Categories: ΜΟΥΣΙΚΗ

Μια φορά κι έναν καιρό, με τους 1000mods στην Αμερική…

Ακόμη κι όταν το βανάκι τους φρακάρει στα χιόνια, οι 1000mods συνεχίζουν να περνούν σύνορα και να διανύουν χιλιόμετρα, πολύ μακριά από τα ελληνικά εδάφη, όπως λίγοι ξέρουν να κάνουν καλά. Γυρνώντας πίσω στον χρόνο και πολύ πριν από τη δημιουργία του πρώτου τους άλμπουμ Super Van Vacation, ένας απ’ τους βασικούς τους στόχους, όπως αναφέρουν στην Popaganda, ήταν να παίξουν και να επιχειρήσουν να εξαπλώσουν τη μουσική τους πέρα απ’ τα σύνορα της Ελλάδας, πράγμα που έχουν καταφέρει εδώ κι αρκετά χρόνια. Το 2011 έγινε το πρώτο τους tour στην Ευρώπη. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν φέρει εις πέρας άλλες 6 τουρνέ.

Στην τελευταία, τα χιλιόμετρα πολλαπλασιάστηκαν και τα παιδιά κατάφεραν να οδηγήσουν τη φήμη τους μέχρι τις ΗΠΑ, αποκομίζοντας τις πιο αυθεντικές εμπειρίες στον δρόμο, και φτάνοντας στο μέρος που εκφράζει πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο τον ήχο τους… στις ερήμους της αμερικάνικης ηπείρου. Εμείς βρεθήκαμε μαζί τους, έστω και νοητά, σε ένα ταξίδι που όμοιό του λίγες ελληνικές μπάντες έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν, μερικές ημέρες πριν το live τους στο Piraeus 117 Academy το Σάββατο 17 Μαρτίου, για ένα πολλά υποσχόμενο reunion με το αθηναϊκό κοινό τους. 


Let the tour diary begin!

Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2018: Soundcheck στο Mexico city! Νομίζω ότι το τουρ μας στην Αμερική ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο παίζοντας 2 live στο Μεξικό, όπου ο κόσμος πραγματικά ήταν τρομερός.

Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου 2018: Στο αεροδρόμιο JFK, ακριβώς μετά την προσγείωση μας απ’ την πόλη του Μεξικού! Ο ενθουσιασμός δεν κρύβεται…

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018: Το Μόντρεαλ  ήταν η πρώτη στάση του βόρειοαμερικανικού τουρ μας και ουσιαστικά και το πρώτο στον Καναδά! Το Bar le ritz ήταν το ιδανικότερο μέρος για να πραγματοποιήσουμε το live μας.

«Ένα tour αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι μιας μπάντας που θέλει να προωθήσει τη μουσική της. Ουσιαστικά είναι μια φυσική συνέχεια απ’ το studio στο δρόμο, για να παίξεις στον κόσμο τα κομμάτια που έχεις ηχογραφήσει. Σίγουρα η επιμονή και η έντονη παρουσία είναι τα βασικά και πρώτα βήματα σε αυτό που ονομάζουμε tour. Όλα αυτά τα χρόνια μεγάλο ρόλο διαδραμάτισε το ότι μπορέσαμε να συνεργαστούμε με τα σωστά άτομα, βελτιώνοντας τις συνθήκες και τις προδιαγραφές ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς ένα tour, μέσω της προώθησης  της μουσικής μας στον τελικό αποδέκτη: τον κόσμο που μας ακούει και μας στηρίζει.»

Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου 2018: Βρισκόμαστε καθ’ οδόν στην πολιτεία του Οντάριο όπου παίξαμε στην πόλη του Τορόντο!

Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018: Την επόμενη μέρα κάναμε μια στάση στο θρυλικό Rock & Roll Hall of Fame στην πόλη του Κλίβελαντ. Στεκόμαστε μπροστά στο αφιέρωμα για  την μουσική έκρηξη του grunge κινήματος του Σιάτλ στα 90s, πίσω αχνοφαίνεται μια απ’ τις κιθάρες του Chris Cornell και του κιθαρίστα των Pearl jam (η σπασμένη ακριβώς πίσω μας) και στο ίδιο section βρισκόταν και μια κιθάρα του Kurt Cobain. Από πάνω μας έχουμε μια αφίσα Του Neil Young με τους Pearl Jam και παραδίπλα μια των Melvins από live της τότε περιόδου! Πραγματικό ρίγος!

Κι εδώ βρισκόμαστε μπροστά απ’ το υπέροχο και ιδιαίτερο κτήριο του Hall of Fame!

