Έχουν μείνει μόνο τρία επεισόδια για να τελειώσει η 7η σεζόν του Game of Thrones, η οποία ούτως ή άλλως είναι μικρότερη από όλες τις προηγούμενες. Δεδομένης της μηδενιστικής ματιάς που έχει το σήριαλ του Τζωρτζ Ρ.Ρ Μάρτιν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε θανάτους, το θέμα όμως πια, δεν είναι ποιός θα ζήσει ή θα πεθάνει, αλλά να μας απαντηθούν τα μεγάλα ερωτήματα που έχει θέσει εδώ και εφτά σεζόν. Ποιοί είναι οι γονείς του Τζον Σνόου, θα δουλέψει η στρατηγική της Νταινέρυς και πότε θα κατέβουν οι White Walkers;

Παρόλο που οι χαρακτήρες κινούνται πια με απίστευτους ρυθμούς (ο Σνόου έφτασε από το Γουίντερφελ στο Ντραγκονστόουν σε 30 δευτερόλεπτα), η σειρά έχει πολύ υλικό ακόμα για το οποίο θέλουμε απαντήσεις, πριν φτάσει η τελική μάχη με τους απέθαντους.

Αυτές είναι μερικές από τις απορίες που πρέπει να μας λύσουν οι υπεύθυνοι της σειράς:

Τί θα κάνει η Άρυα με το «στιλέτο του Tσέχωφ»;

Isaac Hempstead Wright and Maisie Williams in Game of Thrones

Αν δείξεις ένα στιλέτο στην πρώτη σεζόν, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα καταλήξει στην καρδιά κάποιου. Ποιού όμως; Η πιο πιθανή απάντηση είναι του Λίτλφίνγκερ.

Ο Μπέιλς, όπως όλα δείχνουν, είχε συνομιλήσει να δολοφονήσουν τον Μπραν για να μπορέσει να ρίξει το φταίξιμο στον Τύριον και να αρχίσει να ανεβαίνει επιτέλους την χαοτική του σκάλα προς τον θρόνο.

Άλλοι χαρακτήρες που θα μπορούσε να δολοφονήσει η Άρυα με το μαχαίρι της είναι ο «Σκύλος», η Μελισάνδρη και ο Μπέρικ Ντοντάριον, οι οποίοι θεωρεί ότι κάποια στιγμή στην πορεία της την πρόδωσαν. Μια πιθανή απώλεια από το μαχαίρι θα ήταν και η Σάνσα, αν αποφασίσει να συνεργαστεί με τον Λιτλφίνγκερ για να κάνουν κακό στον Τζον, αν και κάτι τέτοιο μοιάζει παρατραβηγμένο.

 Το μόνο σίγουρο είναι ότι τώρα που η μικρή Σταρκ έχει βαλυριανό όπλο θα σκοτώσει μερικούς Λευκούς, γιατί όχι και τον ίδιο τον βασιλιά τους.

Μπορεί η Σέρσεϊ να σκοτώσει έναν από τους δράκους;

Πολλοί θαυμαστές της σειράς εικάζουν ότι το γιγάντιο βέλος που χτύπησε τον Ντρόγκον ήταν δηλητηριασμένο. Άλλωστε το όνομά του είναι Σκορπιός. Αν αυτό ισχύει τότε τον Ντρόγκον τον περιμένει ένας μακρύς και οδυνηρός θάνατος.

Έτσι ενισχύεται και η θεωρία ότι ένας από τους δράκους θα πεθάνει και θα τον πάρουν οι White Walkers. Ο Ντρόγκον ίσως, καταφέρει να φτάσει πέρα από το τείχος και όταν πεθάνει να τον αναστήσουν οι απέθαντοι ως παγωμένο δράκο.

Αν όμως όλα αυτά αποδειχθούν απλές θεωρίες, τότε ο «πρωτότοκος» της Καλίσι, θα αναρρώσει σχετικά γρήγορα και θα ριχτεί πάλι στην μάχη. Άλλωστε ακόμα και να πεθάνει ένας από τους δράκους υπάρχουν άλλοι δυο. Πόσα τόξα έχει η Σέρσεϊ και πόσο καλή είναι στον στόχο;

Πότε θα επιστρέψει ο Τζον στον Βορρά;

Ξέρουμε ήδη από τα τρέιλερ ότι ο Τζον κάποια στιγμή θα γυρίσει στον Βορρά. Τόσο ο Μπραν όσο και ο «Σκύλος» έχουν δει τους λευκούς να κατεβαίνουν, στα οράματά τους, αν και δεν είναι ξεκάθαρο εάν έβλεπαν το μέλλον ή το παρελθόν.

Βρισκόμαστε, όμως, ήδη στα μισά της σεζόν και ο Βασιλιάς του Βορρά δεν έχει καν αρχίσει να σκάβει για το δρακόγυαλο. Κουνήσου Τζον.

