοί της, αναλύθηκε η επιδραστικότητά της, τεμαχίστηκε η δισκογραφία της σε περιόδους, μέχρι και σε εκ του μακρώθεν ερασιτεχνική ψυχανάλυση προχώρησαν μερικοί γραφιάδες για να ρίξουν φως στην ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση που της κληρονόμησε και το περίφημο stage anxiety. H φρενίτιδα στη Μεγάλη Βρετανία την έκανε την πρώτη καλλιτέχνιδα στην ιστορία που έφτασε να έχει ταυτόχρονα 8 άλμπουμ στο official Top 40 chart (και 11 στα 50)

Britain Kate Bush

Για το τι έγινε στο Apollo, προσπαθήσαμε να σας μεταφέρουμε τον απόηχο με φωτογραφίες και σχόλια που μάζεψε η Ναταλία Πετρίτη εδώ.

Όμως το περασμένο Σάββατο, λιγα 24ωρα πριν την πρώτη (από τις 22 προγραμματισμένες μεχρι την 1η Οκτωβρίου) εμφάνισή της μίλησε και το BBC. Προβάλλοντας το ντοκιμαντέρ The Kate Bush Story: Running Up That Hill, στο οποίο μιλάνε για αυτήν οι  John Lydon, St. Vincent, Big Boi, Elton John, Peter Gabriel, David Gilmour, Tricky, Neil Gaiman, Stephen Fry, Viv Albertine και άλλοι.

Αφού στο Λονδίνο δεν καταφέρατε να πάτε, τα εισιτήρια και για τα 22 live εξαντλήθηκαν σε 15 λεπτά, μπορείτε τουλάχιστον να δείτε το doc.

Καλή προβολή!