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018: Chicago baby! Αυτή είναι η πρόσοψη του υπέροχου club Reggies στο Σικάγο όπου και παίξαμε. Το συγκεκριμένο live βγήκε sold out!

Μετά απ’ το απίστευτο live στο Reggies μας υποδέχθηκε η τρομερή χιονόπτωση… Και φυσικά το load out απ’ το μαγαζί το έκανε ακόμη πιο δύσκολο. Στη συνέχεια, στον δρόμο μας για το ξενοδοχείο τα πράγματα χειροτέρεψαν με αποτέλεσμα να κολλήσουμε με το βαν σε έναν παράδρομο της εθνικής και να περιμένουμε για περισσότερο από μια ώρα την οδική βοήθεια να μας ξεκολλήσει! Ένα απ’ τα πιο αστεία και περιπετειώδη highlights της περιοδείας σαφέστατα… Η δουλειά κάνει τους άντρες είπαμε;

Κάτι το μαγικό. Ο ορίζοντας στον δρόμο μας για το Ντε Μόιν στην Αϊόβα!

Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου 2018, είμαστε στο Σιάτλ!

H αντιμετώπιση και η έμπρακτη στήριξη του κόσμου ήταν παραπάνω από κάθε προσδοκία για εκείνους. Μερικές φορές μάλιστα έκαναν κι αρκετά μίλια για να έρθουν να τους δουν στο live της πόλης στην οποία έπαιζαν, πράγμα που τους άγγιξε ιδιαίτερα. Όσον αφορά τους διοργανωτές, η προσέγγιση συγκριτικά με εκείνη της Ευρώπης είναι διαφορετική σε πολλούς τομείς που σχετίζονται κυρίως με την όλη νοοτροπία των Αμερικανών. «Ίσως στην Αμερική είναι λίγο ας πούμε πιο “fast track” η λογική τους. Βέβαια, απ’ την άλλη αυτό που συναντάμε όχι μόνο στο δικό μας ήχο αλλά γενικότερα στη rock σκηνή, είναι το τεράστιο ενδιαφέρον για μπάντες που δεν είναι απ’ τη Βόρεια Αμερική και ιδιαίτερα για μπάντες που προέρχονται απ’ την Ευρώπη».

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018: Η πρόσοψη του “Astoria” ,του όμορφου αυτού συναυλιακού χώρου στο Βανκούβερ στον Καναδά.

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018: Ώρα για λίγη ξεκούραση στο λομπι του ξενοδοχείου πριν το live μας στο Πόρτλαντ

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018: Ευτυχώς εκείνη την μέρα είχαμε ελεύθερο χρόνο κι έτσι μπορέσαμε να απολαύσουμε την μοναδική και ιδιαίτερη αυτή έκθεση αυτοκινήτου στο Φοίνιξ στην Αριζόνα!

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018, We’re in Texas! Εδώ κάναμε την πρώτη μας στάση στην Πολιτεία του Τέξας όπου τα backstages στο Ridglea Theater ήταν απίστευτα. Υπήρχε χώρος για να αράξεις, να ξεκουραστείς  και να παίξεις μπιλιάρδο. Ήταν κυριολεκτικά σαν μπαρ όπως βλέπουμε και στη φωτογραφία.

Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018: Η επιστροφή – Έπειτα από 29 shows, αμέτρητα χιλιόμετρα, και 33 ημέρες σε Μεξικό, Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες, οι 1000mods επέστρεψαν στη βάση του έχοντας ως παρακαταθήκη τις μοναδικές στιγμές της πιο αυθεντικής εμπειρίας στο δρόμο…

Τι ακολουθεί όμως έπειτα από αυτή την πρωτόγνωρη, περιπετειώδη και «παγωμένη» τους εμπειρία στην Αμερική; Οι 1000mods πρόκειται να κάνουν μία σειρά συναυλιών στην Ελλάδα. Η αρχή θα γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 16/3 στο Principal Club και στην Αθήνα στις 17/1 στο Piraeus 117 Academy.
«Για το Academy θα έχουμε ένα μεγάλο set που θα περιλαμβάνει κομμάτια απ’ το τελευταίο μας album “Repeated Exposure to” αλλά και από παλαιότερες  κυκλοφορίες μας (Vultures, Super Van Vacation). Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουμε τον Απρίλιο το  8ο κατά σειρά, και πρώτο ευρωπαϊκό tour για το 2018 που θα διαρκέσει περίπου 25 μέρες και θα περιλαμβάνει χώρες κυρίως που δεν έχουμε επισκεφθεί ακόμα, όπως τις Σκανδιναβικές και Βαλτικές χώρες».

Let the good times roll!

Λουίζα Σολομών-Πάντα