ΜΟΥΣΙΚΗ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Νατάσσα Μποφίλιου: «Δεν χρειάζεται να γίνω μύγα για να μάθω τι λέγεται πίσω από την πλάτη μου»

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια παραδέχεται, λίγο πριν τις συναυλίες στην Τεχνόπολη, ότι μερικές φορές θα ήθελε να είναι στο δωμάτιο της με ένα νυχτικό και όχι στη σκηνή αλλά από την άλλη κάθε φορά που κατεβαίνει από αυτήν νιώθει ευτυχισμένη.
Φωτογραφίες: Γιάννης Μαργετουσάκης

Με αφορμή τις επικείμενες συναυλίες στην Τεχνόπολη, εκεί όπου στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου η Νατάσσα Μποφίλιου θα δώσει για άλλη μια φορά το φθινοπωρινό ραντεβού με το κοινό της, η ερμηνεύτρια κάνει μια αναδρομή στην πορεία της Βαβέλ, του τελευταίου δίσκου και της ομώνυμης περιοδείας της, και ανυπομονεί να ζήσει ξανά την «τέλεια συναυλία». 

Ποια ήταν η πιο έντονη στιγμή της περιοδείας της Βαβέλ και ποια η πιο αναπάντεχη; Τις πιο έντονες στιγμές τις ζήσαμε νομίζω στην δημιουργία της.  Όλο αυτό το πάθος, η λαχτάρα, τα νέα τραγούδια που ξεπηδούσαν σχεδόν κάθε μέρα κι από ένα, το στούντιο, καθώς και η δημιουργία των παραστάσεων, οι ατέλειωτες συζητήσεις για το πρόγραμμα, τη ροή, την σκηνοθεσία, το στήσιμο. Έντονες στιγμές γεμάτες αγάπη και ικανοποίηση. Από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους, άρχισαν να ζυμώνονται με τον κόσμο κι εκεί ήρθαν οι πιο αναπάντεχες. Η τεράστια αγκαλιά του κόσμου στα τραγούδια, η θερμή παρουσία του και η σύνδεσή του με τη Βαβέλ. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες γι’ αυτή τη διαδρομή της. 

Έχεις φαντασιωθεί ποτέ την «τέλεια» συναυλία; Πώς είναι και πόσο κοντά έχεις φτάσει σε αυτήν; Έχω την τύχη να την έχω ζήσει! Και όχι μόνο μία, αλλά πολλές φορές. Και σαν καλλιτέχνης και σαν κοινό.  Για μένα η «τέλεια συναυλία» είναι αυτή που η σκηνή και ο κόσμος έχει την ίδια όρεξη, την ίδια φόρα και την ίδια διάθεση για συγκίνηση και εκτόνωση. Οι κατάλληλοι άνθρωποι, στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή. Αυτή είναι η «τέλεια συναυλία».

Εύχεσαι να ήσουν ποτέ μυγούλα και να μπεις σε μια παρέα που δεν ακούει τα τραγούδια σου αλλά σε  σχολιάζει; Τα τελευταία χρόνια έχω μεγαλύτερη δραστηριότητα στα social media καθώς ασχολούμαι και τα παρακολουθώ με τη συνεργάτιδά μου αλλά και προσωπικά. Αναγκαστικά λοιπόν δεν έχω γλιτώσει από τη θέα όλων των ειδών τα αρνητικά σχόλια. Ευφάνταστα, με πλάκα, προς σκέψη, χυδαία, ανόητα, χωρίς καμία βάση, γεμάτα κακία! Όποτε ευτυχώς δεν χρειάζεται να γίνω μύγα για να μάθω τι μπορεί να λέγεται πίσω από την πλάτη μου, αρκεί να πατήσω πάνω στα σχόλια. Και ευτυχώς είναι περισσότερα αυτά που με χαροποιούν και με γεμίζουν θάρρος και ενέργεια.

«Για μένα η “τέλεια συναυλία” είναι αυτή που η σκηνή και ο κόσμος έχει την ίδια όρεξη, την ίδια φόρα και την ίδια διάθεση για συγκίνηση και εκτόνωση. Οι κατάλληλοι άνθρωποι, στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή».

Σε έχει πιάσει ποτέ πάνω στην σκηνή άρνηση; Έχεις πει ότι παλιότερα έκανες 140 συναυλίες τον χρόνο. Συνέβη ποτέ να νιώσεις «εγώ απόψε δε θέλω να είμαι εδώ πάνω;» κι αν ναι, πώς ανταπεξήλθες; Ναι μου έχει συμβεί κι όσο κι αν λατρεύω αυτό που κάνουμε και έχω λύσσα και όρεξη να παίζουμε, θα ήταν ψέμα να πω ότι δεν έχουν υπάρξει φορές που θα ήθελα να είμαι απλά στο δωμάτιο μου με το νυχτικό. Παρόλα αυτά έχω βρει τρόπο να το διαχειρίζομαι επιτυχώς και να το ανατρέπω μόλις πατώ το πόδι μου στο stage. Πιάνομαι από τα πρόσωπα του κοινού μας, από τους υπέροχους μουσικούς μας, από τα μάτια του Θέμη (Καραμουρατίδη), από την τύχη που έχω να κάνω αυτό που αγαπώ και αλλάζω τη διάθεσή μου τελείως.

Τώρα που ο κύκλος της Βαβέλ ολοκληρώνεται εάν μπορούσες να διορθώσεις κάτι στον δίσκο τι θα ήταν αυτό; Το τραγούδι Τα επόμενα φιλιά. Θα τα φτιάχναμε ο Θέμης ενορχηστρωτικά κι εγώ φωνητικά, όπως τα παίζουμε στο λάιβ μας. 

Ποιο είναι το συναίσθημα, το πρώτο χρονικά που νιώθεις όταν κατεβαίνεις από τη σκηνή μετά από μια μεγάλη συναυλία; Ανακούφιση και υπερένταση. Είμαι φοβερά κουρασμένη αλλά ανάλαφρη και ευτυχής.

Στη συνέντευξη σου στον Σταύρο Διοσκουρίδη είχες πει: «Στις μέρες μας η πιο επαναστατική πράξη, είναι να γνωρίσεις ποιος είσαι και να προσπαθήσεις να γίνεις καλύτερος». Ποια είσαι Νατάσσα Μποφίλιου; Είμαι η Νατάσσα Μποφίλιου, συγκεκριμένα του Νικολάου και της Αικατερίνης, μουσικός, 34 χρονών. Κατάγομαι από την Ελλάδα, ζω στην Αθήνα, αγαπώ όσο τίποτα την οικογένεια και τους φίλους μου και πιστεύω σ’ έναν ελεύθερο κι ευτυχισμένο άνθρωπο που σέβεται τη φύση και αγωνίζεται για ένα καλύτερο κόσμο για όλους. 

ΒΑΒΕΛ 2, Η Νατάσσα Μποφίλιου στην Τεχνόπολη στις 4 & 5 Σεπτεμβρίου 21:00
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.