Categories: WEEKLY MUSIC PLEASURE

Στο Comfort To Me, οι Amyl and The Sniffers φλερτάρουν με το άλμπουμ της χρονιάς

Στο ‘Comfort To Me’, οι Amyl and Τhe Sniffers μας γνωστοποιούν την ευρύτερη μορφή της ταυτότητας τους, που βάζει το λιθαράκι της στον punk ήχο του σήμερα. Τη στιγμή που το εναρκτήριο κομμάτι του άλμπουμ “Guided By Angels” διαπερνάει τα αυτιά μας, κάτι μέσα μας κάνει απευθείας «κλικ». Σε αυτή την κυκλοφορία, το συγκρότημα μοιάζει να βρίσκει τον σκοπό του.

Όλα τα έως τώρα γνώριμα στοιχεία του ήχου τους, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στους δύο προηγούμενους δίσκους τους, εξακολουθούν να είναι παρόντα και ταυτόχρονα να μοιάζουν αρκετά διαφορετικά κι εμπλουτισμένα. Η Amy Taylor, συνεχίζει να διαχέει στο ύφος του group την ελκυστική, εξαγριωμένη περσόνα της, αυτή τη φορά, επιχειρώντας στιχουργικά να φτάσει λίγο πιο κοντά στην αυτοπραγμάτωση και τη ψυχή της.

Η Amy, μας συμβουλεύει να «προστατεύουμε της ενέργειά μας» και «ποτέ να μην κρατάμε τη δυστυχία μέσα μας». Μέχρι σήμερα, η ευαισθητοποίηση και η αυτοφροντίδα δεν συνήθιζαν να βρίσκονται ψηλά στη λίστα των πιθανών θεματικών για την Amy και την παρέα της, με την επιλογή του εμπλουτισμού τους να προσελκύει το ενδιαφέρον μας. Το closing track του άλμπουμ, “Snakes”, αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα αυτής της διεύρυνσης. Η κατάθεση ψυχής που ισοδυναμεί με την αντανάκλαση της παιδικής ηλικίας της frontwoman, παίρνει τη μορφή ενός μανιφέστου για το άλμπουμ στο σύνολό του: «Υποβάλλομαι στην αλλαγή».

Μέσα από τα 13 κομμάτια του, Το ‘Comfort To Me’ μας φανερώνει πως αγαπάει την υπερβολή ακόμη κι αν αυτή οδηγεί στη δημιουργία κομματιών όπως το “Maggot”, που δεν έχουν να προσθέσουν κάτι μέσα σε έναν ήδη γεμάτο από πληθωρικά τρακ δίσκο. Αυτό που απομένει να δούμε, είναι εάν το Comfort To Me θα αφήσει στο ευρύ κοινό τη γεύση που άφησε σ’ εμάς: Eκείνη του υποψήφιου ως το άλμπουμ της χρονιάς. 

Highlights: Hertz, Guided By Angels, Security, Snakes 

Metascore: 81/100
Release Date: 10 Σεπτεμβρίου 2021
Label: ATO Records

Λουίζα Σολομών-Πάντα