Categories: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Η «χρυσή παρακμή» της Νέας Υόρκης των 70’s μέσα από το φακό του Chris Stein

O Chris Stein, εκτός από κιθαρίστας των Blondie και «αιώνιος σύντροφος» της Debbie Harry, ακόμα και μετά το τέλος του έρωτά τους, είναι και δεινός φωτογράφος και μάλιστα, ακριβώς επειδή ως μέλος μιας από τις μπάντες που καθόρισαν τη «σκηνή», έχει απαθανατίσει τόσο γλαφυρά όσο λίγοι τη «χρυσή παρακμή» της Νέας Υόρκης των 70’s και των 80’s, του punk, του Factory και του CBGB’s.

Το πάθος του με τη φωτογραφία ξεκινά από νωρίς. Το 1983 ο Stein διαγνώσκεται με καλπάζουσα πέμφιγα, αυτοάνοσο δερματικό νόσημα, που τον αναγκάζει να αφήσει την κιθάρα στην άκρη και να «κρυφτεί» ακόμα πιο πολύ πίσω από το φακό, ντοκουμεντάροντας τη ζωή της Debbie και του σύμπαντος που περιστρέφονταν γύρω της, αποθεώνοντάς την σε κάθε κλικ. Οι Blondie θα διαλυθούν και εκείνη θα ακολουθήσει solo καριέρα, ούσα πάντα στο πλευρό του αγαπημένου της, δίνοντας μεγάλα ποσά για θεραπείες και φάρμακα. 

Στα 90s ο Stein γίνεται καλά, οι Blondie επανενώνονται, αλλά ο φακός του, δεν σταματά να τρέχει πίσω από τα θελκτικά χείλη και το μπλαζέ βλέμμα της Debbie Harry, που στα 70 της χρόνια, είναι πλέον ένας ζωντανός θρύλος. Στο παρακάτω gallery, 18 φωτογραφίες που αποθησαυρίσαμε από το επίσημο Facebook page του Stein, το οποίο ανανεώνει αρκετά τακτικά, χαρίζοντάς μας, μικρά διαμαντάκια, από μια Νέα Υόρκη, που εμείς συχνά πυκνά βλέπουμε στα όνειρά μας.

Δάσκαλος και μαθήτρια, γύρω στο 1980
Deb και Iggy
Με τον Iggy Pop.
Με τον David Bowie.
Στο μετρό της Νέας Υόρκης το 1975.
Debbie, Suzi Quatro, Joan στο L.A. τέλει '70.
Arturo Vega, Tommy Ramone και Debbie ίσως το '75
Debbie και Joan γύρω στο 1976, τραβηγμένη λίγες ώρες μετά τη γνωριμία Blondie και Runways το 1976.
Debbie Harry και Nancnancy Spungen.
«Gary Debbie Clem, καλωσήρθατε στο Liverpool»
Στο Βowery Loft, 1975.
Siouxsie, Debbie και Viv Albertine στο Λονδίνο.
Marty Rev και Alan Vega, Suicide, με την Debbie κάπου κοντά στην Times Square
Debbie και Robert Fripp κάποια στιγμή το 1978.
Πριν από κάποια εμφάνιση Top Of The Pops , Λονδίνο.
Debbie και Bill Murray, (Polyester sessions).
Robin και Debbie στη Νέα Υόρκη.
Με τον Sting

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη