Categories: TV SHOWS

5 σειρές που πρέπει να ξεκινήσεις τον Ιανουάριο

O Tom Hardy στο Taboo.

Tα Χριστούγεννα πέρασαν. Τα μελομακάρονα τέλειωσαν. Το Μόνος στο Σπίτι (αυτό με τον Τραμπ) το είδαμε. Τα χριστουγεννιάτικα επεισόδια από τα Φιλαράκια, το Community και το the O.C. τα είδαμε κι αυτά. Είμαστε έτοιμοι για τον καινούριο χρόνο. Τι καλύτερο λοιπόν από να ξεκινήσουμε το 2017 με μία (και δύο) καινούργιες τηλεοπτικές σειρές:

Taboo (BBC/FX, 7 Ιανουαρίου)

H νέα σειρά του BBC και του FX (το οποίο διατηρεί ένα σερί με αξιόλογες παραγωγές τα τελευταία χρόνια) είναι μια δημιουργία των Stephen Knight (Peaky Blinders, Locke), Tom Hardy (μάλλον δεν χρειάζονται αναφορές τώρα πια) και του Edward “Chips” Hardy, πατέρα του Tom.

Βρισκόμαστε στη Βρετανία του 1814 με την επιστροφή του τυχοδιώκτη James Delaney (Tom Hardy) από την Αφρική, όπου θεωρείται ότι πέθανε σε ένα ναυάγιο. Η επιστροφή αυτή συμπίπτει με το θάνατο του πατέρα του και την προσπάθεια της East India Company (η οποία παρουσιάζεται ως εταιρεία-μπαμπούλας, η E-Corp του 19ου αιώνα) να αρπάξει την φαινομενικά άνευ αξίας κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του. Το πρώτο επεισόδιο μας προϊδεάζει για μια αξιόλογη παραγωγή, ένα one-man show του Tom Hardy (για να προετοιμάσω όσους δεν τον συμπαθούν) και μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα μυστηρίου και (ίσως) υπερφυσικού. Σε δευτερεύοντες ρόλους θα συναντήσουμε τους Oona Chaplin (Black Mirror, Game of Thrones), Michael Kelly (House of Cards, Generation Kill), Jonathan Pryce (Brazil, Game of Thrones) και David Hayman.

A Series of Unfortunate Events (Netflix, 13 Ιανουαρίου)

Το επόμενο προϊόν του εργοστασίου παραγωγής τηλεοπτικών σειρών του Netflix είναι η μεταφορά της πασίγνωστης σειράς παιδικών βιβλίων του Lemony Snicket (ψευδώνυμο του Daniel Handler) που ακολουθεί τις περιπέτειες των παιδιών της οικογενείας Baudelaire μετά το θάνατο των γονιών τους. Τα παιδιά περνούν υπό την κηδεμονία ενός συγγενούς τους, του κακοποιού Count Olaf, ο οποίος προσπαθεί να κλέψει την κληρονομιά τους.

Το σενάριο έχει γραφτεί από τον Daniel Handler, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Barry Sonnenfeld (The Adams Family, Men in Black, Get Shorty). Τα 13 βιβλία της σειράς θα μεταφερθούν σε 3 σεζόν των 8 επεισοδίων, με την τηλεοπτική μεταφορά να λέγεται ότι θα έχει πιο σκοτεινό τόνο και θα είναι πιο πιστή στα βιβλία σε σχέση με την ταινία του 2004. Στο ρόλο του Count Olaf ο Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother), με τους Malina Weissman, Louis Hynes και Presley Smith στους ρόλους των παιδιών της οικογένειας Baudelaire.

Frontier (Netflix, 20 Ιανουαρίου)

H σειρά καταπιάνεται με το εμπόριο γούνας στη Βόρεια Αμερική κατά τον 18ο αιώνα και ακολουθεί την προσπάθεια του Declan Harp (Jason Momoa) ενός μισο-Ιρλανδού, μισο-Ιθαγενούς εμπόρου/πολεμιστή καθώς προσπαθεί να σπάσει το εμπορικό μονοπώλιο της Hudson’s Bay Company στον Καναδά.

Αν σκέφτεσαι ότι σου θυμίζει κάτι, δίκιο έχεις. Το σκηνικό φέρνει στο μυαλό το The Revenant του Alejandro Iñárritu αλλά υπόσχεται περισσότερη δράση και αίμα, ενώ υπάρχουν σημεία στο οποία προσπαθεί να περάσει το μήνυμά του ενάντια στην αποικιοκρατία, το whitewashing και τον ιμπεριαλισμό.

