ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μια φωτογραφική βόλτα στη Χριστουγεννιάτικη Αθήνα

Είκοσι εικόνες/στιγμιότυπα από την πόλη που ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα Χριστούγεννα, τραβηγμένες με τη "θαυματουργή" κάμερα του Samsung Galaxy Note8.
Φωτογραφίες: Φώτης Βαλλάτος

Θα το εξηγήσει κάποιος ιστορικός τέχνης του μέλλοντος, αλλά μέχρι τότε μπορούμε να κάνουμε μια τολμηρή διαπίστωση. Ο τρόπος που εξελίχτηκε η σχέση μας με τη φωτογραφία με την χρήση των κινητών συσκευών μας έκανε στο τέλος να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη. Ειδικά αυτή που ζούμε, ειδικά αν έχεις τις δυνατότητες του Samsung Galaxy Note8 που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από μια φωτογραφική μηχανή. 

Αν και έχω γυρίσει αρκετές πόλεις στον κόσμο και τα τελευταία χρόνια μένω λίγο καιρό στην Αθήνα, παραμένει μια από τις πόλεις που με συναρπάζουν φωτογραφικά. Μπορεί να μην έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά των μεγαλουπόλεων που μας συναρπάζουν αλλά έχει λεπτομέρειες, γωνιές, μυστικά, πρόσωπα, ατμόσφαιρα, σε όλα εκείνα τα σημεία που η δύση συναντά την ανατολή, που οι παλιοί ρυθμοί της ζωής συναντούν τους καινούριους.

 

Τα Χριστούγεννα όλες αυτές οι λεπτομέρειες αποκτούν ένα διαφορετικό φως από αυτό το Αττικού Ουρανού. Είναι σαν να γλυκαίνουν. Σε μια βόλτα γύρω από το γραφείο της  Popaganda, στο κέντρο της Αθήνας σε κάνει να το καταλάβεις. Το Μοναστηράκι από ψηλά, η Αγορά, οι άνθρωποι της πόλης, οι πλανόδιοι μουσικοί, οι νέοι, οι ηλικιωμένοι, οι παθιασμένοι μαγαζάτορες, τα στολισμένα ξενοδοχεία, τα πράγματα που δεν προσέχεις μέσα σ´ένα παράθυρο, πίσω από μια πόρτα, όλα αυτά μαζί συνθέτουν ένα ρεαλιστικό φωτογραφικό άλμπουμ που θα στεκόταν εύκολα σε μια γκαλερί. Τολμήστε το και θα δείτε την πόλη σας μ’ ένα εντελώς διαφορετικό μάτι.

Όλες οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν με το νέο Samsung Galaxy Note8 με δύο κάμερες των 12 MP από πίσω να εξασφαλίζουν μια απίστευτη ποιότητα εικόνας, όποιες και να είναι οι συνθήκες.

 
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.