Θα έρθουν «πιο κοντά» η Νταινέρυς και ο Τζον, πριν αυτός φύγει για τον Βορρά;

Emilia Clarke and Kit Harington in Game of Thrones

Η ένταση ανάμεσα στην Καλίσι των Ντοθράκι και τον Βασιλιά του Βορρά συνέχισε να είναι έντονη και στο τέταρτο επεισόδιο, αλλά όπως είπε και ο ίδιος ο Τζον, που πριν από λίγο είχε πάει βόλτα σε μια σπηλιά με την Ντανυ, στον έμπιστό του Ντάβος, τώρα δεν έχει χρόνο για κορίτσια.

Παρόλα αυτά μοιάζει αναπόφευκτο το ότι αυτό οι δυο είτε θα παντρευτούν, γεγονός που θα έλυνε και το όλο θέμα με το γονάτισμα, είτε θα έρθουν πολύ κοντά για να χαλαρώσουν λίγο από την ένταση που επικρατεί ανάμεσά τους πριν χωριστούν.

Το μόνο πρόβλημα θα ήταν η πραγματική ταυτότητα του Τζον…

Πότε επιτέλους θα εμφανιστεί ο Γκέντρυ;

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Γκέντρυ θα κάνει την εμφάνισή του αυτήν τη σεζόν. Ακόμα και ο ίδιος ο ηθοποιός το παραδέχτηκε. Έχουν περάσει , βέβαια, τέσσερα επεισόδια και ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον μπάσταρδο γιο του Ρόμπερτ Μπαράθιον.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Γκέντρυ είναι από τους ελάχιστους που ξέρουν πως να χειρίζονται το βαλυριανό ατσάλι, είναι πολύ πιθανό πως θα είναι εκείνος που θα μετατρέψει το δρακόγυαλο σε όπλα.

Είναι πιθανό επίσης, να μην έφυγε ποτέ και απλά να κρύβεται στο Ντράγκονστοουν. Αν αυτό ισχύει τότε θα συναντηθεί με τον παλιό του φίλο, Ντάβος, για να του προσφέρει την βοήθειά του. Ίσως, βέβαια, ξαναγύρισε στην Αδελφότητα και έτσι ο Τζον τον συναντήσει στον Βορρά, όπου ίσως ξαναβρεθεί επιτέλους με την Άρυα.

Όπως και να χει ο Γκέντρυ αποτελεί κίνδυνο για την Νταινέρυς. Πολλοί στο Γουέστερος πιστεύουν πως ως μπάσταρδος του Ρόμπερτ, έχει μεγαλύτερο δικαίωμα στον θρόνο απ΄ ότι η μάνα των δράκων.

Θα προδώσει ο Τζέιμι την Σέρσεϊ για να πάει με το μέρος του Τύριον;

Ο Τζέιμι, σχεδόν 100% επιβίωσε από το 4ο επεισόδιο. Βέβαια, ίσως χρειαστεί να πετάξει το χρυσό του χέρι για να βγει στην επιφάνεια της λίμνης.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα τον μαζέψουν οι καβαλάρηδες της Ταργκάρυεν και ο Τζέιμι θα γίνει αιχμάλωτός της για ξαναβρεθεί έτσι με τον αδερφό του, Τύριον.

Ο Τζέιμι ήταν άλλωστε εκείνος που απελευθέρωσε τον Τύριον στην τέταρτη σεζόν, ορκίστηκε όμως ότι θα τον σκότωνε όταν έμαθε ότι ήταν εκείνος που σκότωσε τον πατέρα τους. Πώς θα αντιδράσουν οι δυο τους όταν δουν ο ένας τον άλλο;

Ο Τύριον θα μπορούσε να απελευθερώσει τον αδερφό του για να του ξεπληρώσει την χάρη ή θα μπορούσε να του πει ότι όσο εκείνος ήταν αιχμάλωτος των Σταρκ, η Σέρσεϊ κοιμόταν με τον ξάδερφό τους, τον Λάνσελ (ένα γεγονός που ο αιμομίκτης αλλά πιστός Τζέιμι, δεν γνωρίζει).

Πού είναι ο Γιούρον;

Τελευταία φορά που είδαμε τον παράφρονα θαλασσοπόρο, κατέστρεψε τον στόλο την Γιάρα και του Ντορν και απέκλεισε τον Γκριζοσκώληκα και τους Άσπιλους στο Κάστλρι Ροκ. Είναι ακόμα εκεί;

Θα αναγκαστεί η Σέρσεϊ να τον καλέσει στο Κινγκς Λάντινγκ, τώρα που ο στρατός των Λάννιστερ κατατροπώθηκε;  Τώρα που η Νταινέρυς έχει τον Τζέιμι, είναι η τέλεια ευκαιρία γα τον Γιούρον να γίνει ο πιο έμπιστος σύμβουλος της βασίλισσας. Αν και αυτό μπορεί να είναι κακό νέο για τον Τζέιμι, ίσως δώσει στον Γκριζοσκώληκα την ευκαιρία να γυρίσει πίσω στην Μισάντεϊ του.

