ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«ΦΕΥ : ΕΔΩ»: κοιτάζοντας τη μουσική, ακούγοντας τους πίνακες

Η πρώτη ατομική έκθεση του Αριστομένη Θεοδωρόπουλου περιλαμβάνει επτά πίνακες ζωγραφικής αλληλένδετους με επτά μουσικά έργα. Δείτε τους, ακούστε τους.

Ο Αριστομένης Θεοδωρόπουλος παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «ΦΕΥ : ΕΔΩ», η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 στο FOTAGOGOI, ένα νέο project space στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Η έκθεση περιλαμβάνει επτά πίνακες ζωγραφικής αλληλένδετους με επτά μουσικά έργα, αποτελώντας μέρος μιας καθολικής σύνθεσης, όπου το κάθε ένα από αυτά παρουσιάζεται ξεχωριστά, ως μια μικρογραφία της ολότητας του «ΦΕΥ». Τα έργα είναι μια χαρτογράφηση της εσωτερικής αναζήτησης και των βιωμάτων του καλλιτέχνη, με αναφορές που κυμαίνονται από την ελληνική κουλτούρα και ιστορία μέχρι και εκείνες της Δύσης και της Ανατολής αντίστοιχα.

https://youtu.be/8UipRwfHZsQ

Το «ΦΕΥ : ΕΔΩ» κυκλοφορεί σε μορφή δίσκου και βιβλίου, στις 11 Οκτωβρίου, από την B-Otherside Records, και θα είναι διαθέσιμο στον χώρο της έκθεσης και στα δισκοπωλεία.

Οι πίνακες που παρουσιάζονται είναι αποτέλεσμα κλασικών τεχνικών ζωγραφικής (λάδι σε μουσαμά και λάδι σε ξύλο), σε συνδυασμό με βιομηχανικά και φυσικά υλικά, δημιουργώντας έτσι ένα αντιθετικό αλλά οργανικό αποτέλεσμα. Αντλώντας στοιχεία από την παλαιότερη δουλειά του καλλιτέχνη, τα έργα κουβαλούν κάποια χαρακτηριστικά παραστατικής ζωγραφικής, που τείνουν όμως προς την αφαίρεση, με έντονη την παρουσία του συμβολισμού, της ανθρώπινης μορφής και παρουσίας. 

Ο Αριστομένης Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ.

Εδώ και τουλάχιστον μία δεκαετία δραστηριοποιείται στον χώρο των εικαστικών και της μουσικής, έχοντας λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, δρώμενα και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Eγκαίνια: Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, 20:00-23:00
Διάρκεια: Πέμπτη 18 Οκτωβρίου – Πέμπτη 25 Οκτωβρίου
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή – Πέμπτη 16:00-22:00
FOTAGOGOI, Λεοννάτου 4 (Λεωνίδου & Κολοκυνθούς), Αθήνα – Μεταξουργείο, 10436
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.