Πρόκειται για μια συμπαραγωγή του Discovery Channel και του Netflix. Πρωταγωνιστής είναι όπως είπαμε ο-θα-τρόμαζε-αρκούδα Jason Momoa (Game of Thrones) και μαζί του οι Alun Armstrong, Allan Hawco και Landon Liboiron.

Riverdale (The CW, 26 Ιανουαρίου)

Θυμάστε τα κόμικς του Άρτσι; Θυμάστε τη Μπέτι; Τη Βερόνικα; Τον Τζακ; Ε ξεχάστε τους. H νέα αυτή σειρά είναι μια πιο σκοτεινή ερμηνεία των χαρακτήρων της Archie Comics πάνω στους οποίους βασίζεται, καθώς ξεκινάει με ένα φόνο στην ειδυλλιακή πόλη του Riverdale και θα προσπαθήσει να αναμίξει με επιτυχία το μυστήριο, το χιούμορ, το σχολικό ρομάντζο και το σουρεαλιστικό στοιχείο.

Παραγωγός είναι ο Greg Berlanti o οποίος είναι υπεύθυνος για το σύμπαν της DC Comics στο CW, το οποίο έχει γίνει κάτι σαν καταφύγιο για σειρές που βασίζονται σε κόμικς. Να σημειωθεί ότι ο Berlanti έχει περιγράψει το Riverdale ως “το Dawson’s Creek συναντά το Twin Peaks”. Όποιος θέλει, τον πιστεύει. H πρεμιέρα της συμπίπτει με την 75η επέτειο από τη δημιουργία του Άρτσι.

Sneaky Pete (Amazon, 13 Ιανουαρίου)

Ομολογώ ότι την αναφέρω μόνο λόγω των ονομάτων που είναι υπεύθυνα για την ύπαρξή της. Δημιουργοί οι Bryan Cranston (o Walter White φυσικά) και David Shore (House). Παραγωγός ο πάντα αξιόπιστος Graham Yost (Justified, The Americans, Band of Brothers, The Pacific). Δυστυχώς όμως, οι σειρές του Amazon είναι hit-or-miss, οπότε θα κράταγα μικρό καλάθι.

Πρωταγωνιστής ο συμπαθής σε δευτερεύοντες ρόλους Giovanni Ribisi (τον οποίο για κάποιο λόγο τον θυμάμαι κυρίως από το Gone in 60 Seconds και δεν του αξίζει κάτι τέτοιο) ως ένας απατεώνας που μόλις αποφυλακίζεται και ανακαλύπτει ότι τον κυνηγάει ένας μαφιόζος που είχε εξαπατήσει στο παρελθόν. Μαζί του η εξαιρετική Margo Martindale (Justified, The Americans), η Marin Ireland (Hell or High Water) και σε ρόλο guest star o Bryan Cranston.

Σειρές που επιστρέφουν

Sherlock, 4ος Κύκλος.

Sherlock (BBC/PBS, 1 Ιανουαρίου): Ο αγαπημένος μας ντετέκτιβ επιστρέφει για 4η σεζόν με 3 καινούρια επεισόδια (ή μήπως δεν σταματάνε όλοι στο τρίτο;).

Its Always Sunny in Philadelphia (FXX, 4 Iανουαρίου): H συμμορία παραμένει ορεξάτη και ανευλαβής στη μακροβιότερη πια κωμωδία στην ιστορία της τηλεόρασης.

Man Seeking Woman (FXX, 4 Ιανουρίου): O Jay Baruchel συνεχίζει να ψάχνει την αγάπη στην 3η σεζόν της σουρεαλιστικής ρομαντικής κομεντί.

Homeland (Showtime, 15 Ιανουαρίου): Η Carrie Matheson επιστρέφει για νέες περιπέτειες, αλλά αναρωτιέμαι μήπως αυτή η σειρά έπρεπε να είχε τελειώσει σε κάποια προηγούμενη σεζόν.

Baskets (FX, 19 Ιανουαρίου): H dramedy του Zack Galifianiakis (με παραγωγό τον σπουδαίο Louis C.K.) ανανεώθηκε για 2η σεζόν μετά την καλή –αλλά όχι εξαιρετική– πρώτη.

Γιώργος Καραλιάς

Share
Published by
Γιώργος Καραλιάς