Υπάρχει περίπτωση τόσο η Σέρσεϊ όσο και η Νταινέρυς να καλέσουν ενισχύσεις;

Michiel Huisman and Emilia Clarke in Game of Thrones, season 6, episode 6.

Η Σέρσεϊ έχει ήδη αφήσει να εννοηθεί ότι σκοπεύει να προσλάβει την Χρυσή Εταιρεία, μια ομάδα μισθοφόρων, να πολεμήσουν γι΄ αυτήν. Αν και οι Ντοθράκι και οι Άσπιλοι είναι αρκετοί για να νικήσουν ακόμα και τον ενισχυμένο στρατό της βασίλισσας, η Νταινέρυς μπορεί και εκείνη να ζητήσει βοήθεια. Ο πρώην εραστής της Νταάριο Ναχάρις ίσως έρθει με στρατό από το Έσσος και ο πάντα πιστός σερ Τζόρα μπορεί να ηγηθεί του στρατού αυτού.

Αλλιώς, θα υπήρχε τρόπος για τον Ντάαριο και τον Τζόρα να εισχωρήσουν στην Χρυσή Εταιρεία;

Τί θα απογίνει η Γιάρα;

Τα κορίτσια του Ντορν βρήκαν φριχτό θάνατο στα χέρια του Γιούρον και της Σέρσεϊ, αλλά τί θα γίνει με την Γιάρα που είναι ακόμα αιχμάλωτη του;  Ο Θίον έφτασε στο Ντράγκονστοουν για να ζητήσει βοήθεια από την Καλίσι να πάρει πίσω την αδερφή του. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η διάσωση θα πάει καλύτερα από τότε που εκείνη προσπάθησε να τον σώσει από τα χέρια του Ράμσεϋ.

Τί ρόλο έχουν ακόμα να παίξουν οι ανταρόλυκοι;

Καταλαβαίνουμε ότι το HBO ξόδεψε όλο του το μπάτζετ στον Ντρόγκον που έπρεπε να «ψήσει» έναν ολόκληρο στρατό, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την έλλειψη των ανταρόλυκων.

Είναι απλά χαζό για τον Τζον να πάει μέχρι το Ντράγκονστοουν χωρίς τον προστάτη του. Ο Ρομπ άλλωστε πέθανε γιατί αποφάσισε να αφήσει τον λύκο του δεμένο όταν πήγε στον Κόκκινο Γάμο. Αφήστε που μια σκηνή με δράκους και λύκους θα ήταν σχεδόν ποιητική.

Παρόλα αυτά όμως, η συνάντηση της Άρυα με τον λύκο της, τη Νυμέρια, και την τεράστια αγέλη της, μπορεί να αποδειχτεί σημαντική. Αλλιώς γιατί να ξανασυναντηθούν οι δυο τους;

Πού είναι ο Χάουλαντ Ρίντ;

Η Μίρα έφυγε κλαίγοντας από τον Γουίντερφελ, μετά το κρύο αντίο του Μπραν, για να γυρίσει στην οικογένειά της τώρα που οι White Walkers κατεβαίνουν.

Ο πατέρας της, όπως θα θυμάστε, ήταν μαζί με τον Νεντ όταν γεννήθηκε ο Τζον Σνόου. Αυτό σημαίνει ότι ξέρει ποιοί είναι οι πραγματικοί του γονείς.

Αν και ο Μπραν ως Κοράκι πλέον ξέρει την αλήθεια, το πιο πιθανό είναι ότι κανένας δεν θα πιστέψει ένα αγόρι με περίεργα οράματα. Ο λόγος του ηγέτη του Οίκου των Ρίντ, όμως, μπορεί να τους πείσει όλους.

Ποιός είναι ο πρίγκιπας/ η πριγκίπισσα που της προφητείας;

Emilia Clarke and Kit Harington in Game of Thrones

Εδώ και πολλές σεζόν το κοινό αναρωτιέται αν ο πρίγκιπας της προφητείας είναι η Νταινέρυς ή ο Τζον. Αυτός που μέλει να γίνει ο σωτήρας λέγεται ότι θα είναι η δευτέρα παρουσία του/ της Αζόρ Αχάι, που θα σώσει τον κόσμο από τους White Walkers. Ο Σνόου ή η Καλίσι ή ακόμα και ένα παιδί που ίσως κάνουν μαζί μπορεί να είναι η απάντηση. Ή μπορεί να είναι κάποιος εντελώς άλλος.

Πηγή: Time Magazine