ΒΙΒΛΙΟ

Bookfriends.gr: Έρχεται το site που περίμεναν όλοι οι βιβλιόφιλοι

Το μεγαλύτερο site με βιβλιοκριτικές αναγνωστών στην Ελλάδα, γίνεται πραγματικότητα με την υποστήριξη του Public.

Οι Έλληνες έχουν ξεχωριστή σχέση με το βιβλίο. Αγαπούν να το κρατούν στα χέρια τους, να το ξεφυλλίζουν, να μυρίζουν τις σελίδες του και να χάνονται στις λέξεις και τις ιστορίες του. Δεν είναι πάντα εύκολο όμως, να βρεις εκείνο το βιβλίο που θα σου κρατήσει συντροφιά, θα σε κάνει να μην θες να τελειώσει, θα σε κάνει να νιώσεις ένα με τους χαρακτήρες του. Η ανάγνωση είναι κάτι πολύ προσωπικό και σε κανέναν δεν αρέσει να αφήνει ένα βιβλίο στη μέση. Και εδώ είναι που έρχεται το bookfriends.gr, το μεγαλύτερο site με βιβλιοκριτικές αναγνωστών στην Ελλάδα για να κάνει την αναζήτηση του επόμενου βιβλίου πολύ πιο εύκολη υπόθεση. 

Όλο αυτό με τη βοήθεια του Public, του No. 1 βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα, το οποίο συνεχίζει να δείχνει έμπρακτα τη στήριξή του στη φιλαναγνωσία και το βιβλίο, προχωρώντας σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για τους αναγνώστες, δημιουργώντας το bookfriends.gr, έναν online χώρο ανταλλαγής απόψεων, όπου οι βιβλιόφιλοι μπορούν να μοιραστούν τη γνώμη τους για βιβλία που διάβασαν, να αναζητήσουν τις κριτικές άλλων αναγνωστών, να ανακαλύψουν νέους τίτλους και να προτείνουν εκείνους που τους ενθουσίασαν ή τους προβλημάτισαν. Γιατί εδώ χωράνε όλες οι απόψεις. 

Έτσι, κάθε φορά που τελειώνεις ένα βιβλίο θα μπορείς να γράψεις τη γνώμη σου και να μοιραστείς τα συναισθήματα που σου δημιούργησε μαζί με άλλους βιβλιοφάγους. Θα μπορείς να γράψεις πως ένιωθες κάθε φορά που τελείωνες ένα κεφάλαιο και αν ήθελες να πας γρήγορα στο επόμενο, ή αν σου φάνηκε πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι περίμενες. Στόχος του bookfriends.gr είναι να φιλοξενήσει όλες τις απόψεις όσων αγαπούν το διάβασμα. Ασφαλώς από το κοινό αυτό δεν μπορούν να λείπουν οι άνθρωποι που υπηρετούν το βιβλίο από κάθε σκοπιά. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους εκδότες, τους μεταφραστές και τους συγγραφείς, που θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους προφίλ, να επικοινωνήσουν με τους αναγνώστες τους και να διαμορφώσουν τη βιβλιοθήκη των έργων τους. 

Με την υποστήριξη του Public, τo bookfriends.gr, φιλοδοξεί να γίνει η κορυφαία πλατφόρμα σε πλούτο πληροφορίας, ένας πρακτικός και εύχρηστος προορισμός για κάθε αναγνώστη. Μέσα από 300.000 καταχωρημένα βιβλία, 105.000 συγγραφείς, 6.000 εκδότες και 75 κατηγορίες βιβλίων, ο επισκέπτης μπορεί:

  • Να αναζητήσει οποιοδήποτε βιβλίο, νέο ή παλαιότερο, και να βρει αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με αυτό
  • Να βαθμολογήσει και να γράψει τη σύντομη ή εκτενή κριτική του για τα βιβλία που διάβασε 
  • Να αλληλεπιδράσει με τα σχόλια και τις κριτικές άλλων αναγνωστών 
  • Να σχηματίσει το προσωπικό του προφίλ, όπου θα συγκεντρώνει όλες τις κριτικές του 
  • Να δημιουργήσει τη δική του ψηφιακή βιβλιοθήκη με τους τίτλους που διάβασε ή σκοπεύει να διαβάσει 
  • Να ακολουθήσει συγκεκριμένα βιβλία, εκδότες, συγγραφείς, που τον ενδιαφέρουν, λαμβάνοντας ειδοποιήσεις για κάθε νέα κριτική που αναρτάται 
  • Να μοιραστεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter) ή μέσω email κάποιο βιβλίο που απόλαυσε ή κάποια κριτική που ο ίδιος έγραψε.

Η κοινότητα του βιβλίου αποκτά σήμερα το σημείο συνάντησής της κι εσύ μπορείς να γίνεις μέρος της πιο βιβλιόφιλης παρέας. Γιατί το διάβασμα είναι μια υπέροχη συνήθεια, ένας συναρπαστικός τρόπος ψυχαγωγίας, γνώσης και έμπνευσης. Και στο bookfriends.gr συναντά την καλύτερη εκδοχή του, σε μια πλατφόρμα ανοιχτή για ενδιαφέρουσες συναντήσεις και γόνιμη επικοινωνία. 

Bookfriends.gr, εδώ χωράνε όλες οι απόψεις!

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.