Όσα λένε οι μπάντες μεταξύ τους: Hume Assine vs. FOAM

Στην Αθήνα σίγουρα αρέσει να ονειρεύεται. Στην Αθήνα επίσης, σίγουρα αρέσει η μουσική και ειδικά αυτή που την κάνει να ονειρεύεται περισσότερο. Κάτι τέτοιο πρέπει να είχαν στο μυαλό τους και οι άνθρωποι που έστησαν το Athens Dreams Pop, ένα showcase που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 25/2 (six d.o.g.s.) κι έχει σκοπό να προωθήσει καλλιτέχνες της indie/ dream pop αθηναϊκής σκηνής, που φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής μετά την σπουδαία φουρνιά των 90s αντίστοιχων συγκροτημάτων.

Στην πρώτη του έκδοση, το Athens Dreams Pop θα φιλοξενήσει Hume Assine και FOAM. Κι όπως θα δείτε παρακάτω, είχαν κάποια πράγματα να πουν μεταξύ τους…  

O Hume Assine αναρωτιέται για τους FOAM…

Σε ποια μεγάλη μπάντα θα θέλατε να είστε μέλη; Αν και σε αυτή την ερώτηση η απάντηση έρχεται αυτόματα κι είναι οι Radiohead, εντούτοις θα πούμε τους Foals γιατί είναι από τις βασικές μας επιρροές, είναι πολύ κοντά στη λέξη Foam στο λεξικό και λατρεύουμε τα κιθαριστικά τους chops.

Αν έπρεπε να διαλέξετε: Κιθάρες ή synthesizers; Κιθάρες περασμένες από synth pedals, υπάρχουν άφθονες στο ΕΡ μας άλλωστε, όπως επίσης synths περασμένα μέσα από άπειρα delay pedals. Bazinga.

Σε ποιο pop όνειρο των Αθηναίων, θα θέλατε να είστε μέρος; Στο να ξαναβαφτούν τα κτίρια των Αθηνών με όμορφα χρώματα.

Μετά το Athens Dreams Pop, ποιο είναι το φεστιβάλ που θα θέλατε να παίξετε φέτος και γιατί; Μετά το Athens Dreams Pop , θα θέλαμε ιδανικά να επισκεφθούμε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας. Στα Ζήρια για παράδειγμα γίνεται τα τελευταία χρόνια ένα από τα πιο αγαπημένα μας φεστιβάλ στο  οποίο, έχοντας παρευρεθεί ήδη σαν ακροατές, θα θέλαμε πολύ να συμμετάσχουμε κάποια στιγμή!

…κι οι FOAM αναρωτιούνται για τον Hume Assine

Με ποιό παραγωγό θα ήθελες να δουλέψεις το επόμενο άλμπουμ σου; Με τον Mark Ronson! Μόνο και μόνο γι’ αυτά τα τύμπανα, δε θα μπορούσα να σκεφτώ κάποιον άλλον!

Αν έφευγες σε τουρ κι έπρεπε να διαλέξεις μόνο ένα hardware synth, ποιό θα ήταν αυτό; Το Roland System-8 γιατί είναι μοντερνιά και hi-tech, αλλά ξέρει να κάνει πολύ καλά, αυτό που έκαναν τα κλασικά και αγαπημένα αναλογικά synths.

Αγαπημένο heavy metal album; Δεν έχω αγοράσει ποτέ μου heavy metal album, οπότε δεν έχω αγαπήσει και κάποιο. Ναι το ξέρω, λάθος, μου… Αλλά κανείς δεν είναι τέλειος. Ο ντράμερ μας πάντως, o Αλέξιος Αντωνόπουλος που είναι τρελό μέταλλο μου είπε να σας πω το Rust in Peace από Megadeath.

Πιστεύεις πως εν έτει 2018 έχει νόημα η κυκλοφορία φυσικού προϊόντος στη μουσική;  Όσο νόημα έχει ο ρομαντισμός, και το «Για το γαμώτο». Και για μένα έχουν πολύ. Τεχνοκρατικά πάντως, σίγουρα όχι. Αλλά στη μουσική τουλάχιστον καλό είναι να μην είμαστε τεχνοκράτες!

O Hume Assine και οι FOAM θα εμφανιστούν στο Athens Dreams Pop Showcase στο six d.o.g.s την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Να είστε εκεί λίγο πριν τις 21:00. Είσοδος: 5 ευρώ.
POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA